Header

Tack tack tack för alla fantastiska kommentarer jag fått i inlägget tidigare idag.? Trodde inte så många skulle reagera! TACK. Finns inga ord för hur glad jag blir! Kommer gå och lägga mig med ett leende på läpparna idag. Vet inte hur längesen jag gjorde det sist...

 

Oh well! Klickade hem några nödvändiga grejer bara till mig själv innan. Värmespray som jag älskar. Doftar gott också om jag inte minns fel. Superviktigt om man stylar håret ofta och vistas i sol mycket nu på sommaren. Jag har varit utan nu en månad och det märks skillnad. Mitt hår är inte alls i samma skick som tidigare, men det ska bli ändring på. Cover all blue är första gången jag köper i den varianten, jag hade cover all mix innan som jag haft i ett år och där är fortfarande lite kvar. Sjukt prisvärd. Men jag kör på denna med en färg nu eftersom jag sällan använde de andra två färgerna i cover all mix. Båda dom grejerna är köpa på Kicks.se. Även en mineralfoundation från Tikei.se som är TO DIE FOR. Kommer bli super i sommar när man inte vill sminka sig med kletiga foundations och annat skit. ^^ Köpte en Veil också på prov {10 kr} som jag gjort förr, den håller faktiskt ganska länge. Ger superfint glow i ansiktet! Love it.

 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Varning för långt inlägg, men detta är något jag känner är viktigt för mig att berätta. Det har påverkat mig både positivt och negativt, och egentligen går det inte att berätta med ord hur den känslan jag fått dras med under några månader har känts.

 

Allt började för några månader sen då jag fick syn på något rött under min nagel, på vänster hand {ringfingret}. Tänkte inte så mycket mer på det och målade som vanligt mina naglar i någon fin, rosa färg. En dag ca en månad senare satt jag och skulle in på ett möte, då jag plötsligt känner hur det trycker och ömmar på detta finger. Jag ser hur det svullnad upp och jag får lite panik då jag ser att det röda spritt sig och blivit värre. Samma dag går jag till vårdcentralen där några sjuksköterskor tar en titt på mitt finger. Jag känner direkt att dom mest rycker på axlarna, suckar lite och tycker jag ska gå hem igen. Dom upprepar gång på gång "är du säker på att du inte klämt ditt finger", och jag säger minst sju gånger att jag INTE klämt det. Det hade jag väl ändå kommit ihåg? Den ena sjuksköterskan säger åt mig att måla över det med nagellack så jag tänker på något annat. Blir riktigt frustrerad men tänker ändå att det inte är något...

 

Jag går vidare till en privatläkare över gatan där jag bor och får en akut tid direkt. Doktorn tror det är en inflammation och ger mig antibiotika. Jag tar tabletterna i 10 dagar men märker ingen förbättring. Det blir värre och värre för varje dag som går. Nageln spricker i sidorna men utöver det känner jag ingen ömhet/smärta vilket jag borde om det varit en inflammation. Åter igen går jag tillbaka till doktorn, får en tid bokad till en hudklinik i Malmö. Dagarna går. Jag håller utkik efter posten med min kallelse men det dröjer mer än en månad innan jag ens får hem tiden de satt åt mig. Tjugofemte maj. Ytterligare en månads väntetid.

 

Under tiden hade jag fått tid till en annan hudklinik i Malmö för att kolla upp en leverfläck jag ville ta bort, mest för utseendets skull. Samtidigt visar jag upp mitt finger. Doktorn tittar en stund, alldeles tyst och går sedan iväg för att kalla på överläkaren. Han tittar, fotar och ber mig återkomma om 2-3 veckor om det inte försvunnit. Jag gör såklart som han säger, går hem och målar över skiten för jag orkar inte längre titta på det. Det såg verkligen inte klokt ut. Det var varmt, rött, sprucket och nageln lossnade på vissa ställen. Två veckor senare tar jag bort nagellacket och ser hur en svart/brun/blå klump sitter längst nere vid nagelbädden, under nageln. Får fullständig panik och ringer sjukhuset och berättar. Får en akut tid bara någon dag senare...

