Header

Ungern har nu stängt gränsen mot Serbien och gör allt för att hålla flyktingar ute ur Europa. Samtidigt så försöker flyktingar ta sig över gräns övergångarna eller in i Kroatien där de får komma in och åka mot Österrike. Ungern har nu byggt ett 17 mil långt stängsel för att stänga ute flyktingar som försöker komma in i landet. Istället för att ta sig genom Ungern får nu flyktingar ta sig Kroatien och Slovakien för att komma fram till Österrike och Tyskland. Det gör att flyktingarna behöver gå längre för att komma till Österrike och Tyskland där de får stanna.

Text av: Rasmus Lindh 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

​Bild av: Filip Öhman 

Likes

Comments

Succéboken av John Green blev film i somras. I huvudrollerna ser vi Nat Wolff som Quentin Jacobsen och Cara Delevingne som Margo Roth Speigelman.

Filmen i helhet handlar om att Margo försvinner, Quentin; som är förälskad i henne tar notis i detta och följer efter henne med hjälp av sina vänner. Margo lämnar massa ledtrådar efter sig, men är det verkligen för Quentin?

Under resan dyker det upp sidor av Margo som han aldrig tänkt på att hon hade. Frågan är bara inte vart är hon? Utan vem är hon?


Den här filmen är till för alla, i biosalongen så man det tydligt. Åldrarna sträckte sig från 10 till 60, och efter märkte man att det var nöjda med filmen.


★★★★ stjärnor


Likes

Comments

Offren, Alaa Farraj, 21, Rawand Aziz, 22, och hans 18-åriga flickvän var alla skjutna till döds. Alaa Farraj hade skjutits med fyra skott och likaså Rawand Aziz, varav tre i huvudet eller halsen. Kvinnan har skjutits med ett skott i huvudet.

Ett brödrapar, Mark Saliba, 23, och hans ett år yngre bror, greps dagen efter morden. Den ena av polisens insatsstyrka, den andra en halvtimma senare när han överlämnade sig själv till polis.

En tredje man, en 21-åring, åtalades misstänkt för att med taxi levererat en skarpladdad pistol till gärningsmännen.


Både Mark Saliba och hans yngre bror nekade konsekvent till att ha något med morden att göra. Men i ett slutförhör strax innan åtalet skulle lämnas in berättade plötsligt den yngre brodern saker han inte tidigare sagt. Förhöret hölls efter att han fått läsa igenom vad som hittills framkommit under förundersökningen.

Jag hade hoppats att det skulle framkomma saker som friade mig från ansvar för brottet.

Men eftersom det inte gjort det ville han nu berätta:

Han säger att han och hans storebror varit hemma hos pappan och fått reda på att han blivit rånad av maskerade män. De blev upprörda.

Han säger att storebrodern senare fått en pistol av en gemensam vän och att de därefter träff med Alaa Farraj, men innan de kommer fram till mötesplatsen hoppar lillebrodern av mopeden.

jag satt kvar en liten stund och hörde plötsligt skott. Jag blev rädd och sprang mot det håll där ljudet från skotten kom, sa han i förhöret.


Leo 6b


Likes

Comments

Veckans 10 spotify tips


  1. Never forget you, Zara larsson

  2. The rythm, MNEK

  3. Stitches, Shawn Mendes

  4. Ginza, J Balvin

  5. Here for you, Kygo, Ella Henderson

  6. Reality - Radio Edit, Lost Frequencies, Janieck Devy

  7. Hula Hoop, OMI

  8. Earned it, The weekend

  9. Want to want me, Jason Derulo

  10. We dont have do take our clothes off, Ella Eyre

Joanna


Likes

Comments

Just nu har 8 miljoner flytt till andra delar i Syrien och 4 miljoner till grann- länder. Och Sverige har bara fått 0,2% flyktingar. EU tar inte emot så många flyktingar för många måste söka asyl och för många länder i EU tar inte emot flyktingar.


