Ett nyttigare proteinbröd

Vilken underbar lördag det här har varit hittills! Jag och J startade morgonen med en rejäl frukost, och efter det åkte han iväg på fotbollsmatch. Efter ett tag så cyklade även jag och kollade på den, vilket var superhärligt då solen strålade. Jag kom hem ifrån den för ett tag sedan och passade då på att baka ett lite nyttigare bröd med bland annat banan, ägg och proteinpulver. Är ni sugna på att testa det har ni receptet här:
  • 1,5 mosad banan
  • 3 ägg
  • 2,5 dl grovt rågmjöl
  • 0,5 dl majsmjöl
  • 0,5 dl proteinpulver (jag använde med smak av banan)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk linfrön
  • 1 msk solroskärnor
  • 1 msk sesamfrön
  • 1 msk russin
  • 0,5-1 dl mjölk

 

Blanda den mosade bananen med äggen i en matberedare. Blanda sedan i alla torra ingredienser. Häll i lite av mjölken i taget och blanda tills att det är en geggig deg. Degen är nu klar och redo att hällas i en smal brödform. Jag använde bara halva formen då jag vill ha ett högre bröd, och det gjorde jag genom att ställa en mugg som stöd i formen och sedan klä den delen jag skulle använda med bakplåtspapper. Innan jag ställde in brödet i ugnen toppade jag det med havregryn. På 175-200 grader fick det sedan stå i 30-35 minuter. Känn efter med en sticka så att det inte är geggigt. Servera med smör och ost eller jordnötssmör och jordgubbar!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229