Enkel jordgubbstårta med smak av citron och fläder

Hej på er alla godingar!

Jag befinner min nu hemma i Gävle efter några härliga dagar i och kring Hudiksvall. Jag hann träffa väldigt många saknade vänner och familj, så jag är alldeles varm i hjärtat.

På midsommarafton hade jag ansvaret över efterrätten, och det kändes nästan givet att göra en jordgubbstårta dagen till ära. Jag köpte två paket färdiga bottnar (ja jag tycker att dom är otroligt smidiga och luftiga), vilket gjorde tårtan dubbelt så hög som dom brukar vara. Fyllningarna gjorde jag i ordning dagen innan och bestämde mig då också för att fylla tårtan med dessa så den fick stå och suga åt sig alla smaker över natten. Det yttre lagret av jordgubbar och grädde gjorde jag dock bara någon timme innan den skulle serveras då jag tycker att grädden har en tendens att se lite tråkig ut om den står för länge. Tänk nu på att receptet nedanför bilderna är för en dubbel tårta!

English? Press here to use google translate.

 

Fyllning nr 1:

2 askar mascarpone

1 burk lemon curd

2 dl vispad grädde

Blanda ihop allt med elvisp!

 

Fyllning nummer 2:

4 dl vispgrädde (rätt hårt vispad)

Ca. 20 st mosade jorgubbar'

Blanda ihop allt med elvisp!

 

Att pensla på alla bottnar med innan fyllningen åker på:

Flädersaft

 

Att toppa hela tårtan med:

Ca. 5 dl vispad grädde (gärna laktosfri då ytan på tårtan blir vitare och finare!)

En massa jordgubbar

 

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229