Header

Man kan tävla i allt, man kan göra allt till en utmaning. Men ibland kanske man inte ska det, ibland kanske man bara ska ta det lite lugnt? Försök säga det till en elitidrottare som älskar att tävla, framförallt att vinna. Och försök även säga det till en som inte har tävlat på de senaste 9 månaderna, gissa vad svaret blir.

Så nu när jag under den senaste veckan har gått/haltat/hoppat runt på kryckor så inser jag ju att de stora mål man har i vanliga fall får minskas ner till mindre mål i vardagen. Att genomföra rehab-övningarna tre gånger om dagen, gå i trappan utan kryckor och kanske lyckas ta sig ett varv runt husen. Att jag i måndags när jag var i stan bestämmer mig för att gå hela vägen från Nordstan upp till Götaplatsen i Göteborg på kryckor med ett knä som jag knappt kan böja... kanske inte det smartaste men just då såg jag bara det som en vinst för mig. Svettig och trött satte jag mig ner på Götaplatsen och önskar att någon kunde komma och hämta mig så jag slipper gå till bussen, men alla i familjen jobbade eller var i skolan så det var bara att ta sig vidare. Det är nog idrottaren och tävlingsmänniskan i mig som får mig att hela tiden vilja göra saker bättre, uppnå nya mål. Samma gäller det med rehaben kan jag tro, jag själv kanske inte alltid förstår att det finns tillfällen då man ska ta det lugnt, och inte inte "over-do" (finns det någon svensk översättning?).

Men igår hade jag i alla fall mitt första tillfälle hos en sjukgymnast. Jag går på Elitrehab i Göteborg som håller till på Fysiken och har gjort det de tre senaste åren när jag har behövt hjälp med skador. Vi har även med Giro Cycle Team samarbete med dem vilket är toppen. Jag tycker att de är grymt bra på Elitrehab, alla sjukgymnasterna är väldigt kompetenta och har även olika specialiseringar inom olika idrotter. Det gör rehaben så mycket mer inriktad mot att komma tillbaka till just ens egna idrott. Jag har tidigare gått till Wenche, men då hon nyss fått en liten dotter så bokade jag tid hos Madeleine Jacobson. Så roligt när jag kommer dit och ser att jag känner igen personen sedan tidigare då hon är tidigare elit-cyklist. År 2012 när jag körde för Alriksson Go:Greens junior-lag så körde hon i Alrikssons elit-lag (UCI)! Alltid kul med ett familjärt ansikte och känns skönt att få hjälp från en cyklist!

Första tillfället var mest att gå igenom och se vart jag är just nu. Testa rörligheten, vad som framkallar smärta och se över vilka övningar som jag ska jobba med framöver. Vi testade även att sätta mig på en cykel för att trampa lite. Höjde upp sadeln otroligt mycket att jag knappt nådde ner. Trots det kunde jag inte trampa runt då jag inte kan böja knät tillräckligt ännu. Men jag jobbar på och testar igen i morgon på cykeln!

Dagens citat: "Healing path: I may look outside to ponder my path, yet the directions are always within."

Xo Hanna

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments