Godaste måltiden jag vet just nu - Vietnamesisk Bowl

Det är ingen hemlighet att jag och J är otroligt svaga för asiatisk mat. Vi bara älskar allt som har med sushi, bowls och riktigt smakrik samt stark mat att göra... MEN jag tycker att det är riktigt svårt att få till hemma. Igår kväll åt vi tex en nasi goreng, som vi dessutom åt varje dag när vi var på Bali, men den blev inte lika stark och smakrik som vi ville. God, men inte perfekt! Så jag måste verkligen träna mer på innan den sitter till 100%.

Men igår till lunch fick jag verkligen till det alltså. Wow wow wow. Jag ville inte att skålen med mat skulle ta slut, någonsin!! Och det jag gjorde var egentligen så simpelt, men SÅ gott. Här hörni, här kommer receptet på en vietnamesisk bowl (inga mått angivna):

Glasnudlar
Morotsstavar tunt skivade
Salladslök tunt skivad
Böngroddar
Babyspenat
Koriander (!!!)
Avokado tunt skivad
Räkor (eller kyckling, rå lax m.m)
Chili (valfritt)

Hela receptet är egentligen inspirerat av detta (klick!) men då jag inte är något stort fan av rispapper gjorde jag det som en bowl istället. Men det som är otroligt viktigt är att ni gör två av såserna som nämns i receptet, nämligen ”Min favoritdipp” och ”Hoisindipp” och toppar bowlen med. Utan dessa två är måltiden ingenting!!

Så spring till affären och köp med er alla ingredienser nu. Jag lovar, det är värt det!

Gillar

Kommentarer

SimonAndersson
SimonAndersson,
Räkor är gott 😊nouw.com/simonandersson
tildakristinholmberg
tildakristinholmberg,
Ja men visst är det!! 😍nouw.com/tildakristinholmberg
mammatetheo
mammatetheo,
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229