Postad i: Allmänt

"Ett liv med prestationsångest och krav"

I hela mitt liv har jag haft problem med att ta det lugnt. Jag är ett sådant här skolboksexempel på "duktig flicka". En flicka med prestationsångest och otroligt mycket krav på sig själv. Jag har alltid strävat efter att vara bäst i skolan, bäst på de sporter jag utfört och dessutom lyckad på resten av alla sätt man kan tänka sig. Och de har tärt på mig… Otroligt mycket.

De senaste åren har jag blivit duktigare på att slappna av. Under mina år på högskola och universitet har jag försökt att inte bry mig om betyg, men istället har det blivit en press att försöka vara en så bra sjuksköterska som möjligt. Och på nått sätt vill jag inte släppa just det! Jag lärde mig snabbt att mitt jobb på sjukhuset inte passade mig. Jag blev alldeles för stressad och berörd av att inte hinna med allt jag ville för patienterna. Så att jag nu har hittat rätt jobb, som passar mig perfekt, känns som en stor milstolpe.

På senaste tiden har jag blivit väldigt inspirerad av människor som utför yoga. Det lugn och den gnistrande blick dessa förmedlar är någonting jag blivit avundsjuk på. Därför bestämde jag mig för några månader sedan att jag ska börja med yoga efter min examen, just för att försöka hitta ett inre lugn och den där gnistrande lyckan. Jag vet inte om det fungerar för mig, men det är värt ett försök!

Det är alldeles för många i min omgivning som lider av utmattningssyndrom och depression. Vi måste lära av varandras misstag, och ta hand om oss själva. Vi måste lära oss att vara lite egoistiska för tusan!

Gillar

Kommentarer

tildaholmberg
tildaholmberg,
<3
tildaholmberg
tildaholmberg,
Puss <3
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229