 

Under denna tiden har jag tänkt på alla möjliga sjukdomar som kan finnas i mitt finger. Men jag försökte ändå hålla mig lugn och höra vad dom tänker göra med mitt stackars finger. Plötsligt dras jag in i hela denna karusellen, och fort går det. Jag skickades till akutröntgen på sjukhuset och får reda på att jag ska opereras dagen efter, tisdagen för två veckor sedan. Det snurrar i skallen på mig och jag vet inte riktigt vad jag ska förbereda mig på. Under ett samtal med kirurgen läser jag hans papper upp och ner där det står tumör, melanit melanom och cancer. Det är svårt att beskriva den hemska känslan som gick genom min kropp i just det ögonblicket. Jag märkte att doktorn undvek att ta upp det men jag frågade försiktigt vad han trodde. "Ingen aning". Finns det en chans att...? Frågade jag. "Ja" sa han. Han hoppades på att knölen under nageln skulle vara godartad...

 

Jag åker hem. Kunde inte prata. Inte äta. Inte sova. Mådde bara illa och ville att mardrömmen skulle ta slut.

 

Nästa dag är det dags för operation. Jag hade aldrig tidigare blivit opererad och jag visste att jag endast skulle få lokalbedövning. Fastande skulle jag vara så jag hade inte ätit sen kvällen innan. På morgonen tvättade jag mig med desinfektion på hela kroppen. Bara en sån sak! Fick panik... men på något sätt lyckades jag ändå behålla lugnet. Väl på sjukhuset fick jag komma före i kön. Akut. Bytte om till en stor vit skjorta och ett par skitfula alldeles för stora knästrumpor. Ja. Till och med i detta läget skrattade jag åt mig själv i spegeln. Vad hände liksom? Hur hamnade jag här?

 

Väl inne i operationssalen möttes jag av de mest underbara sjuksköterskor jag träffat. Kände mig genast väldigt lugn och omhändertagen. Alla presenterade sig med sina namn och de frågade hela tiden hur jag mådde. Jag fick lägga mig på en stor säng med täcke och allt. Dom spände fast mig också vilket kändes lite konstigt, men det är nog regel att man gör så vid alla operationer. Så där låg jag. Sjuksköterskan vid min högra sida frågade om jag behövde något lugnande medel, eller om jag klarade av stressen/oron/ligga still. Jag sa att jag absolut inte behövde det och att jag klarar mig fint. Fick i alla fall en klämma på fingret för att dom skulle ha koll på pulsen. Fick sen den värsta sprutan jag fått i mitt liv, och jag är inte ens känslig för sånt. De la bedövningen på insidan av min hand, precis vid fingret och jag kände hur vätskan åkte ut i fingret och en bit av handen. Jag sa bara "aj som FAN" och sen kändes det bättre. De fick sätta ytterligare två doser bedövning innan jag tappade känseln helt.

 

Jag vet inte riktigt hur lång tid operationen tog, jag var så trött, hungrig och rädd att jag inte hade någon tiduppfattning. Jag låg mest där och tittade på molnen som strök förbi utanför fönstret. Ganska mysigt ändå. Musik fick jag också. Efter operationen fick jag vila en stund {var väldigt yr}, byta om och sen fick jag fyra tabletter extremt starka smärtstillande tabletter. Kirurgen berättade att han tagit bort hela nageln och skurit bort klumpen därunder och sedan sytt ihop eländet. Det lät ju bra, och jag tänkte att dom överdrev lite när dom sa att jag skulle ha väldigt ont dagen efter, så det var bra om jag tog smärtstillande i tid {det tar nån timme innan dom värkar} och hade alvedon hemma. Åtta alvedon fick jag ta om dagen, plus en smärtstillande var 12:e timme.

 

Första dagen kände jag inte av fingret någonting, men dagen därpå och dagen efter det var rent ut sagt förjävliga. Det kan låta fjantigt att ha ont över ett litet finger, men jag lovar. Värre smärta har jag ALDRIG känt! Jag kved. Seriöst! Jag kunde knappt gråta så ont det gjorde, jag fick iställer ur mig några pip och "åh" hela tiden. De nätterna låg jag vaken med min hand brevid mig på en kudde. Klockan fyra på natten var jag tvungen att ringa sjukhuset och be om hjälp. Jag fick fler smärtstillande utskrivna och fick ta dubbel dos. Sen gick det bättre och jag sov stenhårt den kommande natten.

 

Beskedet på vad det var under min nagel skulle jag få ett samtal hem om. Har knappt vågat lämna telefonen dessa två veckorna och min enda tanke har självklart varit cancer. Nu är det kört! En läkare överdriver sällan och jag var tvungen att förbereda mig på det värsta, för min egen skull. Jag orkade inte höra "det är säkert ingenting" för då skulle besvikelsen och chocken vid ett dåligt besked bli tusen gånger värre. Att förbereda sig mentalt för något sånt här är det värsta jag någonsin varit med om. Det går inte att jämföra med någonting annat. Känslan är totalt fruktansvärd. Att inte längre ha kontroll över livet. Att jag kan vara en av de som drabbas varje år. Tanken på cellgiftsbehandlingar, tappa hår, inte klara mig själv, att kanske inte få uppleva min nästa födelsedag, nästa julafton. Jag förstår att folk kan tycka det låter så otroligt överdrivet, men dom tankarna är nästan omöjliga att undvika.

 

Idag hade jag återbesökstid till sjukhuset för att lägga om bandage och se hur fingret såg ut. Mitt hjärta höll på att stanna när kirurgens telefon ringde och han sa "det är nog beskedet". Och visst var det det. Han pratade en ganska lång stund, tyckte jag... han skrev ner några ord jag inte kunde läsa och han tittade på mig några gånger under samtalet. Långa blickar. Några okej. Till sist ett "bra". Jag darrade och förberedde mig på vad som helst. "Ingen cancer". Inget farligt. Om inte mitt hjärta stannade i den sekunden vet jag inte vad som hände. All den oro, stress som bara lyftes av mina axlar. Obeskrivligt! Han log lite mot mig och sa att jag kunde vara lugn nu, och jag log tillbaka, stort. Ville skrika! Av lycka.

 

Dom vet ännu inte vad det var för fel, kanske en inflammation, kanske något annat. Därför ska jag på återbesök om en vecka, och kanske mer efter det, för att kolla så att allt är som det ska. Han sa i alla fall idag att det såg bra ut, att svullnaden gått ner och att det nog skulle ordna sig. Framöver ska jag tvätta mitt stackars finger som inte längre har någon nagel, varje dag i saltvatten och plåstra om det. Jag klarade själv inte av att se på såret speciellt mycket, men uää som det ser ut. Usch! Och det känns riktigt obehagligt när någon pillar där. Stygnen var ju inte så sköna att dra bort, om man säger så...

 

Förstår ni vilken lättnad? Och vilken press jag känt de senaste månaderna. Jag tror aldrig jag promenerat så mycket som jag gjort på sistone, haha! Många, många mil. Men det fick mig att slappna av och tänka positivt, att livet kan förändras vilken dag som helst. Jag har aldrig riktigt tänkt så... alltid känt att jag kommer ju leva mååånga år till... men det är verkligen dags att börja leva i nuet och ta vara på varenda minut. Ditt eller mitt liv kan ta en sånt vändning redan imorgon... glöm inte det!

 

Det sjuka är att jag inte berättat detta för någon nästan. Efter att jag bröt ihop totalt när jag ringde och berättade för en kompis kände jag att det var bäst att vänta. Både för min egen skull och för andra.

Hoppas någon orkade läsa, för det känns ändå viktigt för mig att berätta denna historien som fick mig att se livet på ett annat sätt. Positivt! Ni anar inte vad jag ska LEVA denna sommaren. Detta året, detta livet.

 

Så jävla tacksam för allt. Varenda sekund.

Sköt om er! Love you all.

 

Likes

Comments

En av er har chansen att vinna ett valfritt smycke hos rosaprickar.se! Visst är gratis gott? :}


Gör såhär:

Gilla rosaprickar på Facebook {här}

Skriv att du är med i tävlingen + mailadress, här i min blogg

Avslutas fredag 3 juni klockan 21:00

Good luck!

 

Vinnaren heter Susanne och har blivit kontaktad! Grattis.

 

Likes

Comments

Tänkte tipsa om något jag upptäckte för inte så längesen. Att träna hemma med hjälp av olika övningar på youtube. Älskar det! Jag har speciellt fastnat för pilates. Riktigt, riktigt effektivt och faktiskt kul. :D För det ska ju vara roligt att träna, annars får det va. Första gången jag gjorde övningarna fick jag så jäääädra ont! Till och med på ställen där jag inte ens visste att jag hade muskler, haha. Sjukt!
Tycker i alla fall att detta är riktigt bra för den som inte vill betala en massa pengar för att gå på gym osv. Jag kan träna när jag vill, sluta när jag vill/inte orkar mer och det är gratis. Love! Har länkat några övningar jag älskar nedan. "Pop pilates" heter kanalen på youtube. Lovar att ni kommer bli trötta!


