En julig müsli

God eftermiddag från ett snöigt (!) Gävle! Ja, man måste väl erkänna att samma gamla barnsliga känsla infinner sig varje år när snön börjar falla. Att jag gick förbi förberedelserna inför att Gävle-bocken ska invigas på söndag gjorde inte att julstämningen blev sämre om jag säger så. Jag har faktiskt, helt otroligt nog, fått tillåtelse att börja julpynta här hemma. Så det tog inte många sekunder innan alla lådor var uppe från källaren! Nu sitter jag här hemma och njuter av hur mysigt det faktiskt blir när man får in alla juliga saker i inredningen. Förutom att det ser juligt ut så luktar det även jul här hemma, och det är på grund av min müsli som jag slängde ihop igår.

Jag använde mig av:

5 dl havregryn
1 dl linfrön
0,5 dl kokosflingor
2 msk chiafrön
1 dl hackade valnötter
1 msk kanel
0,5 msk kardemumma

0,5 dl olja
0,5 dl äppelmust
0,5 msk honung

Sätt ugnen på 150-175 grader. Jag blandade ihop alla torra ingredienser och hade sedan ut detta på en plåt med bakplåtspapper. Därefter blandade jag ihop vätskorna och fördelade ut över blandningen. Slutligen blandade jag ihop allt och spred ut i ett runt lager på plåten. Tjoff in i ugnen i sammanlagt 20 min, dock tog jag ut och rörde om 3 gånger under den tiden. Sen lät jag plåten stå kvar i ugnen när müslin var färdig, dock med ugnsluckan lite öppen.

Vips så har du en faktiskt god topping till filen, eller favoriten, turkiska yoghurten med honung!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229