hyvinvointi, lifestyle, kehonhuolto, liikunta, urheilu

Ovatko To do - listat sinulle jo tuttuja?

Näin suorittaja luonteena saan suunnatonta mielihyvää siitä, että saan paljon aikaiseksi lyhyessä ajassa näkyviä asioita. Se omalla tavallaan rentouttaa, kun saan vetää yli aina kohta kohdalta tehtäviä pitkältä tehtävälistalta tai pyyhkiä rivin kerrallaan luurin muistiinpanoista pois sinne kasaantuneita tehtäviä. En osaa kertoa, mistä syystä erityisesti to do - listat saavat tehokkaasti potkua toimintaani ja ennen kaikkea siihen asioiden tehokkaaseen työstämiseen. Vaikka joskus rivejä olisi A4:nen piukassa, niin se tunne on sanoin kuvailemattoman hyvä, kun aluksi siitä on tehty vain muutama kohta. Kohta kohdalta pääsen lähemmäksi puoliväliä ja sieltä aina loppuun asti. Suoraan sanottuna tämä voi kuulostaa jonkun mielestä suoranaiselta hulluudelta ja toiset voivat kokea jopa ahdistavaksi. Vaikka sinne välillä tuleekin aina lisää kohtia, mutta kun ottaa tavoitteeksi tehdä listalta. joka päivä yhden tai kaksi huomaakin päihittäneensä sen helpommin kuin olisi edes uskonutkaan.

Minulle se kuitenkaan ei ole sitä, enemmänkin saan siitä mielihyvää! Ehkä siinä on se juttu, että kaikki mitä me teemme ei ole aina niin näkyviä asioita, toisin kuin heti näkyvät asiat esim. siivous, ruoanlaitto, ikkunan pesu yms.. Ne näkyvät heti ja tuovat tietenkin suunnatonta mielihyvää, kun koti on siisti ja vatsa on täynnä ruokaa.

Toisia ahdistaa se asioiden kerääminen listalle, jolloin tuntuu siltä että tekemättä olevia rästitöitä on valtavasti. Näille jotka kokevat asian näin, olen ehdottanut että kokeilisivat edes joskus tehdä oman pienen to do - listan ja ottaa deadlineksi vaikka viikko tai kuukausi. Pienistä asioista on helpompi lähteä liikkeelle ja itse ainakin vahvasti uskon siihen, että pienien tavoitteiden kautta pääsemme kiinni niihin isompiin tavoitteisiin.

Otetaanko seuraavan viikon tavoitteeksi hoitaa ainakin muutama pitkään kesken ollut rästihomma?

Koska haluan kannustaa teitä tämän suorittamiseen aion arpoa kaikkien haasteeseen osallistujien kesken yhden lipun GoExpoon 2-4.3.2018!

GoExpo messut ovat suomen suurimmat urheilumessut, josta löytyy jokaiselle jotakin. Niin pyöräilyyn, ulkoiluun, retkeilyyn, kalastukseen, fitnekseen, tanssiin kuin moneen muuhunkin. Samalla messulipulla pääset kuva & kamera messuille, joita itse odotan myös innolla sillä siellä on niin ammattilais- kuin harrastekuvaajillekin laajasti kuvauksesta ja kuvankäsittelystä asiaa. Sekä tietenkin heppaihmisten iloksi Horse Fair messut, jotka sisältävät hevosurheilua, hevosia, varusteita ja ohjelmaakin!

Kommentoi olevasi mukana haasteessa joko suoraan postaukseen tai ilmoittaudu sähköpostilla. Arvonta suoritetaan ensi viikon sunnuntaina ja voittajalle ilmoitetaan asiasta vielä henkilökohtaisesti.

Lue lisää messuista täältä!

Likes

Comments

lifestyle, loma, matkailu

Viimeiset vuodet ovat hiukan muuttaneet matkustelua näin uusioperhe elämän tultua kuvioihin, mutta omalla tavallaan se on niin erilaista kuin ennen, että yllätyksekseni olen jopa oppinut pitämään näistä perhelomista. Ne ovat rauhallisia ja rentouttavia, vaikka joskus nekin voivat kiristää pinnaa, mutta onneksi vain hetkellisesti verrattuna arkielämään ja sen tuomiin haasteisiin. Viime viikonloppuna olimme rentoutumassa meidän poppoon ja veljeni perheen kanssa Tallinnassa, joten reissumme oli myös sen mukainen ja lapsiystävällisellä aikataululla höystettynä.

Pienilläkin lomilla parasta on aina se kiireettömyys, jonka avulla pystyn ainakin itse parhaiten rentoutumaan. Tallinnan kadut ovat tulleet tutuiksien vuosien varrella, mutta silti siellä on aina yhtä kiva käydä. Kerrasta toiseen löytyy jotain uutta ja mielenkiintoista. Kaupunki on täynnä ihastuttavia kahviloita, ravintoloita ja muut mielenkiintoista. Katutaiteilijoita, trubaduudera ja sisäänheittäjiä on kesäisin runsaasti, mutta kyllä niitä näin talviaikaankin näkyy katukuvassa.

