Asiatisk kräftpasta med sting

Hej på er alla fina! Nu är jag tillbaka i verkligheten efter en fantastisk helg i Vemdalen. Jag har spenderat hela dagen i skolan, och är rätt så slut i huvudet nu kan jag erkänna. Men det är bara att ladda om, för på fredag är det dags för ÄNNU en tenta!

Förra helgen lagade jag den här superstarka men goda kräftpastan. Jakob skulle äta med sina killkompisar, men då han tyckte att det var så gott slank även en portion av det här ner. Det jag använde mig av var:

0,5 dl olivolja

1 msk chiliolja (kan uteslutas)

Saften från en lime

1 finhackad chili

1 finhackad vitlöksklyfta

1 burk kräftor i spad (häll bort spadet)

1 kruka färsk koriander

Salt och peppar

En halv zucchini

Smör eller olivolja att steka i

Tagliatelle

Koka pastan som det står på förpackningen. Blanda olivolja, chiliolja, limesaften, chili, vitlök, kräftor, koriander, salt och peppar och låt stå och gosa ihop sig. Dela zucchinin i mellanstora bitar och stek tillsammans med salt och peppar. När zucchinin blivit lite mjuk och fått färg kan du stänga av plattan och hälla i den gosiga blandningen med kräftorna. När pastan kokat klart blandar du alltsammans i en stor skål och toppar med färsk koriander!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229