Hej, jag har inte hunnit blogga riktigt! har lite fullt upp just nu med skolan, läxor & allt sånt.

Idag har jag iallafall fört varit i skolan.... & sedan på lunchen så var jag & mamma i en butik & ordnade praoplats, ska bli riktigt kul faktiskt! Missade praon förra året pga. anorexin, så det blir första gången för mig.

Idag var det egentligen menat att jag skulle packa & ta det lugnt eftersom att vår klass ska ut på vandring imorgon, kan ju inte säga att det ska bli superkul eftersom att det kommer att regna hela dagen:( men ändå lite kul heheh. Vi ska först vandra 1,5 mil i skogen, sedan ska vi stanna för att laga mat & sova i ett vindskydd:)) i regn, woho! MEN åter till vad jag egentligen skulle göra idag, jag & mamma tog en spontanträning för kerstin brusewitz & det gick riktigt bra, finaste fionis<333

Lite kortfattat & slarvigt inlägg men jag ska bättra mig!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Häst & ridsport

Mitt tänk går utifrån både häst & ryttare. Jag strävar efter en lugn & avslappnad häst framförallt & utan att ryttaren ska behöva hålla ett tungt huvud, behöva sitta & trycka fram sin häst, eller att man ska behöva slita med hårda händer på en allt för het ponny. Med andra ord så går min filosofi ut på att jobba i ett team med ponnyn, inte emot den. Då menar jag verkligen inte att ALLA hästar ska gå likadant, går en häst lite under lodplanen så låt den göra det sålänge den inte får något problem för den sakens skull & saksamma gäller hästar som går över lodplanen, det kanske är så att hästen är byggd så? Eller oxå så kan det ju vara så att hästen blivit felriden & då så ska man ju såklart ta itu med det, gör om & gör rätt & det kan ta lång tid, du kan inte stressa fram en tävlingsponny för då blir det fel.

Min ridning går inte ut på att ha hälarna neråt, armbågarna in & en spikrak rygg. Min filosofi går ut på att anpassa sig efter hästens behov. Okej, fine, hälarna är bra att ha ner för att få balansen & det håller jag fullt med om. Men man ska inte behöva sitta & pressa ner hälarna för att det ska vara så, låt istället dina fötter vila avslappnat i stigbygeln & då kommer din häl så småningom ge med sig. Det med att armbågarna ska vara precis skräddarsydda in till kroppen är ingen prioritering ifall din häst är helt ur kontroll, jag tycker det är fel, man lär lixom sig att man ska sitta där snyggt när hästen skenar eller bockar, då tycker jag det är viktigare att man sitter fult & att man har full kontroll. Det är lätt att sitta vackert på en välriden häst, men inte lika lätt att få en välriden häst genom att sitta vackert.

Hoppas ni tyckte om inläggen & skriv gärna ifall jag behöver förbättra något.

Likes

Comments

Hej! Idag har varit en väldigt mysig fredag då jag hoppat över skolan eftersom jag har haft läkarbesök på bup, tråkigt men vad ska man göra lixom? Jag hade faktiskt gått upp & är nu i min normalvikt, vilket såklart är jättesvårt att ta in men så är det bara, ska man bli frisk får man bara koppla bort allt & gå vidare.

Direkt efter bup så red jag ut en sväng med Olivia & resterande av min dag har gått åt till att vila & bara ta det lugnt, vilket jag kände var väldigt välbehövligt efter en lååång vecka.

Likes

Comments

Hej, som jag skrivit i beskrivningen så heter jag Thilda, bor i kristianstad mitt i skåne. Detta är som sagt mitt första inlägg.

I framtiden kommer ni kunna ta del av min kamp mot anorexia nervosa, men framförallt min syn på ridningen & delar av min vardag.

Jag har en ponny vid namn Fiona, född 2005 & väldigt svårriden. Har inte varit ute & tävlat på ett tag men tanken är att vi ska komma igång nu igen då jag börjar må bättre.

Hoppas att min blogg är läsvärd, kram.

Likes

Comments