Vanha kaupunki ja sen ihastuttavat vanhat talot huokuvat historiaansa, joten se tuntuu olevan se klassikko paikka mennä kävelylle ja kuluttamaan aikaa hyvässä seurassa. Kerrasta toiseen löytyy joku uusi paikka tai kadun kulma missä ei ole vielä käynyt. Helppo ja turvallinen kaupunki kulkea lapsien kanssa, joten lapset myös viihtyvät kun saavat kulkea hiukan vapaammin.

Eniten odotin viikonlopulta, että pääsimme vierailemaan maanalaisissa tunneleissa eli Bastioneissa, jotka on rakennettu 1700-1800 luvun taitteessa. Ne ovat avautuneet yleisölle vasta muutamia vuosia sitten, sillä niiden tyhjentäminen ja puhdistaminen vei vuosia. Edelleen osa tunnelin osista on suljettuna, mutta pitkä pätkä niistä on saatu jo avattua museolle käyttöön.

Oli mielenkiintoista kuulla ja nähdä mitä kaikkea siellä on oikein tapahtunut. Tunnelit ovat toimineen mm. suojapaikkana sota-aikoina, varastoina, kodittomat asuntona, punk-henkisten suojapaikkana sekä punk-bändien keikka paikkana jne... Vuonna 2004 kaupunki alkoi kuitenkin puhdistamaan käytäviä ja siirsivät kodittomat pois. Todella mielenkiintoinen paikka, jonne suosittelen ehdottomasti menemään käymää, jos historia ja oudot paikat kiinnostavat. Kierros kestää hieman yli tunnin ja sisäänpääsy ei hinnaltaan päätä huimaa. Lisää tietoja löydät museon sivuilta.

Kävimme testaamassa myös yhden Tallinnan parhaimmaksi rankatuista ravintoloista vanhassa kaupungissa, ja ei voi sanoa muuta kuin, että oli taivaallisen hyvää. Ihanan tunnelmallinen ja tylikäs paikka sekä ajankohtainen ruokalista, josta löytyy erikoisuuksia että niitä tuttuja turvallisia vaihtoehtoja. Yksi lause kuvaa paikkaa, ehkä parhaiten. Aivan niin kuin veljeni sanoi: "Niin hyvää että jäkäläkin maistuu hyvältä". Kyllä, hänen ruoka-annoksensa sisälsi jäkälää :D

Toinen hyvä löytö oli Hell Hunt, mikä oli pubin ja ravintolan yhdistelmä, jossa ruoka oli edullista ja hyvää. Rento paikka, hyvä valikoima ruokia ja juomia sekä isona plussana ravintolan keittiö, joka oli auki myöhäisempään yöhön. Normaalisti keittiöt menevät lähes kaikkialla kiinni jo klo 23:00, mutta tämä oli klo 01 asti auki. Kuulemma yksiä harvoja ravintoloita, joista saa ruokaa myöhään yöhön.

Yövyimme Radisson Blue -Park inn by Radisson Meritonissa, joka sijaitsee aivan vanhan kaupungin sivussa. Rauhallinen kylpylähotelli aikuiseen makuun ja aivan kävelymatkan päässä palveluista. Edullinen, viihtyisä, hyvä asiakaspalvelu ja aamupalalta löytyi myös ruokavammaisellekin syötävää. Tietenkin jäin kaipaamaan vähän laajempaa ja monipuolisempaa aamupalaa, sillä olen aika ahmatti varsinkin hotellien aamupala pöydässä mutta nyt mentiin normaalimmalla ateria koolla :D

Yksi parhaimmista asioista hotellissa oli sen rauhallisuus sekä kylpyläosasto, jossa ei todellakaan ollut korvia huumaavaa lapsien kiljuntaa. Ehkä tämä johtui siitä, että ei ollut liukumäkiä niin oli myös vähemmän lapsiperheitä. Rauhallinen ja melko pieni kylpylä osasto, jossa oli muutamia saunoja ja poreammeita, jotka takasivat maksimaalisen rentoutumisen.

Tietenkin kaikki mukava loppuu liian aikaisin, joten niin tämäkin pitkä viikonloppu. Nämä ovat todellakin hyvä muistutus siitä, kuinka tärkeää on pysähtyä, viettää aikaa tärkeimpien kanssa ja rentoutua. Meidän arki ainakin tuntuu olevan niin kiireistä juoksua paikasta toiseen, että ainoa tapa oikeasti pysähtyä ja paeta arjen tohinaa on poistua täysin kotoa. Tekee hyvää niin mielelle kuin parisuhteelle <3


Yhteistyössä mukana Park Inn by Radisson Meriton Conference & Spa Hotel Tallinn

Likes

Comments

hyvinvointi, lifestyle, hyvätyö

Olen vuosia pohdiskellut sitä kuinka vaikea joidenkin ihmisten on käyttää niitä kolmea pientä sanaa aikuisiällä, jotka meille kaikille opetetaan varmasti jo pienenä kotona, kerhossa ja kouluissa. Nämä kolme pientä sanaa kiitos, ole hyvä ja anteeksi takertuvat monen aikuisen kurkkuun pääsemättä edes pihalle.