Nu är det krig i Syrien och därför har många flytt. 4 miljoner har flytt till Syriens grannländer och Sverige har bara tagit emot 0,2% av de som flyr. Det kommer inte så många flyktingar till EU för många måste söka asyl och många länder i EU tar inte emot flyktingar. Varför 2 av 3 flyktingar kommer till Sverige och Tyskland är för vi är ett av de rikaste länderna i EU. Länderna som tar emot flyktingar kommer vinna på det i slutet för att Syrierna är välutbildade och lär sig svenska snabbt. Tjeckien, Ungern, Rumänien och Slovakien röstade nej för flyktingar och Finland avstog att rösta på frågan.

Bild av: Alexander Carvajal Hult

Likes

Comments

Zayn Malik, 22 har varit en medlem i One Direction sen 2010. De tävlade individuellt i X-factor men blev sedan ihopsatta till en grupp av Simon Cowell.


I Mars 2015 blev det klart att han skulle lämna bandet och starta en solokarriär, än så länge har vi inte hört något från honom. Han gjorde också slut med sin fästmö Perrie Edwards, 22 i Augusti.

Likes

Comments

Efter att Katrin Zytomierska, 38 medverkat i “Malou efter tio” så har TV4 anmäls av 6 stycken olyckliga tittare som tycker att programmet var bland annat kränkande och diskriminerande.


I Malou efter tio så medverkade Katrin Zytomierska samt Maja Engström, avsnittets tema var om den smala kvinnokroppen och om kroppsideal.

Efter att Katrin uttryckt sina tankar och åsikter runt temat så blev det hysteri på social medier och det blev mycket debatt runt Katrins tankar och åsikter.


Under programmet så berättar Katrin om bland annat om att större människor inte lever ett hälsosamt liv och att man inte mår bra eller är lycklig och att man inte rör på sig och bara ligger och latar sig i soffan och äter onyttigheter.


Det har rört många på bland annat sociala medier med vad hon har sagt, det är många som har protesterat och lagt ut bilder på bland annat instagram på sig själva i lite kläder och skriver att dem är lyckliga och mår toppen.


Elsa


Likes

Comments

One direction

Som det flesta säkert har hört är att det har hört rykten om att pojk bandet one direction ska splittras. Dem har bestämt att ta en paus i minst ett år för att fokusera mer på sina solo projekt. Vilket är sorgligt för en del personer men bra för en del andra personer.


Pojkbandet består just nu av Harry Styles, Liam Payne, Louis Tomlinson och Nail Horan. Det var inte länge sen en medlem slutade i one direction. Zayn Malik. Louis ska även bli pappa. Vilket är en rolig nyhet som det flesta redan vet om.


Somsagt så är det kanske inte ens sant, utan det kanske bara är ett falskt rykte. Och det är lika trovärdigt att det är sant. Vi får hoppas på att det är falskt.


Likes

Comments

Intervju med Lasse Lindell

Lasse Lindell har jobbat som speaker på AIK´s hemmamatcher i totalt 12 år. Men vad är egentligen 

Lasses uppgift och är han själv en supporter? 

Vi har fått chans till en exklusiv intervju med Lasse. 

Lasse har jobbat som speaker på AIK´s matcher i tolv år. Han har alltså jobbat på både Råsunda och Friends arena. Han säger själv att Råsunda är den bästa arenan även fast Friends är en fin arena. De flesta säger att Råsunda var den finare arenan och man blev upprörd när arenan tvingades att rivas.

Många som pratar inför mycket folk blir snabbt nervös och rädd att säga fel saker, men Lasse ser det inte som en prestations fråga. Han ser det som en möjlighet för både sig själv och andra att lära sig något. Han blir inte så särskilt nervös. 

-Jag har varit AIK:are sedan födseln.  
Lasse är själv en supporter av AIK. I början tyckte han mest om ishockey då han bodde nära hovet. Det han gillar mest med AIK är att klubben och supportrarna är som en stor familj. 

-Vilken är din favoritspelare i AIK?
-Om vi pratar fotboll så måste jag nog säga Andreas Andersson, fullblodsproffs.

Tack snälla Lasse för att vi fick intervjua dig!

​Skriven av Melinda Stjärnebo

Likes

Comments