Header

Hade verkligen helvetets humörsvängningar hela fredagen, växlade mellan glad och energifylld till arg och eller gråtfärdig. Härligt ändå det där med PMS, så himla kul biverkning av en så annars trevlig sak som mens. Är egentligen mens-positiv men när det börjar påverka humöret är det inte toppen att vara livmoderbärare.

Trots en turbulent dag fick jag en fantastisk kväll. Felicia hade 18års fest med tema "The Great Gatsby" och majoriteten av alla som kom hade gått in för det till 110%. Jag som älskar temafester levde ju loss, och utöver det hade Felicia dessutom köpt massor av najs dekor. Var otroligt härlig stämning och i princip alla jag älskar var där, nu hör ju att det var nästintill omöjligt att gå fel.

// Vera och jag // Viggo med kvällens bästa fluga //

// Mina fånigt snygga kompisar //

// Ni ser ju hur snygga kostymer alla hade!?! //

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Och så kom Valentines Day, den kanske mest stressiga dagen för många och den dag då många påminns om att de ej är i ett förhållande. Personligen berör det mig inte så mycket, istället hade jag bokat dejt hela kvällen med ett par kompisar.

Vi hade nämligen fixat biljetter till "Fifty Shades Freed" utan att någon av oss sett film nr 2 (detta var alltså den 3e). Jag hade väl förväntat mig något i stil med första filmen, istället var den otroligt invecklad och slog liksom knut på sig själv, så vi satt och asgarvade oss igenom det hela. Det enda som var bra med den var hur de låtit Anastasias karaktär växa till någon som var ASCOOL, trots att Mr Grey behandlade henne som en ägodel rakt igenom allt.

// Till filmen //

// Movie snacks //

Likes

Comments

Våra veckor i skolan med stressande lite plugg fortsätter så både till igår och idag hade vi egentligen inget stort att göra. Hängde bara med med folk jag tyckte om och fick ett lätt sammanbrott angående Matte 2b som suger extremt mycket.

Idag å andra sidan efter skolan hade vi årets första Femmetopia event som hette "Kärleksbev till mina idoler". Eventet blev så lyckat och jag är så sjukt tacksam över alla som kom. Vi skapade världens finaste hjärta tillsammans och hade en så himla mysig och peppande eftermiddag. Var varm i själen hela kvällen!

// Tidningarna vi klippte ifrån //

// Bilder på det färdiga hjärtat //

// Utklippta bilder innan de satts fast //

Likes

Comments

Fick turen att ha två middagsdejter denna vecka, en sushidejt i torsdags med Julia och Claudia, och en pizzadejt med Maria i fredags. Middagen i torsdags har vi försökt få ihop så länge, men varje dag vi planerat har något annat kommit upp. Nu äntligen fick vi till det dock, och det var otroligt mysigt.

Helgen har innefattat två jobb båda dagarna på caféet. Har varit riktigt härliga jobbdagar med mycket rörelse och rätt liten mängd stress trots hetsiga stunder. Lördagskvällen spenderades med Alex och nu sitter jag och kikar på "How to get away way with murder". Den är fånigt fängslande, recommend recommend!!

// Lever för sushi //

// Julia och Claudia //

// Rimlig storlek på pizzan ändå //

Likes

Comments

Eftermiddagen idag gick åt en "mini-mässa" för våra individuella val i trean. Vi får välja 200 poäng individuella val och 100 poäng för spets-kurser. Jag, som så många andra, lider ju dock av galen beslutsångest vilket gör att jag har otroligt svårt att smalna av mina val till endast tre kurser.

Så vi gick runt hela eftermiddagen i olika klassrum och pratade med lärare och elever som har kurserna. Sen innefattade det också självklart många långa överläggningar med i princip alla jag träffade. Som det ser ut nu lär jag välja retorik och drama som indivuduella och "Power and Empowerment" som spets. Men detta kan mycket väl ändras innan jag skickar in mitt slutgiltiga val.