Kiitos on sanoista yleisin, jonka kuulemme varmasti päivittäin. Moni kiittää kaupoissa saamastaan palvelusta, kotona toisen tekemästä ruuasta, työkaveria auttamisesta, taksi kuskia kyydistä jne... Monet muistavat kiittää läheisiään heidän olemassa olostaan ja niistä pienistä arkisista asioista niin kotona kuin työmaalla. Hienointa olisi, jos osaisimme olla aidosti myös kiitollisia siitä mitä meidän elämässä on tällä hetkellä. Vähän niin kuin eräs tuttavani juuri sanoi: "En olisi ikinä oppinut arvostamaan terveyttä näin paljoa, jos en olisi sairastunut". Näinhän se menee! Monet meistä saattavat havahtua asioihin vasta sitten, kun olemme menettäneet jotain. On se sitten työ, koti, terveys, parisuhde tai perhe niin on meidän pidettävä niistä huolta ja hoidettava niitä kuin lapsiamme.

Aloin oikein miettiä sitä, kuinka usein olen sanonut toiselle ole hyvä. Muutama päivä sitten käytin tätä kohteliaisuus sanaa (sana paria tarkemmin ottaen, mutta puhutaan nyt vain sanasta), mutta en kuitenkaan huomaa sanoa sitä siinä muodossa päivittäin. Ohitan ehkä tuon sanan sillä, että halaan läheisimpiä tai annan rakkaimmalle suukon. Vieraille ihmisille ja asiakkaille kyllä käytän tuota sanaa, mutta ehkä sen olemassa olo on muuttanut omassa sanavarastossa muotoaan hieman tilanteesta riippuen.

Omassa elämässä se on muuttunut läheisimpien kohdalla kosketukseksi, jonka yhteydessä huulilta tuleekin "olet sen ansainnut" tai jotain muuta mielestäni voimakkaampaa ja henkilökohtaisempaa. No onneksi on käytössä kuitenkin, vaikka muotoaan onkin muuttanut hieman tuosta alkuperäisestä.

Itse viljelen sanaa kiitos ja usein anteeksipyyntö pienestä tönäisystä kaupassakin livahtaa ulos hepposin perustein, vaikka en edes tietäisi kenen syy tönäisy tai törmäys on ollut. En ehkä tästä syystä ymmärrä aina sitä, minkä takia toiset eivät voi pyytää anteeksi edes silloin, kun näkevät toisen loukkaantuneen tai epäilevät syyn johtuvan itsestään. Onko kyse ylpeydestä vai luuleeko joku, että se on alistumista tai toisen vapauttamista vastuusta?

Olen luullut ja ainakin itse ajatellut, että anteeksi pyyntö on empaattisuutta ja toisen ihmisen huomioon ottamista. Vaikka anteeksi ei pyytäisikään heti, niin täytyisi ainakin olla valmis käsittelemään asiaa melko pian. On se sitten pieni tai suuri. Mielestäni on tärkeintä käsitellä asiat että selviävät ja huomataan se ettei ole kyseessä ainakaan väärinkäsitystä tai väärä tulkinta huonolla tuurilla. Kuitenkin jokainen asia on aina jollekin tärkeä vaikka se ei toista hetkauttaisikaan suuntaan tai toiseen. Yleensä tuo pieni kahdeksan kirjaiminen sana kätkee sisälleen helpotusta, anteeksi antoa ja lievittää syyllisyyden tuntoa. Noinkin pieni sana voi olla tärkeä toiselle 0sapuolelle, jonka itku tyrehtyy ja olo helpottuu. Vaikka samanaikaisesti sen sanominen voi tuottaa suunnatonta ahdistusta ja pelkoa sitä ulos kakovalle osapuolelle.

Jotenkin toivon, että vielä jonain päivänä ne ihmiset, jotka kokevat sen sanomisen vaikeaksi oppisivat pikku hiljaa sanomaan sen. Sen sanominen ei tee pahaa, ei aiheuta konflikteja tai tee meistä huonoa ihmistä. Uskon, että moni tilanne ratkeaisi helpommin ja nopeammin hyväksi. Moni riita loppuisi ennen kuin edes pääsisi räjähtämään, monet pitkät riidat olisivat jääneet väliin, moni pariskunta olisi yhdessä ja moni perhesuhde yhtenäinen.

Siksi haluankin haastaa teidät jokaisen lukijan ottamaan muutaman päivän tai vaikka kokonaisen viikon, niin että kiinnittäisitte huomiota näihin kolmeen pieneen sanaan. Kokeilemaan mitä ne tekevät itsellenne ja niille ympärillä oleville ihmisille sekä tilanteille mihin päädymme näinä päivinä. Jos nämä pienet sanat tuntuvat takertuvan kurkkuun, niin totta kai sopii aloittaa vaikka yhdellä sanalla. Tärkeintä, että yritämme ja opimme uutta, sillä ikinä ei ole liian myöhäistä ottaa ohjia omiin käsiin.

Älä anna auringon laskea vihasi ylle <3

Likes

Comments

Koska tammikuun tavoitteena oli kerätä energiaa ja ottaa aikaa itselleen, olen asettanut itselleni helmikuun helmiksi antaa aikaa enemmän niille asioille, jotka ovat jääneet paitsi huomioltani. Tähän kategoriaan kuuluu niin asioita, töitä kuin ihmisiäkin. Tällä viikolla olen kuitenkin huomannut, mitkä asiat ovat niitä mitkä tekevät minut onnelliseksi ja ennen kaikkea päivistäni onnistuneita kaikin puolin.

1. Kiireetön hetki itselle.

Erityisesti hiljainen hetki ajatuksille, tunteille ja niille omille pienille hetkille, jotka ovat sinulle tärkeitä.


2. Ulkoile.

Raitis ilma ja ulkoilu tekee hyvää niin mielelle kuin kunnollekin. Pikku pakkanen tai lumi ei ole kuin hidaste. Ja niin typerältä kuin se aina kuulostaakin, niin kyllä se sään mukainen varustus vaan tekee ihmeitä.


3. Aikaa tärkeille ihmisille <3

Tällä viikolla onnistuin siinä todella hyvin, kun onnistuin kiireiseen viikkoon ympään ystäviä ja sisaruksia. Joskus täytyy ottaa järki käteen ja antaa aikaa, vaikka se kuinka olisi pois jostain muualta pois. Töitä ehdimme tehdä loputtomiin, mutta ihmiset eivät ole aina kanssamme. Joten soita edes niille joita, et ehdi nähdä.


4. Nuku!

Riittävä määrä unta auttaa jaksamaan ja nollaa aivojamme. Levollinen olo saa meidät iloisemmiksi, onnellisemmiksi ja huomaamaan helpommin ne elämän pienetkin ilot. Levänneinä osaamme myös nauttia niistä enemmän. Työt eivät lopu tekemällä tästä maailmasta, joten ota aikaa riittäville yöunille.


5. Naura!

Nauru vapauttaa mielihyvähormoneja, joten opi nauramaan itsellesi myös muiden lisäksi :D Kaikille se ei ehkä ole niin luontevaa, mutta joskus kannattaa heittäytyä fiilikseen ja kokeilla. Näytä tunteesi, elä tässä ja nyt niin, että olet aidosti läsnä. Uskon jotenkin siihen, että kun osaamme heittäyty ja näyttää tunteemme, niin osaamme aidosti olla oma itsemme juuri sellaisena kuin olemme.


Ihanaa viikonloppua kaikille <3

Likes

Comments

lifestyle

Yhdeksän kuukautta sitten perheemme kasvoi pienellä ja herttaisella Kleinspitzin pennulla, joka sai nimekseen Oona. Nämä kuukaudet ovat vierähtäneen silmissä ja karhun pennulta näyttänyt otus on muovautunut enemmän koiraksi. Näihin kuukausiin on ehtinyt kuulua päiviä, jolloin hän on oikein herttainen tapaus ja niitä päiviä, jolloin olisin ollut valmis lahjoittamaan hänet vaikka naapuriin :D

Luonteeltaan kleinspitzit ovat todella sosiaalisia, energisia ja iloisia pölyhuiskia, jotka kiintyvät omistajaansa helposti. Toiset sanovat, että helppo rotu kouluttaa mutta itse olen ehkä hieman toista mieltä. Aiemmin villakoiran omistaneena voin kertoa, että ei ole todellakaan nopea, jos siihen vertaa. Meillä ainakin ainakin tätä karvapalloa saa opettaa kymmenen kertaa ennen kuin mitään tuntuu menevän perille. Paljon näiden kuukausien aikana on opittu, mutta vielä on paljon opittavaakin.

Pienestä koostaan huolimatta hän yrittää olla reipas, vaikka tuntuukin pelkäävän lähestulkoon kaikkea ja hakevansa turvaa meistä ihmisistä. Rodun haukkuherkkyys tulee juuri näissä tilanteissa esille, mutta onneksi se on yleensä koulutettavissa pois kunhan vain jaksaa sitkeästi opettaa. Helpoin tapa oppia uutta on leikin ja herkkupalojen kautta, sillä rotu on hyvin perso herkuille. Oikealla palkkion ajoituksella kouluttamisesta tulee helppoa ja mielenkiinto koulutushetkeen on helppo pitää herkkujen avulla.

Joskus niin rasittava, mutta silti niin herttainen, hyväntahtoinen ja leikkisä pakkaus on aina innolla vastassa kun tulemme kotiin. Hän seuraa aivan kaikkialle ja on kaikessa perheen toiminnassa mukana, niin sisällä kuin ulkona. Leikkisä ja utelias kaveri, jolle ei voi olla kauaa vihainen silloin, kun uteliaisuus vie voiton ja pikainen pyörähdys naapurin lapsien luokse tehdään kielloista huolimatta :D

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille! <3

Likes

Comments

hyvinvointi, lifestyle

Taisin juuri viime postauksessa hehkuttaa siitä, kun olen ottanut aikaa itselleni ja ollut tämän myötä niin energinen ja aikaansaava. Mutta tiedätkö sen tunteen, kun olet niin innoissasi kaikesta ettet enää tiedä mistä pitäisi aloittaa! Tämä tuntuu ehkä hieman mielenvikaiselta, mutta kyllä näinkin voi olla.

Tuhat asiaa on tehtävänä ja nämä tuhatta asiaa myös haluaisin tehdä. En vain tiedä mikä olisi ensimmäinen, kun ei voi aloittaa kaikkia kerralla. Ajatukset vilisevät niin lujaa, että en kerkeä edes ajatella asiaa loppuun (tai aina kuunnella muita - anteeksi tästä en tee sitä tahallani <3 ) kun mieleni hyppää jo seuraavaan asiaan. Tämä kaikki sekasortoinen innostus ja into johtaa kuitenkin siihen että mitään ei tapahdu, vaikka koko ajan tapahtuukin. Oletko sinä kokenut koskaan samaa?

Jos mietin kulunutta viikoa on ollut koulutuksia, töitä, ulkoilu, läheisiä ja uusia ihmisiä, blogijuttuja, treenaamista, asioiden hoitamista (mitä ei näy missään) esim. tilauksia, varauksia, laskuja, paperihommia, sähköposteihin vastaamista ja paljon, paljon muuta, mitä tulee tehtyä koneella ollessa. Ja samaan aikaan, kun on koneella tuntuu että mitään ei tapahtu ja mitään näkyvää ei olekaan tapahtunut. Onneksi näin ei ole. Ehkä tunne tulee vain siitä, että tykkään suunnattomasti siitä että näen konkreettisesti heti tuloksen asioissa. Tässä ehkä syy siihen, miksi pidän suunnattomasti myös työstäni ja sen heti näkyvästä tuloksesta.

Jotta olen pystynyt rauhoittamaan vaihtia olen joutunut treenaamaan vielä enemmän kuin normaalisti. Olen joutunut harjottamaan niin sanottua rauhoittumista eli mindfulnesia. Paras tapa rauhoittua o pysähtyä, joten päätin alkaa jälleen lukemaan kirjaa. Viimeksi olen lukenut kirjaa lomalla ollessani. Tuntuu, että en aina kykene keskittymään sellaiseen paikalla oloon, joten päätin ratkaista ongelman sillä, että kuuntelen niitä. Aivan kuten pienenä kuuntelin kuuntelukirjoja, ne ovat jälleen tätä päivää! :D

Latasin puhelimeeni BookBeat sovelluksen ja päätin alkaa "lukemaan" kirjaa aina ajaessani autoa. Olisimpa keksinyt tämän aikaisemmin. Olen hetken jo tuskaillut, kun miltään radiokanavalta ei tule musiikkia mitä jaksaisin kuunnella tai vaihtoehtoisesti sieltä tulee pelkkä höpinää. Nyt ongelma on ratkaistu! Voin rauhoittua ja rentoutua samalla, kun suhaan paikasta toiseen. Kaiken tämän lisäksi voin "lukea" kirjaa mille arjen kiireessä ei muuten oikein jäisi aikaa.

BookBeatin valikoima on mielestäni melko kattava. Kuinka ollakaan ensimmäisenä silmiini pomppasi tuo Jere Karalahden kirja, jota olen himoinnut käsiini siitä asti kun teos on julkaistu. Olisimpa keksinyt tämän jo paljon aikaisemmin. Paljon parempi vaihtoehto "lukea" eli kuunnella kirjaa kuin räplätä puhelinta tai hyppiä kanavalta toiselle hermostuneena kun mitään kuunneltavaa ei tule radiosta.

Olen suoranaisesti jäänyt tähän ihan koukkuun. Miten mukava on lähteä aamulla töihin tai touhuta kotona yksin ollessa kotihommia, kun voi kuunnella samalla kirjaa. Kaksi kärpästä samalla iskulla. Sovelluksen normaali hinta on 16,90€ ja aluksi saa 2 viikon ilmaisen kokeilujakson. Näin hetken kokeilu jaksoa käyttäneenä vaikuttaa kyllä todella hyvältä. Voi olla että taidan vaihtaa tuon spotify tilauksen tämän kuun jälkeen tähän!

Käy tsekkaan valikoima -> TÄÄLTÄ!

Likes

Comments

hyvinvointi, lifestyle

* sisältää mainoslinkkejä

Onko asia niin, että se mitä ei ole ei osaa kaivata?

Kiireinen ja työntäyteinen viime vuosi on saanut minut tänä vuonna laittamaan asioita hiukan enemmän tärkeys järjestykseen. Arvottamaan asioita uudelleen ja tekemään rohkeampia päätöksiä hyvinvoinnin ja ennen kaikkea hyvän olon eteen.

Viime vuonna tuli painettua yhdeksän kuukautta 6-7 päiväistä työviikkoa. Tämän jälkeen se yksi ylimääräinen vapaapäivä sunnuntain lisäksi tuntui melkein kuin lomalta! Nyt kun olen oppinut pitämään taas jaksamisesta ja hyvinvoinnista enemmän huolta, olen oppinut rauhoittamaan myös niitä vapaapäiviä ja nauttimaan niistä. Olen suoranaisesti erakoitunut tammikuussa vapaapäivieni kanssa, joten pahoittelut tästä kaikille ystäville ja perheen jäsenille. Rehellisesti sanottuna olen vain tarvinnut sen pienen hetken itselleni ja ajatuksilleni.

