Behöver tjejer träna bröst??

Behöver tjejer träna bröst??

Ja skulle jag säga, för även om du inte är ute efter att få snyggare definitioner så kommer bröstträning bli en del av en starkare överkropp. Så ser ingen anledning varför tjejer precis som killar inte ska träna hela kroppen för att få en bättre hållning.

Men för den skull behöver man inte va rädd att man ska börja se manlig ut och att ens kvinnliga former försvinner, det går rent anatomiskt helt enkelt inte.

Våra kvinnliga bröst består av bröstvävnad samt fettvävnad, bröstet ligger ovanpå bröstmuskulaturen, bröstmuskeln är den vävnad som kan påverkas genom träning.

Så som tjej behöver man inte va rädd att få stora bröst pga av tunga bröstpass eller att brösten skulle försvinna och att man kommer se mer manlig ut. Blir brösten strörre beror det på att man går upp i vikt och fettmassan ökar, och tvärtom om man minskar i vikt.

Fett kan inte bli till muskler

Skulle man uppleva storleksförändring beror det på uppstramning och att man stärkt området vilket kan ge en upplevelse av minskad storlek

Får du känslan att brösten blivit större beror det på att musklen ökar i storlek vid volymträning, bröstmuskulaturen ligger som sagt bakom bröstvävnaden, vilket kan göra att brösten ser större ut​Tips på bra övningar:

*Bänkpress

*Hantelpress

*Cable crossover

*Pec dec

*Armhävningar

*Flyers


#bröstträning #tjejersträning

Gillar

Kommentarer