Att våga

Innehåller affiliate-länkar

Folk som säger att det krävs självförtroende att gå till gymmet har till viss del rätt....


Jag började träna gruppass i gymnasiet och följde någon gång med en klasskamrat in på gymavdelningen där vi tränade, gick väl dit själv 2-3 ggr o tränade lite snabbt så att ingen skulle hinna se mig.

Att göra fel på ett gruppass är inte så farligt, där är många o alla har fokus på sig själv och röra sig åt rätt håll, men på ett gym är man mer uttittad och syns mer om man gör fel eller inte kan:(

Men jag va ändå lockad av gymträning!!!! Att utmana kroppen o känna musklerna jobba va kul och en härlig känsla.

Mitt första gymkort köptes på ett tjejgym här i Malmö. Perfekt, där fanns inga elittränare utan helt vanliga motionärer.
Kändes lagom anonymt på något sätt:-)

För några år sedan va det dags och skaffa nytt gymkort och kollade runt på nätet över olika anläggningar, fastnade för 24seven och dessutom har de flesta anläggningar fasta dagar för rundvisning av maskinerna. Lysande tyckte jag för då skulle jag få ett hum om hur maskinerna fungera!!

Mailade en av anläggningarna och fick tid för rundvisning, tjejen som skulle visa runt mig va PT på det gymmet, så någon rundvisning blev det inte utan istället bestämde jag mig där och då för att köpa ett PT-paket med henne och på så sätt verkligen få koll på övningar o maskiner!!

24seven har på en del av sina anläggningar tjejavdelning, dit tjejer kan gå in och träna utan "farliga" och starka killar:-)

Med PT:n va det aldrig tal om att gå in på tjejavdelningen utan rakt ut i det allmänna gymmet....lite nervositet de första gångerna, men hade samtidigt en trygghet eftersom hon va med mig.

Med henne fanns inte bara trygghet utan även självförtroendet växte, att våga vara där ute och inte "gömma" mig på tjejernas avdelning.

Idag tränar jag i stort sett alltid ute i det större gymmet, är mer om jag känner att det är mycket folk bland maskinerna och samma maskin finns på tjejgymmet som jag går in där.

Har dessutom insett en stor fördel med att vistas i det större gymmet, man får tips o råd av killarna samt då och då fråga om vad en övning tränar och hur den ska utföras.

Med detta sagt våga gå till gymmet, våga försök!! Ta med en kompis som kan visa övningar o göra dig säkrare eller köp ett par pass med en PT för att komma igång rätt. Vi har alla varit nybörjare någon gång:-)

#fitness24seven

Gillar

Kommentarer