Postad i: Allmänt, Bebis

En sista natt på ambulansen

På bilden här nedan, som jag la ut för ungefär en månad sedan, står jag med uppknäppta byxor och försöker ta ett kort där jag inte ser allt för ”tjock” ut. Jag är väl i ungefär vecka 15-16 på det kortet, och hade precis börjat berätta för alla på jobbet att jag var gravid!

Idag har jag precis gått av min sista natt på ambulansen på ett bra tag (om allt går som det ska), och verkligen njuter av att faktiskt inte behöva sova hemifrån nått mer. Fastän jag mår väldigt bra så är det skillnad på tröttheten nu och innan, och jag tror absolut inte att det är bra för Plutten att jag jobbar skift i längden.

Jag jobbar några pass på egen hand nu i veckan, sen åker ju vi utomlands, så då får jag några dagar ledigt. Efter att vi kommer hem ska jag faktiskt jobba kvar på ambulansen, men kommer att jobba dagtid samt alltid ha med mig en person som går intro. Reglerna är olika i varje landsting, men att jobba inom ambulansen anses vara ett risk-yrke, så därför finns det alltid bestämmelser om hur många graviditetsveckor man får stanna kvar.

Egentligen får jag alltså inte jobba inom ambulansen så länge som jag ska, men då jag själv vill, och då jag mår så pass bra som jag gör, så har vi gjort ett gemensamt beslut om detta. Och jag måste erkänna att det känns jättebra! Efter dessa veckor blir jag sedan omplacerad.

Nu ska jag äta upp min vitamin-boost-frukost bestående av färskpressad apelsinjuice, ingefär- och chilishot, gravidvitamin, havregrynsgröt med bär och banan samt latte! Efter denna mååååste jag bli av med min förkylning, eller hur? Haha.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229