Postad i: Bebis

Frågor och svar om graviditeten

Så mycket kärlek och lyckönskningar vi har fått sedan vi valde att berätta om vår lilla hemlighet har varit helt överväldigande! Människor som jag inte har pratat med på flera år har hört av sig, och förutom det har vi blivit överrösta med fina ord, blommor och presenter från en massa andra också!

Jag tänkte att jag skulle sammanfatta de vanligaste frågorna jag har fått från nyfikna personer här nedan, så om ni vill hänga med i min graviditet är det bara att läsa vidare!

Vilken graviditetsvecka jag är i:
Jag går in i vecka 23 idag, så den 8/7 är Plutten beräknad.

Hur jag har mått under graviditeten:
Jag vågar knappt säga det, men jag har mått oförskämt bra. De första veckorna var jag otroligt trött, och kunde sova upp till 3 ggr om dagen. Och sen har jag varit lite smått illamående av och till, men detta har lindrats direkt när jag har ätit något! Förutom det har jag mått superbra... tills för några dagar sedan. Jag vet inte vad det är, men det känns som att jag har fått en låsning/muskelknut i höger ländrygg, vilket leder till att jag inte kan varken gå normalt, stå på ena benet eller röra mig utan att det gör ont. Jag måste leta upp en sjukgymnast inom kort känner jag!! Men jag ska inte klaga, det finns tjejer som har det betydligt mycket värre.

Vad är det för kön:
Vi vet vad det är för kön, men vi har valt att dela det med våra nära och kära ett litet tag till. Men den som väntar på något gott!!

Har jag gått upp något i vikt:
Ja, senast när jag var hos barnmorskan (i vecka 22) hade jag gått upp 5-6 kg!

Har vi några förlag på namn:
Ja det har vi! Men det kommer att bli krig i slutändan om vems namn som det ska bli, haha. Nedå, vi får se vad det är för en liten filur när den tittar ut!

Är jag rädd för förlossningen:
Inte ett dugg! Jag kan inte gå och vara nervös för något som varken har hänt, eller som jag inte kan påverka. Det får bli som det blir, och hur det än är så kommer den ut på något sätt!

Har jag några cravings:
Inte något speciellt, men jag har haft några favoriter jag har ätit mer då och då. Först började det med apelsin och apelsinjuice, sen gick det över till sushi, efter det blev det semlor, och den senaste tiden har det varit mannagrynsgröt!

Hur länge ska jag jobba kvar på ambulansen:
Just nu går jag som en tredje person i ambulanserna och agerar handledare till våra nya medarbetare. Jag har alltså nästintill ingen kontakt med patienterna förutom när jag verkligen behövs. Detta kommer jag att göra i ungefär två veckor till! Efter det blir jag omplacerad till en jourmottagning i Tierp.

Kommer vi att bo kvar i lägenheten:
Ja det kommer vi! Vi bor i en trea på 100 kvadrat, så den räcker gott och väl. Men visst kikar vi på hemnet efter hus, det måste jag erkänna! Dock är det ingen stress med att flytta.

Detta var nog de vanligaste frågorna jag har fått den senaste tiden! Hoppas ni tyckte att det var lite kul att läsa, och säg gärna till om ni har någon mer fundering!

Puss

  • Postad i: Bebis
  • Nära Västlandsvägen , Älvkarleby

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229