Okeeeeeej så tydligen började jag klockan 11 och inte 10 idag men kommer inte ihåg att jag fått den informationen så jag var på jobbet en timme tidigt idag :/ That’s fine för det finns kaffe och internet så jag får roa mig ett tag innan jag börjar bara :)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

God natt allihopa! Haha jag sov så himla dåligt igår och så skulle jag jobba 4:00 så det har varit en svår dag att hålla sig vaken under~
Ändå gick jag en liten snabbis runda till friskis efter jobbet! Det känns alltid så bra efteråt haha!
Om sanningen ska fram så däckade jag på soffan några timmar när jag kom hem sen, skönaste! Får se ifall jag lyckas somna inatt dock.... annars blir det en siesta imorgon igen för på onsdag börjar jag ändå 10 så det ska gå bra med en då ^^

Likes

Comments

Okej så jag beställde två saker från monki en skjorta och ett par skor och jag ville verkligen ha de imorgon när jag åker till stockholm, jag hämtar det på väg till jobbet och lägger det i skåpet tänker jag då.....
Kommer det här få plats i mitt skåp?! Det återstår att se~

Likes

Comments

Daily life, Faves, Music

Ååååh i tisdag så var jag och mamma på bio och såg The Greatest Showman, så kul för jag trodde inte jag skulle få se den på bio, iallafall inte med någon annan! Det är en sån mysig och glad film även om den har sina hårda sanningar med i storyn! Det är en superfin historia som lägger ljus på hårt arbete, acceptans och tolerans för det som är annorlunda från normen eller dig själv. I filmen så samlar Hugh Jackmans karaktär P.T Barnum ihop speciella personligheter för att skapa en show, självklart är grunden till hans tanke att göra en vinst av biljetter han säljer till denna show men han tänker inte bara ''ställa ut'' dessa unika individer så folk kan komma 1och skratta åt dem... Nej! Han gör ett uppträdande med sång, dans och andra konstformer så folk kan beundra dem och se att hon är lika talangfulla som vem som helst.... Han uppträder till och med vid deras sida!

Klassfrågan tas även upp i filmen då Barnums livskärlek är en ungdam från New Yorks överklass. Men deras kärlek är starkare än föräldrarnas intolerans. Ett annat par i filmen är Anne och Carlyle som spelas av Zendaya och Zac Efron och deras romans är inte bara hotad av status men även på grund av deras etniska bakgrund, i denna film stoppar inget kärleken dock.

Det är verkligen en feel good film som har några helt fantastiska musikalnummer och otroliga låtar som jag har haft på repeat sen jag var på väg hem! Medan jag skriver nu så lyssnar jag på bland annat den fantastiska titellåten för filmen This is me och även Never enough och the greatest show, jag blir liksom bara glad av att lyssna på de! Önskar så mycket att jag hade kunnat se den här filmen i Korea med min älskade Madde för salongerna och snacksen där var amazing!


Likes

Comments

Munchies, Daily life

Okej jag vet att jag är en av få, men jag är fortfarande inte den enda som inte gillar mandelmassan på semlor! haha jag tycker den är FÖR söt och gör det bara jobbigt för mig att äta en semla.... jag är så himla petig med mat! Hur som helst så har vi ett bageri fett nära hos vid Bävernsgränd som heter Central bageriet, de har dem godaste vaniljsemlorna jag någonsin käkat! Istället för mandelmassa så har de vaniljkräm(nåt jag faktiskt tål att äta) och oj oj va gott det var! Blir sugen på att ta med mig några till alla mina älsklingar på jobbet... men det skulle nog vara specialbehandling...
oh Well more for me! ❤️

Hear me out on this one first! I know -that i am one of the few people(at least Swedes) that cannot stand the taste of almond icing or mandelmassa... but I am far from the only one! Gosh I dislike it so much I've never been able to eat a a Semla properly. My mum has also never been able to just buy me a princess cake and call it a day on my birthdays since I would be the only one not enjoying MY cake on my birthday! Last year she woke me up with a vanilla bun(yeah don't really do cinnamon either...) with candles cause she could not find anything else I'd like haha!

However my mum introduced me to this really cute little bakery at Bävernsgränd near my place that sells the most delicous VANILLA semlas I've ever had! I know I have tasted these ones before somewhere but these were soooo fresh, the buns were so soft and the cream just perfectly smooth! I am seriously tempted to buy a couple and bring them to my darlings at work but that would actually be favorism(cause I unfortunatley don't have enough to buy one each for everyone...) and I'm not really into that type of treatment... oh well more for me! :)

Likes

Comments

Munchies, Daily life

Hur du får din bibimbap

How you get your bibimbap

Hur du är menad att äta din bibimbap

How you are ''supposed'' to eat your bibimbap

Bibimbap betyder ju faktiskt omrört ris ;)

it means mixed rice afterall ;)

Likes

Comments

Daily life

Haha min stackers lilla storasyster ligger hemma och är sjuk och uttråkad så jag är på väg in till
Stockholm för att överraska henne med lite sällskap! Är lite osäker på vad reaktionen kommer bli... 80% säker på att hon blir glad dock! Haha vi får se!

​Haha my poor small older sister (nah she is actually a giant beside me) is home alone, sick and miserable. So I have taken it upon myslef to go and surprise visit my little gremling and brighten up her day! I am slightly nervous because I am unsure what her reaction will be there is an 80% chance that she will become euphoric but at the same time a small part of me is worried I will only be a disturbance and that she is feeling to bad for a visit... well we won't know if we just ponder at home :)


P.S She loved it!

Likes

Comments

Fashion, Faves

Okej för att hålla hela Ai Yazawa peppen igång kan vi ju fortsätta bloggandet på den fronten, eller åtminstone lite på inspirations väg :)

Jag nämnde ju att en av mina favorit aspekter i hennes historier är modet hon använder sig av i dem, Yazawa pluggade mode innan hon bestämde sig för att bli en mangaka och det märks av i serierna! Det finns massa outfits jag tycker är helt grymma från hennes serier några jag till och med inspirerats av i min egna stil. En av mina favorit outfits är en ”everyday”stil Yukari från Paradise kiss har på sig någon gång i mitten av volym två efter ett modelljobb, hon har på sig blåa jeans och en vit poet/pirat skjorta, den är så enkel men snygg med volang detaljerna och jag kommer ihåg att jag köpte en liknande tröja när jag gick i högstadiet eller början av gymnasiet bara för att återskapa den där looken :)

Va tycker ni om den? :)

Jag har ingen aning var min skjorta tog vägen men blir otroligt sugen på att skaffa en ny skjorta i den stilen så jag kan använda en av mina favorit outfits igen :)

bilder tillhör: http://www. monki.com

Okay in order to keep the Yazawa love alive I've decided to tangent over to the fashion aspect that I love so much about her! Needless to say that I adore her rockish, punky, eccentric fashion styles in Nana but I also love the slightly toned down but cute styles in paradise kiss! Of course, Yazawa has great style scattered into her stories before she decided to become a mangaka she studied fashion as a major. There are tons of outfits I find fabulous in her works and a couple of them I've even re-created from my own wardrobe. oh, one of my favorite outfits a couple of years ago was my frilly white shirt and denim jean combo inspired by Yukari's model style in the second volume of paradise kiss! I find it the perfect mix of classic, casual but still a bit fun! I don't know where my shirt is at the moment I've been looking for it for months but it's gone... So I ordered a new is inspired one from monki.com. It was pretty cheap on sale and I'm sure it will do the trick ;) If I'm lucky I get it tomorrow so I can use it in Stockholm this weekend!

#paradisekiss #aiyazawa #monki #monkistyle #aiyazawainspiredoutfits

Bilder: 1: paradise kiss anime, madhouse and ai yaawa(2005) 2. paradise kiss manga, ai yazawa, yazawa manga seisakusho (2001,2002) 3. Paradise kiss anime, madhouse and ai yazawa (2005)

Likes

Comments

Beauty, Faves

Det är ingen hemlighet bland de som känner mig att jag älskar smink, speciellt läppstift och glans. Men denna kärlek kan tyvärr ge mig ganska torra läppar beroende på vädret och vilka typer av läppstift jag använder( plus så är jag ganska dålig på att dricka vatten!). Dagarna jag märker att mina läppar är i lite extra behov av fukt drar jag fram min lilla tester av laneiges sleeping lip mask! LANEIGE är ett koreanskt smink och hudvårdsmärke som är rejält omtyckt där borta, jag kan inte riktigt komma ihåg hur jag kom åt den här teatern men jag hat varit såld på den sedan jag börjat använda den! Jag har otur med att jag aldrig riktigt har hittat en egen favorit läppkräm eller balsam innan som jag med handen på hjärtat kan säga har funkat något så där otroligt bra... tills den här! Det är helt otroligt för det är verkligen den minsta lilla burken med kräm men jag behöver den minsta lilla gnutta för att den ska verka, speciellt ifall jag använder den när jag ska sova! :)

Jag köpte faktiskt en full size version av den men min kusin lider av ännu torrare läppar än mig och brukar liksom dra bort små hud bitar(aj!) från läpparna så hon nästan alltid har ett litet sår på underläppen så jag gav faktiskt bort min stora burk och nu har den varit slut såld superlänge TT
SÅ POPPIS ÄR DEN !

Ifall ni vill testa den så rekommenderar sidan Yesstyle.com att handla ifrån :) det är där jag får tag i alla mina koreanska smink och hudvårdsprodukter :)

Likes

Comments

Instagram@throughnatslens
YouTube
throughnatslens