Hiljainen aamu, kiireetön aamupala ja hetki vain itselle on herättänyt minut henkiin. Olen luonteeltani hyvin sosiaalinen, niin tämä tuntuu hiukan oudolta. Ehkä näissä päivissä onkin koukuttanut se, että olen saanut paljon aikaiseksi kotona. Olen myös ehtinyt suunnitella ja kehittää tätä blogia, työtä ja ennen kaikkea itseäni tammikuun aikana. Tammikuu on vasta kohta lopuillaan mutta uudet ja energiset tuulet puhaltavat niin kotona kuin työmaalla. Huippu hyvä tunne, kun energiaa riittää kehittää itseään niin ihmisenä kuin työelämässäkin. Kiireettömyys ja pysähtyminen on tuonut jälleen eloisan ja idearikkaan puoleni esille, joten katsotaan vain mitä tämä vuosi tuo tullessaan. Pois alta risut ja männyn kävyt täältä tullaan!

Likes

Comments

Ennakkoluulot kauneudenhoito-alaan ja alan ammattilaisia kohtaan ovat monella suuria sekä arvostus tämän myötä täysin nollissa. Kampaajat hengailevat vain töissä rupatellen mukavia, leikkaaavat tukkaa ja laittavat vain väriä tuubista hiuksiin ja tsadaa - lopputulos on kuin värikartasta ja hiuksetkin kuka tahansa olisi osannut leikata kotona!

Mutta onko se oikeasti näin?

Pääpaino meidän liikkeessämme on naisasiakkaissa, joten omat työpäiväni koostuvat pitkälti naisten väri & leikkuu paketeista. Tekninen hiusten leikkuu taito ja värinsuunnittelu ovat ehkä niitä, missä pääsen eniten vapaasti toteuttaa itseäni. Tietenkin kuuntelen asiakkaiden toiveita, mutta pääsen kuitenkin melko vapaasti tuomaan ja toteuttamaan oman näkökantani. Yksi visuaalisen ja taiteellisen ammatin parhaimmista puolista on juuri se, että pääsee olemaan luova sekä toteuttamaan itseään, kunhan on saanut ensiksi voitettua asiakkaan luottamuksen vain itselleen. Usko tai älä se ei ole aina helppoa, sillä toisilla voi olla jäänyt ikävä fiilis. menneisyyden kokemuksista.

Tiesitkö, että hiusten leikkaaminen on teknistä?

Toisin sanoen, sitä ei vain voi leikata vähän sieltä ja vähän täältä, jos haluaa päästä hyvään lopputulokseen. Jotta osaan toteuttaa asiakkaan toiveita on minun osattava piirtää kuvassa oleva malli paperille. Kyllä! Ja koska hiuksia harvemmin leikataan sivuilta, takaa ja päältä samalla tavalla ( koska pää ei ole pyöreä) niin täytyy minun tietää missä kulmassa ja minne suuntaan hiusta vedän leikatessani hiusosiota. Kaikki tämä vain siksi, että osaisimme toteuttaa myös leikkuun silloin, kun meille tuodaan kuva ja sanotaan "haluaisin tällaisen". Koko leikkaus ja malli vaikuttaa myös siihen, miten hiukset värjätään eli mitä tehdään ja mistä syystä.

Monesti luullaan, että hiustenvärjäys on helppoa. Väriä laitetaan vain värituubista värikartan mukaan juuri sitä mitä tavoitellaan lopputulokseksi. Näin yksinkertaista se ei kuitenkaan ole, sillä värin lopputulokseen vaikuttaa täysin hiuksen pohjaväri sekä vanhat värjäys kerrokset. Jos hiukset olisivat aina valkoisia, voisi värjäyksen toteuttaa hyvinkin yksinkertaisesti ja rutata väriä vain tuubista. Näin ei kuitenkaan ole, jolloin värjääminen täytyy tehdä väriympyrän tiimoilta. Kaikki varmasti muistavat kouluajoilta kuvataiteen tunnit ja sen, jos maalataan valkoiselle paperille sinisellä - lopputulos on sininen, mutta jos maalaan keltaiselle paperille sinisellä on lopputulos vihreä...

Samoin kaikkeen tekemiseen vaikuttaa vielä mm. hiusten kunto, rakenne, väri, paksuus, pituus, kasvusuunnat, viimeistely. Eli ammattilaisen täytyy ottaa montakin asiaa huomioon, jotta saavutetaan haluttu lopputulos.

Yksi mielenkiintoisemmista haasteista työelämässä tulee vaalennus projekteista. Työ itsessään ei ole haasteellinen, mutta se on että hius saadaan pysymään hyväkuntoisena ja asiakas ymmärtämään sen, että kerta vaalennuksella mustasta ei saada vaaleaa. Tätä sotkevat hiukan somen upeat ennen ja jälkeen kuvat, joissa ei kerrota kuinka kauan liikkeessä on istuttu ja kuinka paljon työn tekemiseen on mennyt aikaa, vaivaa ja rahaa. Tässä ei ole kyse siitä, että haluamme rahastaa vaan siitä että se on täysin mahdottomuus saada kerralla hiusta vaaleaksi, jos se on tumma.

