Header

Dressyrträningen gick bra! Hon fick inte kortslutning denna gång o slutade lyssna som förra veckan - utan hon tänkte till och man kunde känna när hon skulle bli lite sur och då undvika det. Vi, eller rättare sagt, bästa tränaren listade ut när Z fick svårt att röra kroppen - att rida öppna på volten i höger varv och sluta i vänster varv. Så det är bara att berömma de steg som blir rätt och traggla igenom det och få henne loss i nacken, hon är ganska rörlig samtidigt som hon inte riktigt vill lossna. De galoppsteg vi tog kändes bra, men det är för jäkla jobbigt 😅 mina armar orkar inte hålla när hon bara går emot, men det är bara att hålla tills det lossnar. Jag kommer bli stark efter detta.

Imorse hjälpte jag Victoria med alla hästarna samtidigt som hon gick igenom allt inför kommande dagar. Hon ska åka bort på Vasa Loppet och jag ska ta in och ut alla hästar, mocka, fodra osv. Tror det kommer gå bra ✨

Kl 11 tog jag och Simon oss till gymmet, det blev bröst och armar. Kändes bra även om man är riktigt svag i bänkpressen, haha. Simon tar liksom mer än tre-dubbelt så mycket än mig men nu ska vi fira hans brors 18-årsdag!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej hallå, jag har sportlov! Och sporta är precis vad jag ska göra! Dressyrträning, rida, gymma och träna bågskytte!

Jag måste bara börja med att berätta om igår, jag blir så arg! Jag skrittade fram Zafira i skogen 10 min för att sen rida på våran åker (sommarhagarna) som är precis bredvid huset och stallet, hon är avslappnad, fin i munnen och går bra. Men helt plötsligt ser jag två barn (som brukar komma och kika på våra hästar, de gick till och med in i hagen i somras och klappade på dem😠. I onsdags såg ja dem också och de var på våran åker, i sommarhagarna, och kikade när jag kom tillbaka från min uteritt) borta vid åkerkanten och tänker okej de tycker väl det är intressant. Men sen helt plötsligt har de gått närmare i skogen och står bland grannarna precis intill där jag rider och Z får spel när hon ser dem röra sig i kanten. Jag försöker rida vidare men så håller de på och springer runt där, halvt skymda av grenarna, så Z skenar iväg med mig. Och jag blev så arg (på barnen) och skrek o sa att de skrämmer min häst och om de vill att jag ska ramla av och göra illa mig!? Och då sprang de iväg, hem förhoppningsvis. Alltså åå blir så arg, att man inte ens får rida i lugn och ro, ostört på sin egna åker.. Det slutade med att jag red på en åker bort mot Victoria fram och tillbaks så Z fick sträcka lite på sig. Hon gick fint och jag är nöjd.

Idag ska vi dressyrträna igen, haha, stackars min kille Simon som aldrig får vara med mig på fredagar 😂 Men så är det och jag taggar, hoppas på att jag rider bra idag ✨

Bild på Z ”lilla” fläta i svansen. Ni ska se när jag gör inbakad 😂 Och bild på mig från dagens inspelning i skolan, jag var bildproducent 👍🏼

Likes

Comments

Idag är jag trött, tror att det kan vara för jag man börjar känna att det är lov snart. Gymnasiearbetet ska vara klart imorgon!! Hjälp! Jag är klar men eftersom att det är en film så kan man peta hur mycket som helst utan att bli helt nöjd. Men jag måste se den i ett annat perspektiv och faktiskt inse att jag är klar och att jag bara behöver lämna in den så är det liksom finito ✨. Imorgon är det tv-inspelning och allt hänger på mig då jag är bildproducent. Ska bli nervöst och spännande men framförallt kul! 😃

Igår red jag ju både Z och A. Det blev Zafira först och det gick bra! Jag var noga med handen och det var bara vid ett tillfälle som hon blev crazy, började galoppera på stället men jag fortsatta rida lätt (fråga mig inte hur😂), och gjorde ingen stor grej av det och så hon travade sen lugnt framåt. Sen fattade jag galopp och hon galopperade ärligt framåt och var mjuk i munnen! Ni som inte läst om att Z varit knäpp med mig pga missförstånd i signalerna så har hon inte fattat mina halvhalter utan blivit knäpp när jag andats ut och drivit framåt. Men nu är jag övertydlig så hon inte ska överreagera - och jag har nog blivit bättre och noggrannare med mina hjälper! Att rida Atlas gick ok, hatade sadeln, usch och fy, fick ingen balans, vet inte om det kan vara så stort fel på sadeln men det gick inte att ha en lodrät linje från häl-höft-axel. För benen åkte fram när jag ställde mig upp. Nej fy. Vi gjorde lite skänkelvikning och han fick trava kravlöst.

