Distansundervisning, karantän och kattleksak

Postad i: #DEAR DIARY...

Hej igen, idag var det ett tag sedan jag bloggade även om jag fick in ett bra flyt för ungefär två veckor sedan. Mycket har hänt så låt oss dyka in. Nu har jag som går på gymnasiet haft distansundervisning i ungefär en och en halv vecka. Kan säga att det har varit väldigt skönt och jag har fått mer gjort tack vare detta. Igår var det i stort sätt första gången på länge jag hann klart med alla uppgifter och kunde lägga mig i sängen och bara ta det lugnt. Dessutom har distansundervisningen gjort att jag kan plugga mer på "mitt sätt" istället för att följa lärarnas schema kring raster och plugg. Jag har under en period varit inne i en svacka där jag kan köra på och utnyttja min energi under ett bra tag, men sedan tar det tvärstopp. Efter påsklovet var en sådan period, jag målade, pluggade, jobbade, städade, reste och sedan när jag kom hem och skolan började var jag helt slut. Det tog helt stopp och jag kom knappt upp ur sängen. Där och då fick jag sjukanmäla mig från skolan i tre dagar för jag orkade verkligen ingenting. Men i och med distansundervisningen kan jag ta mina pauser och på så sätt även jämna ut min energiåtgång på ett bättre sätt och planera utifrån hur jag ska orka jobba på bästa sätt. Jag kan säga att detta har varit behövligt och vi får hoppas att det är så ett tag till. Även om man saknar klasskompisar och genomgångar i verkligheten så är det skönt att få ta det lite lugnt och jobba i sin egen takt och även koppla bort hur långt de andra hunnit för då stressar man upp varandra och känner pressen att jobba ännu mer trots att orken är slut. Nä, har nu en paus från ångestbadet och tar saker i min egen takt och tur är väl det.


Det enda tråkiga med detta är att jag och min kompis från klassen verkar glida ifrån varandra lite nu under distansundervisningen, vi träffas inte i skolan längre och är båda i förhållanden och där av har vi inte tiden att träffas och bara prata igenom vad som skett under tiden vi varit ifrån varandra.

Jag och min pojkvän har i stort sätt satt oss i karantän ihop i hans lilla enkla boning i källaren. Vi har flyttat sängen mot mitten, skaffat två nattduksbord, kyl, mikrovågsugn och vi har var sitt skrivbord att ha lektioner vid. Det har varit väl behövligt att använda tiden som man vill och det finns gått om rum för katten att springa runt då han nu även har tre liggplatser, vid vår säng, i fönstret och i sin tunnel under tv bordet. Sedan finns det mat och vattenplatser åt både honom och hunden. Men det allra bästa i rummet rummet är att det finns en ytterdörr så man kan släppa ut både hunden och katten fritt i trädgården för att bara njuta av det vackra vädret.


Igår åkte vi även och handlade mat ihop vilket var kul, jag sexton år och han sjutton gick och kikade på vilken juice och vilket bröd som vore godast till frukosten. Samt att vi gör lunch och äter ihop, varje dag. Ganska komiskt ändå?

Just nu sitter jag p�� ett bibliotek och gör läxor och sedan ska jag jobba, idag blir en bra dag!


(gammalt inlägg)

Gillar

Kommentarer