Tankar & Citat

HEY BEAUTIFUL

Under det senaste året har jag fått ett helt nytt perspektiv på livet & allt runtomkring mig.

Den 31 december 2016 gav jag mig själv ett löfte. Jag lovade mig själv att år 2017 skulle bli året jag lärde mig älska mig själv. & efter många händelser, med-och motgångar kan jag idag säga att jag gör det. Jag älskar mig själv. Idag vet jag vem jag är, vad jag klarar av & vad jag vill. Naturligtvis utvecklas jag varje dag & blir en ny person med nya erfarenheter. Men det kommer alltid finnas en del av mig som alltid kommer vara densamma.

Under det senaste året har jag fått ett nytt perspektiv på olika saker. Framförallt hur otroligt lyckligt lottad jag är. Saker som tidigare inte ens existerade i mitt liv är idag självklara & så otroligt uppskattade. Saker som många tar för givet uppskattar jag otroligt mycket. Som solnedgångar, en kopp kaffe på morgonen, ett leende från en främling & vänner som ger en energi. Det finns så mycket som vi alla måste lära oss att uppskatta ännu mera. & varför inte börja med det viktigaste, att uppskatta sig själv?

Under det senaste året har jag också fått upp ögonen för hur andra ser på sig själva. Det gör ibland ont att se eller höra hur en vän säger något dåligt om sig själv. Det kan vara om hens utseende, prestation eller liknande. & jag blir så ledsen. För jag ser bara fantastiska saker hos andra personer. & just därför tycker jag det är viktigt att ge andra komplimanger. För jag tror att innerst inne kan det göra skillnad. Jag tror att det är en bra start. Att visa sin uppskattning för en annan kanske kan få personen att fundera. Fundera över hur hen ser på sig själv. Frågan som fler måste ställa sig själva kanske dyker upp.

Uppskattar jag mig själv tillräckligt mycket?

Jag vill vara en sån person. En som får andra att ställa sig själva den frågan. Jag vill vara en person som sprider glädje & som får andra att kunna vara sig själva i närheten av mig. Det är & kommer alltid vara ett av mina största mål i livet. Att sprida glädje.

Att älska sig själv är i många fall en svår sak. Men om jag kan hjälpa en annan med detta, kanske det blir enklare.

Jag vill därför utmana dig som läser det här. Jag utmanar dig till att ge minst en person en komplimang om dagen. Det behöver inte vara samma person varje dag.

Jag vill även att du ställer dig själv denna fråga: Uppskattar jag mig själv tillräckligt mycket?


​Much love // @thisiswhoiam ​

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Tankar & Citat

HEY BEAUTIFUL

When I say that you are beautiful, I’m not saying it because the way you look matters more than your personality. Cuz that isn’t the truth.

I say it because I know that there is a whole world inside your head. That no one knows about. Thoughts, dreams and memories, that are all unique.

I say it because I’m so fascinated by the color of your eyes. The way it changes depending on how much light that is reflected off them. Even though everyone else’s eyes do the same, yours are unique. Because they have seen things that others haven’t seen. But they have also seen things that others have seen, but then also in a whole other way.

I say it because I know that you are special. You have stories to tell, dreams to reach, and love to share.
And all of this makes you beautiful. Because while astronauts are searching for new stars, there’s a whole galaxy in your eyes, and in your head there’s a whole universe that is waiting to be discovered.

When I say that you are beautiful, I’m also saying ‘I could probably fall in love with you’.

And I want you to know.. that you matter. You are important, no matter what anyone else tells you.
Your dreams are important.
And your thoughts should only be shared with those who actually care.

And to me, you are beautiful.

​Much love // @thisiswhoiam ​

Likes

Comments

Livet

HEY BEAUTIFUL

Jag stöter ofta på personer som får mig att tappa andan. Som får mig att vilja bli bättre, bättre än vad jag var igår. Personer som sprider sån otrolig glädje och är så otroligt starka, men som oftast inte vet om det. Varje dag träffar jag personer som är så otroligt vackra & då menar jag inte utseendemässigt, utan som personer. Och jag blir så paff. Eftersom alla människor runtom mig är så otroligt vackra, på sina sätt.

. . . 

Just nu sitter jag på tåget. Det regnar utanför & framför mig sitter ännu en vacker person. Jag vet inte vem hen är, men hen sitter & läser samtidigt som hen antecknar. Det ser ut som att hen läser en bok på svenska. Jag sitter här & tänker.. wow. Den här personen kanske sitter och lär sig ett helt nytt språk framför mig. Jag vågar inte prata med hen, fast jag vill. Ett enkelt hej hade ju varit något iallafall.

Det är helt otroligt att tänka att just nu sitter en person framför mig. En person med tankar, känslor & upplevelser som jag inte har någon aning om. Tänk vad häftigt ändå!

. . . 

Nu har jag hoppat av tåget och sitter hemma i soffan. Jag tänker tillbaka på min tågresa hem. Tänk om jag hade sagt hej till personen som satt framför mig? Tänk om jag hade vågat ta det steget. Kanske hade jag fått lära mig något om hen. Vart hen var påväg & kanske något som hen varit med om. Men jag var för feg.

Jag måste bli bättre på att våga möta & ta kontakt med andra människor. En vet ju aldrig om en träffar ens framtida bästavän.

Kanske du som läser känner likadant? Vad säger du om att testa detta med mig? Säga hej till en person du inte känner. Allt som krävs är tre sekunder av rent mod. Let's do this!


​Much love // @thisiswhoiam ​

Likes

Comments

Livet

HEY BEAUTIFUL

Hoppas allt är bra med dig!

Jag har precis kommit hem från skolan & sitter just nu och pluggar för fullt. Högen med läxor & inlämningar verkar öka för varje dag som går. Men men, det var inte det jag hade tänkt skriva om nu. För nu är det så att jag har tänkt nu igen.. oj oj oj tänker du, det kan inte hända ofta? Hahah jo faktiskt, men såhär är det. Idag när jag cyklade hem mötte jag en person gåendes med sina hundar & som vanligt när jag möter en annan person så ler jag mot hen. Hen log jättestort tillbaka & direkt fylldes jag av sån energi som får en att bli så otroligt pigg. & direkt slog tanken mig att vi alla borde försöka le lite oftare mot främlingar. Inte gör det bara en själv lite gladare, men troligtvis också den andra personen. Så från & med idag ska jag försöka le lite oftare. Prova det du med vetja!


​Much love // @thisiswhoiam ​

Likes

Comments

HEY BEAUTIFUL

Vad kul att du hittade hit till mitt första inlägg!

Detta är min blogg & här kommer jag skriva ner mina tankar, känslor & upplevelser.

Detta är tanken bakom min blogg;  På senaste tiden har jag lagt märke till små saker som gör livet så underbart härligt, men som jag innan inte uppskattat som jag egentligen borde. Tanken med min blogg är att påminna mig själv om alla fantastiska saker med livet & kanske även påminna dig som läsare.


​Much love // @thisiswhoiam ​

Likes

Comments