Idag ska jag rida ut Z igen för att imorgon testa på dressyrträning igen 😅 får väl försöka göra av med lite energi idag så hon lyssnar på mig imorgon.

Likes

Comments

Det är onsdag och det är närmare -10 grader och det kommer egentligen bara mer snö. Tisdagen betyder lång skoldag så alla hästar fick vila. Mamma tag en promenad m Freddy, men de andra fick stå. Idag är det onsdag vilket betyder kort skoldag 😃 Jag har Svenska från 9-11.30 och sen åker jag hem och rider ut både Zafira och Atlas, jsg har inte bestämt mig än för vilken jag ska ta först. Så det återstår att se.

Förra året jobbade jag lite varje månad, vilket resulterade i att jag för första gången fick lön varje månad. Och efter att ha varit medryttare på Z där jag i princip inte köpte nånting, tror hon fick ett schabrak på 2 år. Så började jag nu tycka det var jättekul att köpa grejer till henne och hade alltid ett paket påväg hem till mig. (Missförstå mig rätt, jag är en väldigt ”snål”/sparsam person) Och ska därför inte köpa någonting till Z detta år, med undantag för mässor och rea på sånt jag kikat på innan. Men man kan väl ändå få kika på de stora kedjornas nya kollektioner, eller hur?

Här är mina favoriter ur PS nya kollektion. Tränset skulle vara fint i brunt (eller svart) på henne ifall jag hittar en hoppsadel att hoppa och rida beridet bågskytte i. Sen är jag vääldigt taggad på deras leggings, och ridbyxor med för den delen.. Men jag tror tyvärr att eftersom jag är dressyrryttare så vill jag ha grip i hela rumpan och inte vid knäna! Men de ser såå himla fina ut efter det lilla vi fått se! Men på ridbyxorna kanske det är grip?😃

Andra nyanser på blå som jag tyckte var fina, och även ett rosa, fast ändå inte rosa schabrak. Bildkälla: psofsweden.se

Likes

Comments

Här kommer en sneak peak på en fotografering som jag hade med min syster i söndags! Blev väldigt nöjd med bilderna (även om alla inte är redigerade än), och mitt zoom objektiv överraskar mig varje gång, tror jag underskattar det lite för att jag köpte det begagnat billigt 😂😅

Nikon D5300 + 50mm AF-S f/1,4 G

Likes

Comments

Ja nu är det måndag och en vecka kvar till lov! I skolan är det ganska lugnt, det finns uppsatser att skriva men det är inget som ska vara klart innan lovet. Det som är lite tufft är att vi ska spela upp en teater imorgon som vi har skapat. Väldigt onödigt då det inte står i något kunskapskrav att vi ska uppträda - men läraren tycker att det bara är en rolig grej och ett roligt avslut på detta projekt. Matten tycker jag att jag ligger i fas med. Sen kan man alltid plugga för att bli bättre men inget är liksom panik - förutom gymnasiearbetet då 😂. Det ska vara klart på fredag så att vi veckan efter lovet kan klara våran opponering och därmed bli godkända och få ta gymnasieexamen i maj. Och på tal om det, idag är det 100 dagar kvar till studenten för mig! Den 30onde Maj är det tack och hej gymnasiet! 🎉 Längtar!

På ridfronten ska vi ta det lugnt, Z ska få göra av med energi i skogen men vi ska göra det ganska kravlöst. Jag ska jobba på att bli en bättre ryttare, fundera noga över vad jag ger för signaler och hur jag gör, för att kunna förbättra mig. Det har kommit mer snö här så uteritt ska bli mysigt!

Likes

Comments

Söndag och det har snöat heela dagen! Jag gav upp dressyrjobbet och tog ut Zafira på en tur i skogen, bettlöst med fokus på bjudningen (som det finns gott om😂) men plockade sakta ihop henne i traven och hin flippade inte ur som hon gjorde igår! Vilket var skönt då jag trodde att det var något riktigt fel på antingen mig eller Zafira.

