Idag tänkte jag skriva lite om en film som jag precis såg med klassen. Stand by me är regisserad av Rob Reiner och filmen skulle jag vilja säg var riktigt bra. Jag tycker att de fina meddelandena som finns i filmen är så fina, känslan av att de alla håller ihop finns där och man märker verkligen hur vänskapen finns där. Killarna har alla haft en jobbig uppväxt och har fortfarande men man märker ändå att de finns där för varandra och de kan också visa känslor trots att det för de kan verka "fel" att visa känslor. Pågrund av den jobbiga uppväxt de haft tror jag dock att de har behövt växa upp mer och en kille i filmen som heter Chris märker man verkligen det. Han är nog en av de som haft det jobbigast men ändå så är det han som ger den bästa hjälpen och även fast han verkar som den som är mest hård så vågar han också gråta inför vännerna och det visar ju att de verkligen inte dömer i den vänkretsen.

Jag skulle vilja ge denna filmen en ungefär 8, det finns inte mycket som är fel men jag skulle gärna velat se kanske mer hur det gick för de alla... Man fick som sagt höra vad som hände men jag hade personligen gärna velat se något av det, dock att inte få se det gör att man får tänka lite själv och skapa bilderna själva. Över det, väldigt bra skådespelare, fin handling och bra regisserad film.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Har läst denna väldigt händelserika bok i svenskan och idag hade vi ett boksamtal! Jag själv är ingen stor läsare men blev glatt överraskad av denna bok! Den handlar om en 12 årig kille som heter Kalle och han bor med sin bror Björn och sin pappa och mamma i en lägenhet i Göteborg. Mamman och pappans äktenskap är inte det bästa, pappan dricker för mycket och de bråkar ofta, detta leder då till att mamman helt plötsligt bestämmer sig för att flytta till Indien. Hon lämnar alltså pappan själv med barnen över sommaren. Detta leder till en resa till Amsterdam där de träffar en kille som heter Tobbe, eller ja de vet faktiskt inte helt säkert om han heter det eller ej men det är det namnet han säger att han har. Han är då knarklangare som langar knark över tullgränserna, familjen Karlsson blir efter denna resa inblandat i mycket konstiga saker och att deras källare i sommarstuga utanför stan blir en ställe för flera kilo marijuana odlingar är en av de. En bok där det händer saker hela tiden och man blir verkligen inte trött på den vilket jag uppskattar för det är just därför jag oftast inte läser böcker för att många böcker blir lätt långtråkiga så när jag väll hittar en bok jag gillar så blir jag väldigt glad, så var det i detta fallet! Gillar man humor men ändå lite spänning så rekommenderar jag starkt denna boken, jag ger den 8 av 10!

Likes

Comments