Väriympyrän alla näkyvä pigments-kuva kertoo, kuinka monta väri sävyä tulee vastaan kun lähdetään vaalentamaan hiusta (vasen reuna mustan ruskea - oikea reuna vaalea). Tämä kuva kertoo hyvin sen kuinka pitkä matka, ja monta värjäystä tarvitsee tehdä päästäkseen oikeaan lopputulokseen ja varsinkin kun värjääminen tehdään sitä väriympyrää hyödyntäen.

Koska yrittäjänä minun on mahdollista päättää, mitä haluan tehdä, missä ja milloin niin olen aika pitkälle keskittynyt tekemään työssäni erityisesti niitä suosikki juttujani ja halunnut panostaa myös niihin eniten. Tästä syystä teen jonkun verran mm. hääkeikkaa sekä muuta juhla-/tapahtuma keikkaa, jolloin siirryn paikkaan X, joko ilahduttamaan morsianta häämeikillä ja kampauksella tai muuta porukkaa esim. silmämeikkillä ja pikakampauksilla erilaisiin tapahtumiin.

Tämä mahdollistaa mielestäni parhaiden hetkien ikuistamisen kuviksi ja muistoiksi erityisesti hääpäivistä. Morsian ja kaasot saavat ihania valmistautumis kuvia päivästä, kun kuvaaja on mukana päivässä heti aamusta asti. Olen itse miettinyt asian niin, että jos itse menisin naimisiin haluaisin rennon ja kiireettömän aamun, ottaa ehkä rentouttavan lasillisen kaasojen kanssa ja ikuistaa ainutlaatuiset hetket kauniiksi muistoiksi.

Tämän ehdotuksen ovat ottaneet myös morsiamet hyvin vastaan, vaikka ehdotus on ollut monelle vielä hyvin vieras, kun olen lähtenyt tuomaan ideaa esille. Tästä on tullut kuitenkin todella hyvää palautetta ja yksi suosituimmista palveluistamme, joten suosittelen miettimään asiaa ja varaamaan oman ajan, jos häät tai muut isot juhlat ovat suunnitteilla ja haluat rentouttavan aamun.

Tässä murto-osa siitä mitä kampaajan työ oikeasti on! Tietenkin se on myös paljon muutakin kuten kemian ja tuotteiden opettelua ja tuntemista, välineiden desinfiointia, ainaista karvojen siivoamista, varaston ja tilausten hoitoa sekä yrityksen muita paperi hommia. Ja mikä tärkeintä koko aikaisesti uusien trendien seuraamista maailmalta, uuden oppimista, itsensä kehittämistä ja suunnittelua tuleville asiakkaille sekä päiville.

Koska teen hiusten värjäyksiä ja leikkauksia, kampauksia, meikkauksia ja ripsipidennyksiä ovat päiväni todella vaihtelevia. Jokainen päivä on erilainen ja pitää sisällään erilaisia projekteja. Toisella kertaa avaan kuitenkin lisää niistä, sillä niistä voi tulla myös aika moinen tieto pläjäys jos lähdetään avaamaan hiukan tarkemmin meikkausta tai ripsipidennyksiä!

Tee mukavista ja kivoista asioista itsellesi työ niin se ei tunnu ollenkaan niin työltä <3

Likes

Comments

IBS, hyvinvointi
Monelle on tullut ehkä viime aikoina yllätyksenä se, että gluteenittomat tuotteet eivät olekaan sitä mitä niiden pitäisi olla. Onko tämä huijausta vai onko toiset vain herkempiä ärsykkeille kuin toiset. Siitä jokainen saa olla mitä mieltä vain, mutta ainakaan oma sietokykyni ei tunnu riittävän kaikkiin gluteenittomiin tuotteisiin omana heikkona hetkenä.

Gluteenittomat tuotteet saattavat kätkeä sisälleen vehnätärkkelystä. Tämä voi koitua herkkänä hetkenä kohtaloksi ja aiheuttaa ikävämpiä oireita herkimmille. Sallittu raja on alle 20mg/kg, mikä on erittäin vähäinen määrä. Suurimmalle osalle tästä määrästä ei välttämättä tule mitään oireita mutta herkimmät saattavat saada siitäkin reaktioita tasapainottomalla kaudellaan. Aina vehnätärkkelystä ei myöskään ole merkitty tuoteluetteloon, jos sitä on vain hyvin pieni määrä. Tälläisiä tuotteita ovat mm. makeiset, jäätelöt ja perunalastut.

Sillon, kun asiat ovat mallillaan (tasapainoinen elämä, stressittömyys,  onnellisuus ja säännöllisyys elämässä pysyvät) niin suolistonikin pysyy kunnossa. Ärtyneen suolen oireyhtymässä tasapainoinen ja tasainen elämänlaatu pitävät suoliston toiminnan kunnossa ja näin vältytään suuremmilta ongelmilta sekä toiminta häiriöiltä. Tietenkin tämä on joskus hyvin haasteellista yrittäjälle ja erityisesti niille, jotka ovat todella huonoja pysähtymään ja rauhoittamaan kiireistä arkea. Itse myönnän olevani todella huono pysähtymisessä ja rauhoittumisessa. Päivät voivat venyä pitkiksi, rästitöitä kasaantua ja näin ollen kaikki tämä vaikuttaa suoraan uneen, treeneihin ja muuhun arkeen väkisin pidemmälläkin aika välillä.

Joulun tienoilla uskaltauduin maistamaan vehnätärkkelystä sisältävää leipää muutaan siivun ja yllättäen siitä ei tullutkaan mitään! Olin niin innoissani tästä, että uskaltauduin leipomaan kotonakin gluteenittomista leipäjauhoista leipää. Tällä kertaa kokeiluni ei oikein tuottanut niin hyvää tulosta kuin edellinen kokeilu kerta, vaikka aikaa välissä ei ollut kulunut kuin muutama viikko. Kokeiluni johti lähinnä unettomaan yöhön, huonovointisuuteen, vatsakipuihin ja ripulointiin. Oi kuinka mukava olikaan herkutella niillä muutamilla leipäsiivuilla ja kärsiä sitten seuraava vuorokausi. Voin kertoa, että ei ollut todellakaan herkku hetki sitä väärti! :D


Onneksi heikkouteni on enemmän dipit kuin leipä. Pärjään hyvin, kun pääsen herkuttelemaan näillä! Kylkeen joko taco lastuja, porkkanaa tai riisikakkuja. Teemme usein dipistä myös kylmää kastiketta liha, kana ja kalaruokien lisukkeeksi. Joskus käytämme valmis pusseja, mutta enimmäkseen maustamme ne itse, niin tiedämme mitä se sisältää.

Herkimmät muistakaa olkaa kuitenkin tarkkana sillä suurimmat osat sipseistä ja dipeistä sisältävät heraa (maidosta) tai vehnää, jos haluatte välttyä mielipahalta. Oma suosikkini on sweet chili dippi ja nyt koitimme uutta roasted onionia, joka oli myös kokeilun arvoinen ;)

Follow my blog with Bloglovin

Likes

Comments

herkku hetkiin

Uusi alkanut vuosi on herättänyt meikäläisen jälleen henkiin. Ehkä syy on siinä, että jokaiselle päivälle ei ole jotain etukäteen sovittua ohjelmaa. Voin oikeasti tehdä oikeasti mitä huvittaa ja miltä sillä hetkellä tuntuu. Nukkua pitkään, syödä aamupalan pitkän kaavan kautta, ulkoilla ja tehdä omia pieniä tärkeitä juttujani kotona. Rentoutua ja rauhoittua hetken aikaa ilman kiirettä. Pienet mukavat asiat päivittäin tekevät elämästä elämisen arvoisen ja tuntuu, että energiaakin riittää aivan eri tavoin kun pitkään aikaan! Vaikka tätä vuotta on ollut vasta reilu viikko niin olen kuin uudelleen syntynyt ja tässä tilassa yritän pysytellä tämän vuoden. Joten muistuttakaa, jos ote alkaa liiaksi lipsua :D
Kahtena viime vapaapäivänä olen ehtinyt panostaa ruokiin ja ennen kaikkea niihin pieniin arkisiin asioihin, joista hyvä arki koostuu. Koti on lähes tulkoon mallillaan ja rästi hommia on tullut tehtyä niin, että to do-lista pienenee silmissä. Parasta näissä pienissä iloissa on ollut myös se, että mies on ollut lähellä hommissa ja tullut näinä päivinä kotiin syömään. Mukavaa kokkailla ja piristää toisenkin päivää, kun on aikaa. Oikeastaan myös se, että kerkeän tekemään sitä ruokaa enkä vain istu päivän päätteeksi valmiiseen pöytään!

Tässä loistava terveellisempi iltapalaherkku tai jälkiruoka tarjoiltavaksi, jos haluat herkutella hippasen verran terveellisemmin joku ilta!

Moccahyydyke (3 annosta - ahmateille vain 2 annosta)
ainekset: 500g rahkaa, 1,5dl ice coffee super whey isolaattia, 3 rkl chia siemeniä, 4 tl pikakahvia, 4 liivatelehteä, 1-2 persimonia ja 1 mandariini
  1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  2. Sekoita shakerissa super whey isolaatti ja noin 1,5-2dl vettä.
  3. Lisää joukkoon chia siemenet ja maitorahka.
  4. Laita jääkaappin tekeytymään noin 30min ajaksi.
  5. Kiehauta muutama rkl vettä ja liuota pikakahvi muruset sekä 3 liivatelehteä. Lisää muuhun massaa. 
  6. Laita takaisin tekeytymään jääkaappin. 
Kun ensimmäinen massa tekeytyy voit alkaa valmistella hedelmäsose kerrosta. 
  1. Soseuta kaikki ainekset sekaisin ja lisää tilkka vettä joukkoon, jos tuntuu liian sakealta.
  2. Kiehauta ruokalusikallinen vettä ja liuota viimein (1kpl) liivatelehti ja lisää se massan joukkoon.
  3. Kaada hedelmäsose moccakerroksen päälle ja laita vielä jääkaappin hyhmettymään tunniksi. 
Nautitaan hyvässä seurassa ja rentoutuen! 

Likes

Comments

Instagram@tiluuu