Lårens insida + vader
Rumpa
Ben och rumpa

Mage {riktigt jobbig, woh!}
Hela kroppen {två delar}


Det finns många fler om ni letar, men dessa är mina favoriter. Kör nån gång i veckan och jag lovar att ni kommer känna er starkare och må bättre! Hope you like it. ?

Likes

Comments

Hej finingar! Ska alldeles strax sätta igång och städa här. Fy som det ser ut! Usch. Blir ju så dammigt snabbt när man har två hundar... och de är inte ens på övervåningen. Sjukt! Men ja man har ju vant sig. Brukar ligga ett härligt svart hårstrå på frukostmackan ibland... hahah. ;} Ska försöka anstränga mig när jag städar också och inte bara slänga in allt i garderoben. Har så mycket kläder, smycken och prylar att jag borde ha loppis i sommar. Då kommer ni väl förbi? ;D Ska faktiskt fundera seriöst på det. Jag behöver verkligen inte alla kläder som jag har... 3/4 ligger ju undanstoppat som jag inte ens använder eller passar. Onödigt!

 

Städning NU! Hörs senare. Puss puss ?

 

Några favoriter jag klickat på senaste. Gillart! ¬

Likes

Comments

Mavala Toulouse syns på mina naglar just nu. Är inne i en rosa period för tillfället. Detta är så fint! Två lager blir bäst tycker jag. Riktigt snyggt till brännan i sommar. ;}

 

Likes

Comments

Ledsen att det dröjt, men nu kommer resten av svaren på frågestunden jag hade för ett tag sen.

hvordan objekter/linser har du til ditt kamerea??
Nikkor 50 mm 1,4G - Tamron 90 mm macro - Nikkor 18-105 mm
skal kjøpe meg nye linse/objekt til mitt nikon d3000, hvilken anbefaler du??
Det första jag nämde ovan! Eller tamron-objektivet. Älskar dom!
hvordan redigerer du bildene så fine og rosa/lyse, kan du vise en totourlar
Jag har visat det förut. Finns under kategorin "photoshop".
whatis your favorite dinner?
Sushi! Love asian food :}
did u ever had a boyfriend?
Yes, long time ago. :/
Whats the name of your dogs?
T e a {not what you drink, haha} and L o v a. Hihi!
did u ever had other animals than dogs?
No, just fish haha!
your favorite blogs?
I have no favorite right know actually. :/ Tips?
använder du löshår?
Nej mitt hår är äkta. ;)

Ska du resa någonstans på sommaren?Vart i så fall?

Tror inte det. Svensk sommar duger fint för mig. Möjligt att jag åker nånstans i Sverige. Stockholm brukar det bli. Min pappa bor där. :}
Favorit färg just nu?
Turkost!
Din favorit bild just nu?


Vad anser du är ett måste i kameraväskan? :)
Ett 50mm objektiv helt klart.
När ska du börja fixa designer åt andra?
Inte just nu i alla fall. Har ingen ork till det just nu! :/
hur går det med maten nu? hur ser en vanlig matdag ut för dig? hur ofta äter du sötsaker eller andra onyttiga grejer?
Det går bra tack! Frukost, lunch, middag och ibland något på kvällen också. Jag är inte direkt en gottegris men det är klart jag unnar mig. Speciellt glass eller någon god efterrätt. Smulpaj är en favvis!
Jag undrar om du har några tips när man fotar med 50mm? Jag tycker allt att det är lite knepigt..
Beror ju på vad du ska fota! Vad är det som är knepigt? Vad fotar du med för inställningar? Lär dig annars lite mer om olika inställningar till olika situationer så går det nog lättare. :D
Hur får man till en sådan där ( bild ) we?it som du har på vänster sida längst ner?
Du går in i ditt konto på we heart it, inställningar och sen widget. Kopiera koden och klistra in den i dina kodmallar där du vill ha den. Testa dig fram!
Hur länge har du bloggat?
Hmm, sen typ 2004 eller nått sånt. SJUKT!
Hur många läsare har du per dag ca?
Mellan 2000 och 3000. :D
Vart är sänghimmeln köpt?
Ikea!

