Postad i: Q/A

Fråga om sjuksköterskeyrket / Svar

Fråga:

Hej, jag har en fråga till dig ang sjuksköterskejobb. :-) jag funderar på att studera till sjuksköterska och undrar om du kan berätta lite vad du tycker om yrket, och om för- samt nackdelar.

Svar:

Hejsan! Men vad roligt att du vill plugga till syrra, jag kan lova att om du gör det kommer du ha garanterat jobb resten av ditt liv! Det finns otroligt mycket positivt med sjuksköterskeyrket, men också mycket negativt. Det jag älskar med mitt yrke är att veta hur fantastiskt viktigt jobb jag gör, varje dag. Jag älskar att jobba med människor, och att verkligen veta att jag hjälper dom jag får chansen att stöta på. Så mycket uppskattning du får som syrra kommer du aldrig att få i något annat yrke, och den uppskattningen kan jag lova betyder mer än alla pengar i världen! En annan sak som jag älskar med att vara sjuksköterska är att jag kan välja mellan så otroligt mycket olika arbeten. Från hemsjukvård, till akutvård, till plastikoperationer eller varför inte volontärarbete i utsatta länder. Jag önskar att jag hann prova på allt!!

Det som är negativt är så klart allt du läser i tidningar och hör på tv. Stressigt arbete, låg lön, lite personal och otroligt fysiskt och psykiskt hårt arbete. Dock tycker jag att många av de här sakerna är på väg åt rätt håll. Ingångslönen för sjuksköterskor börjar faktiskt bli helt okej. Kanske inte om man jämför med andra yrken, men om man jämför med hur det har varit. Man måste kunna hantera stress som syrra, men det är någonting man lär sig med tiden och dessutom någonting man märker efter hand. Du kanske inte är någon som orkar med superstressiga situationer, men då är det ju så fantastiskt att du kan testa att jobba på ett annat ställe som är lugnare.

Jag rekommenderar ABSOLUT att du ska plugga till syrra. Som sagt kommer du ha jobb resten av ditt liv, och dessutom över hela världen. Och om du kommer på att du vill göra någonting annat efter något år är det ju bara att göra det. För du vet att du alltid kan lita på att du kan gå tillbaka till sjuksköterskeyrket och ha arbetsgivare som drar i dig om du vill ha jobb igen!
  • Postad i: Q/A

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229