En tankeställare om tacksamhet som alla borde ta åt sig av!

Jag satt och läste min bok på innergården, sippandes på en kopp latte, med en liten bebbe i magen som sparkade som aldrig förr när jag hörde den... Jag hörde den redan på långt håll, då jag som så många gånger på jobbet har lärt mig hur det låter när hjälpen är på väg. Det jag hörde var en helikopter, och inte vilken helikopter som helst, utan vår intensivvårdshelikopter som tillhör Akademiska sjukhuset. Det är just den helikoptern som kommer när vi på ambulansen i Tierp behöver hjälp med allvarligt sjuka patienter, och det är den helikoptern med personal som så många gånger har hjälpt patienter att överleva.

Idag när jag såg den flyga lågt, med siktet på Gävle sjukhus, fylldes jag av sådan otrolig tacksamhet. Tacksamhet att jag får vara frisk, att jag kan sitta ute i solen, med en bebis i magen och njuta av livet. Fastän jag försöker att vara tacksam över så mycket jag bara kan i livet så är det inte tillräckligt, och det behövs tankeställare som dagens för att påminnas om detta.

Tänk att varenda sjukhus i Sverige är fyllda av sjuka människor. Människor som inte kan ta sig ur sängarna, som överlever med hjälp av maskiner, som kämpar varenda sekund bara för att överleva. Som inte kommer att kunna fira midsommar som så många av oss andra.

Jag kan bli så otroligt frustrerad när jag stöter på människor som ser livet som en självklarhet, som aldrig får tankeställare om hur tacksamma de ska vara över att bara kunna andas. Något annat som slagit mig på sistone är dessutom hur otroligt många som tar graviditeter och små bebisar för givet... TÄNK på alla människor som kämpar år ut och år in för att bli gravida, och som aldrig ens får chansen att bli det. Alla ni som är gravida och som inte har tänkt på detta, fundera en gång extra innan ni klagar på det mirakel som växer inom er, det hör till att få symtom när man är gravid... Det finns tjejer som skulle göra allt för att få känna det du känner!

Med risk för att låta otrolig deppig och irriterad vill jag bara avsluta med att förklara vad jag menar. Var tacksam för alla små saker i livet, och påminn dig själv om vilka dessa små saker är! Jag säger som det står på baksidan av mitt smalben:

”Livet är inte lätt, bara fantastiskt”

Gillar

Kommentarer

DenMari
DenMari,
Håller verkligen med. Jag jobbar också inom vården (hemtjänst) och påminns ofta om var vi är på väg. Nu är de iof äldre men det jobbet har gett mig så mycket tankar om att ta vara på tiden med våra nära och kära. Finns så mycket sjukdomar som kan ändra allt så snabbt.
Tänker ofta på hur tacksam jag ändå är för mitt jobb som lört mig att inte ta livet förgivet.
Hoppas du får en härlig Onsdag. ❤
nouw.com/denmari
tildakristinholmberg
tildakristinholmberg,
Men visst är det väl härligt att vi ändå får den insikten ”helt gratis” inom våra arbeten? Det är fint att kunna tänka så! Dock är det ändå väldigt bra att påminna varandra om det också 💞 tack detsamma!!nouw.com/tildakristinholmberg
DenMari
DenMari,
Ja det är absolut bra och viktigt att påminna varandra 🙂💕nouw.com/denmari
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229