Vad är det första du tänker på när du vaknar?
Vad ska jag äta till frulle? ;D
Vilken stad skulle du helst vilja bo i i Sverige?
Förutom där jag bor nu {iofs ingen stad men ändå}, Lund!
Vilket är ditt favoritland?
Thailand.
Vilket parti röstar du på?
Det håller jag för mig själv. :]
Vilken är din favorit sommardryck?
Smoothies, fläderblomssaft... skitgott att göra en drink {med alkohol haha} på flädersaft och massa isbitar. Mums!
Om du fick gå in i vilken affär som helst och ta allt gratis (förutom topshop) vilken affär skulle du gå till då?
Zara eller H&M!
Vad är du mest nöjd med på din blogg?
All positiv respons jag får hela tiden. Helt otroligt!
Varifrån får du din inspiration?
Allt jag ser!
Har du haft aneroxia, hur var det? Hur gammal var du när du blev sjuk, och hur gammal var du när du tog dig ur det?
Ja det har jag. Det var ju inte allför kul {ett rent jävla helvete}. ^^ Jag var 13 men det dröjde till jag var 17 innan jag fick hjälp {alltså bad om hjälp/ville ha hjälp}. Förra året blev jag friskförklarad, innan sommaren. Då var jag 21. :}
Kan du börja göra gratis designer?
Why?? Jag kommer aldrig jobba gratis, förutom de få gånger jag lottar ut en design. ;}
Favorit skor?
Mina underbaringar från Scorett! KÄRLEK.

Favorit väska?
Bl.a denna från Topshop.

Kan du visa bilder på din garderob samt alla kläder i?
Skulle jag visa ALLA mina kläder skulle det ta mig jäääkligt lång tid, men jag kan försöka visa lite då och då. ;}
Var du like flink til å ta bilder når du gikk i 8.klasse?
Nej då hade jag inte ens börjat fotografera.
Hvordan har du blitt så flink til å ta bilder?
Övat! :D
Hvor lenge har du tatt bilder?
Typ 3-4 år nu tror jag!
Hvordan redigerer du bildene dine?
Ljus {kurvor}, kontrast och ibland actions som jag laddar ner på deviantart.
Hur många rätter äter du per dag ungefär och hur stora? Du borde ju äta ganska små portioner för du har ju jätte fin kropp eller går det i generna?
Oftast 4 stycken, ibland 3 ibland 5. Ganska små portioner. Tycker inte om att äta mig proppmätt, plus att jag lätt får halsbränna då {jag har magkatarr}. Det är nog både och, jag äter bra, rör mig lagom och ingen i min familj är tjock. ;D
Får du saker hemskickade till dig gratis?
Ja det händer!
Vad gör du på fritiden? förutom fotar

Träffar vänner, gosar med mina hundar, shoppar... ;D
Hva er meningen med livet?
För tillfället har jag ingen som helst aning. :/
Vad är det bästa fototipset du fått?
Hmm vet inte riktigt. Att tänka på helheten kanske? Ljuset i bilden, bakgrunden osv osv.
Var bor du? (Jag bor nämligen också i södra Skåne)
Söder om Malmö, vid kusten.
Var är din favoritplats på jorden?
Stranden där jag bor. Speciellt när det är riktigt öde där, i soluppgång eller solnedgång. Finns inget bättre!

Likes

Comments

Havregrynsgröt, aprikos, vallmofrön, kiwi, citron & honungste. Plus knäckebröd som inte syns på bild.
Y u m m i e ?

Likes

Comments

Oväder på gång. Alltså åh, så trött på regn. Läser några modebloggar och fattar inte hur dom kan gå i shorts nu. Men ja, Sverige är jäkligt avlångt. :} Här är fasen inte mer än 15-16 grader om dagarna. Sucks! - Precis som denna dagen, haha. Har för mycket att tänka på just nu. Dagarna bara susar förbi... vet knappt vilken veckodag det är. Well, stay positive! ;}

 

Nej, ska gå och göra mig en stor fruktsallad snart och slänga mig i soffan. Först byta om till favoritleggingsen och en myströja. Mina förra mysleggings ska ni vara glada för att ni aldrig sett. Hål överallt!!! Rumpan, knäna... hahaha. Tror till och med jag har kvar dom nånstans... ^^ Hatar att slänga kläder oavsett vilket skick dom är i.

Lovar bättre uppdatering imorgon. Har några inlägg på lager. :] Puss & kram sålänge! ?

 

Likes

Comments