Vi har gjort en undersökning på thorildskolan där vi har undersökt hur många kuddar killarna och tjejerna sover med och vilken sko de tar på sig först.

Vi intervjuade tjugo elever varav elva killar och nio tjejer. Vi kom fram till att killarna sover med fler kuddar än vad tjejerna gör. I snitt sover tjejerna med 2,3 kuddar och 3,1 för killarna. Vad beror det på? Kan det vara så att killarna är rädda och drömmer mardrömmar så de vill ha fler kuddar för att känna sig trygg, eller kan det kanske vara så att de föreställer sig att kuddarna är tjejer?

Vi intervjuade även samma elever om vilken sko de tar på sig först. Resultatet blev ganska lika. Elva elever tar på sig höger sko först och åtta elever tar på sig vänster sko först. Kan det vara så att höger hjärnhalva styr eleverna på Thorildskolan?Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Att klä ut sig till clowner och skrämma/hota folk är en stor trend nu till halloween. Det förekommer att clowner håller i knivar och andra vapen. Eftersom skogsområden är ett bra ställe för clowner att skrämma förbipasserande finns det en stor risk att dem är i Fontinskogen vid nattorienteringen. Clowner har till-och-med blivit siktade i närheten av Fontin. Så borde vi verkligen ha nattorientering när det finns risk för att elever blir hotade av clowner mitt ute i skogen på natten.

Likes

Comments

Alla som varit på rektorsexpeditionen har säkert märkt den starka odören som finns där. Vi på TNN har utfört grävade journalistik och kommit fram till att lukten orsakats av byggarbetet utanför.

Likes

Comments

Att bredbandet på Thorildskolan är bedrövlig är ren bullshit.

Ja, vi på TNN har gått på upptäcktsfärd för att ”mythbust:a”detta rykte. Vi har begett oss till ”bredbandskollen.se” där vi på alla möjligaställen i skolan har mätt internetet. Det visar sig att medelvärdet på bådenedladdningen och uppladdningen håller sig väldigt nära 100/mb per sekund, eller på annat språk säkert lika bra som de flesta har hemma. Dock så är det väldigt många som använder det...


Likes

Comments


Har du någon gång funderat hur lång tid det tar att gå mellan skolan och bambasalen nu under ombyggnaden? Redaktionen bakom Thorildskolans hemsida/blogg har gjort en ordentlig undersökning på frågan som ALLA elever (och högst troligen många lärare) har ställt sig!

HUR LÅNG TID TAR DET ATT GÅ MELLAN SKOLENTRÈN OCH BAMBASALEN?

Vi tog en hyfsat rask promenad från bambasalen till entrén. Vädret var klart, ingen mot eller medvind som störde vilket få sägas vara ultimata förutsättningar för en rättvist sluttid.


När vi stannade framför entrén hade klockan hunnit fram till 2:25. Det betyder alltså att trippen mellan skolan och bambasalen tar i snitt två minuter och 25 sekunder.

Thorildskolans redaktion får hastig tag på idrottsläraren Thomas Haglund som är lyriskt över frågan om elevernas promenad fram och tillbaka till bamban fem dagar i veckan.

- Det är jättebra att eleverna får frisk luft varje dag. Det ser jag som ett stort plus. Eran undersökning innebär alltså att varje elev promenerar ungefär fem minuter varje dag. Det är 25 minuter på en vecka. Jag måste säga att det är strålande.


Thomas Haglund ger Thorildskolans elevhemsida undersökning tummen upp! Vi lovar att fortsätta informera er om fler viktiga undersökningar som vi gör på skolan!

Likes

Comments

Den stora snackisen efter att Thorildskolans hemsida (blogg) uppmärksammat frågetecknet om skolans pingisbord har nu tagit en ny vändning.

- Jag har nöjet att berätta att de beställda näten till våra två pingisbord nu har kommit. Därför kommer vi så snart som möjligt att sätta upp dessa så att eleverna kan spela, säger Kerstin Hansson till Thorildskolans hemsida och fortsätter;

- Vi har flyttat över ett av pingisborden till den gröna paviljongen och det andra kommer stå kvar här utanför cafeterian. Sedan kan eleverna låna racketar som de ansvara själva att lämna tillbaka.

Och hur blir det med bollarna?

- Bra att du frågar, dessa kommer vi att sälja för två kronor styck. Jag hoppas att många kommer vilja spela och vem vet kanske ställer jag upp på en match eller två om någon elev frågar...

Likes

Comments

Nya delen av skolan är invigd, härligt säger vi! Men vad händer egentligen med pingisborden på skolan?

Vi är inne i slutet av september och hittills har pingisborden stått helt oanvända. Borden står snyggt placerad mellan ingången till skolan och cafeterian.

 - Jag kräver ett svar från skolan, mer pingis till oss elever på Thorildskolan, säger en elev anonymt till NNT (Thorildskolans skolblogg).

Och är det tänkt att det ska stå där helt orört hela terminen?

Redaktionen på skolbloggen på Thorildskolan lovar att återkomma med mer information. Vi ska bara få tag på någon ansvarig på skolan som har hand om denna jätteviktiga fråga.

Likes

Comments


Något att tänka på såhär när hösten är på ingång och någon där hemma ska ta hand om disken... Kanske dags för att killarna på Thorildskolan att ställa sig vid diskrummet i bamba?!

Likes

Comments