// Gammal bild //

Likes

Comments

Söndagen var en heldag med fransmännen. Jag och min korrespondent inledde dagen med 3 andra par i TC och gick sedan därifrån till Slussen där vi mötte upp 10 andra par (dvs svensk+fransk). Strosande runt allihop sedan på Södermalm och tog dem till några av mina absoluta favoritställen i Stockholm.

Det var ett Stockholm i konstant snöfall som mötte oss men vi gav inte vika. En lunchpaus tog vi dock på Café Rival innan vi tog oss bort till Skinnarviksberget i solnedgången. Jag var lite lätt krasslig redan i fredags och höll igår på att tappa rösten helt och hållet. Men idag, måndag, hade vi studiedag i skolan så jag har passat på att göra absolut ingenting hela dagen och vila rösten, något som visat positivt resultat.

// Alla svenskar som var med på söndagen //

Likes

Comments

Under fredagen var våra fransmän med i skolan på förmiddagen och hade egna aktiviteter på eftermiddagen. På kvällen var jag bjuden på en fest hos en kompis så jag och min korrespondent var där. Som tur var fanns även tre andra fransmän där, men dansa gör vi ju överallt i världen så musiken krossade verkligen alla barriärer som annars kan finnas när en talar olika språk.

Igår jobbade jag hela dagen så min korrespondent var ute på egna äventyr med de andra i gruppen. Sen möttes vi upp ett helt gäng hemma hos mig och hade "mello-kväll". Eurovision är inte en jättestor grej för majoriteten i Frankrike, men vi fick en jätterolig kväll med både melodifestivalen och olika lekar.

// Ett coolt hus mitt emot lägenheten vi var i // Maria //

// Svenskt godis och snacks vi köpte till mello-kvällen //

// Festens tema var "Terminal 5", både jag och Astrid kom klädda som "fransmän" i unintentionally matchande outfits //

Likes

Comments

Jag börjar redan känna träningsvärken smyga sig på efter dagens thaiboxning i skolan. Har aldrig testat det förut utan bara kört vanlig och kickboxning, men det var otroligt kul. Blev svettig och trött som få men firade det hela med ett reuinon-fika med Louise som gick med oss i ettan men bytte skola till tvåan.

Blev många lång samtal med henne och Vera innan jag mötte upp en annan kompis jag inte sett på länge och åkte hem med honom. Tog dessutom emot våra franska utbytesstudenter nu ikväll så hon har hängt med oss hela kvällen, och so far går det bra. Vi har ätit, pratat om Stockholm och den kommande veckan men jag har en bra känsla kring det här. Hoppas det håller i sig till veckans slut :)

// Vera och Louise //

Likes

Comments

Efter idag har jag mer eller mindre slut på vanliga dagar denna vecka. Imorgon har jag bara en lektion och börjar 14.10 och på torsdag har vi idrottsdag och då har jag thaiboxning. Dessutom kommer min utbytesstudent på torsdag så efter det kommer det inte vara några vanliga dagar.

Idag efter skolan hade Femmetopia möte igen inför kommande verksamhetsår, och vi har så många planer. Blir fånigt stolt när jag tänker på min fina styrelse som skapar alla event med mig. Efter det gick jag på ett kårsevent då jag funderar på att söka en post i ledningen i år. Men mer om det en annan gång.

// Jättegammal bild då jag har bildbrist atm //

Likes

Comments

Var en hetsig dag idag på jobbet så när jag rullade hem höll jag på att somna på tunnelbanan. Men efter att jag kommit hem, gjort havregrynsgröt till middag, slängt på mig en ansiktsmask och gjort te var jag redo för ett par timmars plugg. Har teoriprov imorgon i idrott och jag är långt ifrån redo.

Har så mycket som händer kommande vecka, till exempel får jag en utbytesstudent från Frankrike till mig på torsdag som kommer bo här i en vecka. Det är ett utbyte med min franska klass, så jag ska till Paris en vecka i vår. Känns så overkligt på något vis, är lite stressad över att vi ej kommer klicka men det lär gå bra.

// Jobb-luncherna är det bästa som finns //

// Min utsikt under lunchen //

Likes

Comments

Instagram@tildabarkselius