Postad i: Allmänt

Grattis - En till förlorad sjuksköterska

Ja grattis Region Gävleborg, nu har ni förlorat ännu en av de sjuksköterskor som hade kunnat viga hela sitt arbetsliv för er… Men så går det tyvärr när personalen på golvet får utstå allt som de gör.

"Region Gävleborg har precis förlorat en sjuksköterska som mest av allt skulle vilja stanna för att utvecklas inom akutsjukvården, men som inte är beredd att offra sin egen hälsa för andras skull."

Det måste vara något så stort fel, långt upp i ledningarna, på Sveriges alla sjukhus. För det är ju inte bara Region Gävleborg som har kris, även Akademiska Sjukhuset som jag hör till har börjat fallera. Jag är inte insatt i politiken, men jag ser hur personalen mår på golvet. Och det måste vara någonting som inte stämmer! Annars skulle inte personalen bryta ihop, och inte heller fly sina arbetsplatser.

Jag förstår inte hur länge det ska få hålla på? Är det så otroligt svårt att se till att personalen har rimliga arbetstider, humana arbetsförhållanden och en värdig lön? Jag har själv varit en av de sjuksköterskor som har slitit på golvet, och det fanns en anledning till att jag letade efter jobb på kassan på ICA efter 1 år. Jag ville alltså ge upp de 3 år jag spenderat på högskolan, just för att jobbet förstörde mig inifrån.

Alla sjuksköterskor och annan vårdpersonal är där för patienterna! Vi vill göra allt för att dom ska må så bra som möjligt. Men när man inte ens har tiden till att fråga hur patienten mår… Ja då är det svårt.

Jag vet inte hur Sveriges sjukhusledningar och politiker ska fixa det här… Så snart börjar jag tro att det är för sent. Grattis än en gång Region Gävleborg, nu har ni förlorat ännu en av de sjuksköterskor som hade kunnat viga hela sitt arbetsliv för er...

Gillar

Kommentarer

tildaholmberg
tildaholmberg,
Ja det är verkligen tråkigt... Men viktigt att prata om! Ja man kan ju alltid hoppas att det ordnar upp sig snart, men jag är tveksam! Ja vi alla kämpar, främst dom på sjukhusen! Kram på dig ❤️
tildaholmberg
tildaholmberg,
Ja vi har testat att skicka in liknande texter förr... Men det verkar inte hända speciellt mycket! Tänk så många det är som ryter till (och säger upp sig i protest) utan att det händer någonting... jag blir så trött <3
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229