Men det lutar mot att det varit/är stort missförstånd i kommunikationen mellan mig och Z. I fredags var det som att så fort jag lutade mig lite framåt (som jag kanske inte ska göra då) för att sakta ned fick hon spel, bromsade och kastade upp huvudet samt började hopp-gallopera.. Sen när jag driver framåt springer hon bara för att göra samma sak när jag försökte samla. Plus att jag tyvärr, säkert en gång för mycket, har bromsat ordentligt, med händerna (istället för med vikten) vilket gör att hon inte lika ärligt tar min hand som ett mjukt stöd att gå i form på.. Så nu börjar vi om, jag behöver rida endast med vikten (men försiktigt), rida fram till hand och hålla jämt stöd i handen.. Det är ju såhär man ska rida, men det har omedvetet blivit fel från min sida så nu börjar vi om. Ut i skogen, markarbete, framåt, ärligt, upp i form.. Och jag ska inte hoppa upp på ryggen när jag är det minsta lilla arg, Zafira förtjänar en glad och tålmodig ryttare. Så börjar vi samla igen sen när hon inte blir helt galen av mina hjälper.. Blir lite besviken på mig själv att jag inte kunnat rida bättre å att det ska ha blivit såhär till slut. Men jag hoppas innerligt att jag bara kommer rida bättre efter det här.

Fick även en fin kommentar på inlägget igår och tackar innerligt att ni bryr er och peppar mig! Det gör det lite lättare att se att det kommer ljusna!

Likes

Comments

Dressyrträningen gick inte bra igår. Det var miss i kommunikationen mellan mig och Zafira så Victoria hoppade upp och red henne istället.. Behöver inte säga mer! Trodde allt hade släppt då förra gången var som ingen dressyrträning nånsin, allt satt, allt var perfekt! Men det är svårt att hålla det i sig tror jag, Z har för mycket energi för att lyssna på mig.. För jag motionerar henne för lite - men det går ju inte att rida hemma! Is och hårt överallt! Det blir att börja om på ruta ett - rida endast med vikten och kroppen för att hon ska bli lydig på mig - och jag ska hitta de rätta knepen för halt och halvhalt.. Idag är det lördag och jag jobbar 7-12.

i väntan på vår tur, syster red innan 😊

Likes

Comments

Hej! Idag ska mycket hinnas med! Skola, träning för mig och dressyrträning med Zafira!

Idag är det programdag på Täby Enskilda och alla klasser går på föreläsningar och gör sånt som hör till linjen liksom. Vår klass var dock i studion och tränade inför vår ”live”-sändning nästa vecka. Förra veckan testade jag att styra kameror (efter order från bildproducenten) och att vara framför kameran men idag så bestämde vi rollerna som vi ska ha nästa vecka. Och jag tog platsen som bildproducent - den som bestämmer allt med bilden och sitter och klipper live genom att säga ”kamera 1 - NU” och ”kamera 3 - NU” till exempel. Alla måste lyda mig och jag dirigerar kamerorna ute i studion genom mitt headset. Väldigt mycket min plats i ett projekt tycker jag 😉.

Nu har jag precis varit på gymmet! Det blev benböj, benpress och lite mage. Nytt PB i benböj så det är alltid nåt! Blev klar, eller var rättare sagt tvungen att vara klar efter 40minuter. Anledningen till att jag ville hinna, åtminstone nån övning är för att jag rider såå mycket bättre då! Bara det blir ljusare ute snart så jag jag kan få in några pass i veckan och rida bra alla dagar 😂👍🏼 Har säkert nämnt det men det är så och vill rida så bra som jag kan för att få ut så mycket av dressyrträningen 🌟

Så nu är det snabba ryck hem, få i sig lite middag, fixa transporten och göra i ordning hästen för att sen åka på dressyrträning för Victoria!

Likes

Comments

men ändå blir det mobilen som man använder?? Förhoppningsvis blir det ändring på det när jag köper ny kamera (uppgraderar mig ganska rejält), men det gäller att få med den överallt, ha den till hands såhär efter ett ridpass går ju inte! Jag får fixa en photoshoot så att jag kan ha bilder på lager. För det börjar ta slut nu, i och med att hårddisken är kraschad och allt.

Bilden är från alla hjärtans dag. Efter att vi hade travat runt och busat lite i snön. Och tro det eller ej men solen började skina precis när jag skulle hoppa upp och lyste oss i ansiktet hela passet! Så himla härligt!! Z får inte 5 stjärnor idag då hon hade lite svårt att koncentrera sig, hon ville antingen springa fort med huvudet lågt eller tappa framåtbjudningen helt och tog upp huvudet. Då är det svårt att rida bra och få fram henne i rätt form, dessutom när man rider i skor och chaps och inte stövlarna. Men det gick väl så bra som det kunde gå med tanke på förutsättningarna ⭐️

sötaste Z som blundar 😂 😍

Likes

Comments