Mobbing knekker livet til folk

Mobbing ødelegger liv, det er iallefall en ting som er HELT sikkert, og det bør bli stoppet allerede i barnehagen! Barn er forferdelige med hverandre og holdningskaping må inn helt tidlig i de små sine liv.
Jeg har selv opplevd kraftig mobbing på barne og ungdomsskolen, og jeg er HELT overbevist om at mobbingen har gitt meg dårligere utganspunkt videre i livet, og at om jeg hadde hatt en trygg oppvekst og hatt alt jeg hadde behov for akkurat da, så hadde livet mitt sett helt anderledes ut, selvbildet hadde vært sterkere og jeg hadde hatt flere byggesteiner til å lykkes i livet.
Nå skylder jeg altså overhode ikke noe på noen andre eller er bitter over det som har skjedd den gang men mobbingen har gjort meg usikker, liten tillit til andre mennesker og jeg har vært i perioder veldig bitter på alt som har skjedd. Men det har forandret seg og jeg har gått videre.
Det er rart hvordan utestenging og mobbing kan prege deg videre i livet, og tankene mine går til dem som fortsatt har det dårlig bare fordi en annen person har funnet ut at det er greit å være grusom mot en. For jeg nekter å tro at mobberne har det noe godt med seg selv, når dem må være stygge mot andre for å ha det bra med seg selv. Jeg tenker det er viktig å skaffe hjelp også til mobberne, og slutte å flytte dem som blir mobbet bort fra skolen, for det viser ett veldig dårlig tegn på at det er offerene som får svi for å stå frem og spørre om hjelp i en slik situasjon. Ikke blir man noe særlig mer populær når man går til lærerene å forteller om at en føler seg mobbet heller. Så det er viktig at dette blir tatt på alvor ifra første sekund og slått hardt ned på. Det er ikke holdbart at barna våres skal vokse opp i slike miljøer og bli preget for livet, og gode holdninger om hvordan man behandler hverandre er livsviktig. Uten disse gode holdningene vil samfunnet bli kaldt og surt der vi blir roboter som ikke bryr oss om hverandres følelser. Det er også viktig at vi som foreldre bygger opp barna våres så dem blir tøffe nok til å sette foten ned for seg selv og ivareta seg selv, bli sterke nok til å tåle litt motgang men også sterke nok til å si ifra om dem føler seg dårlig behandlet. Jeg tror ikke mobbing vil opphøre totalt, men da må vi gjøre barna våres sterke nok til å takle det på en god måte, og det må bli slått ned kraftig på.
Jeg selv måtte døgne om jeg skulle komme meg på skolen de 3 siste årene på skolen, og på vitnemålet mitt står det 0 på fravær. Om jeg ikke var våken hele natten ville jeg forsove meg og ikke komme meg på skolen fordi jeg følte meg så utenfor og plaget. Jeg unner ingen barn denne følelsen og tankene går tilbake til hvordan alt kunne vært så anderledes bare jeg hadde hatt en person som tok meg med og såg meg den gang. Jeg kunne ønske at jeg var den samme som jeg er den dag i dag, da hadde jeg vært sterkere og klart å tatt litt igjen, jeg tviler sterkt på at jeg hadde blitt noe mobbeoffer den dag i dag.. det er jeg for stor i kjeften for :P

Mobbing er IKKE kult, det er bare tapere som driver med slikt

Ellos og sko

rosa og i heeeeilt min smak!

Liker

Kommentarer

PersonligKreativ
PersonligKreativ,
Mobbing er helt grusomt. Ble selv grovt mobbet gjennom alle årene i grunnskolen, noe som har ødelagt mye for meg. Mye av det husker jeg ikke en gang. Siste året på ungdomsskolen gikk jeg ikke på skolen i det hele tatt, isteden kom lærere hjem til meg for å undervise meg hjemme. Sånn skal ingen trenge å ha det. Heldigvis er jeg voksen nå, med gode venner og et fantastisk nettverk rundt meg. Så ting funker nå. Men mye av det sitter fremdeles igjen.nouw.com/personligkreativ
Tilbaketilhverdagen
Tilbaketilhverdagen,
veldig trist å høre om mobbingen du ble utsatt for 😟 det gjør meg vondt i sjelen å tenke på all ondskapen mobbing skaper, og hvor forferdelige vi mennesker kan være med hverandre.
Jeg er glad for å høre at du har gode mennesker rundt deg og at du har klart deg så bra, tross mobbing og ubehagelige opplevelser. Tar gjerne turen innom bloggen din og sjekker ut 😊 må ha en fin helg videre, så håper jeg du følger meg videre her på bloggen og får gleden av det jeg skriver. <3
nouw.com/tilbaketilhverdagen
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229