Hallon- & blåbärsgröt

God morgon alla fina! J väckte mig när han skulle åka till jobbet idag, och efter det myste jag i sängen med en kopp kaffe och min dator en lååång stund, Med det här tråkiga värdet utanför fönstren har man ju inte lust att göra ett dugg. När jag klev upp gjorde jag dock en supergod frukost på mina nyplockade bär. Min farmor gjorde alltid blåbärsgröt när jag var liten, så därför ville jag testa att göra något liknande nu när jag verkligen har plockat själv. Och fastän jag hade både hallon och blåbär blev det faktiskt jättegott, främst när jag hade färska bär till gröten också. Det jag använde var:

1 dl färska blåbär/hallon

1 dl vatten

Salt (cirka 1-2 krm)

Honung (lite mindre än en tsk)

3/4 dl rågmjöl

Koka upp bär, vatten, salt och honung (jag har inte skrivit några exakta mått på varken saltet eller honungen, för det beror helt på hur sura/söta bären är). När det har kokat upp blandas lite rågmjöl i taget i under omrörning. Låt detta koka på låg värme i cirka 5 minuter. Smaka av med salt och honung. Servera med färska bär och mjölk!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229