Min resa mot cancer del 7- Äggplock

Hej på er igen!

Nu var det ett litet tag jag skrev och det är till en stor del av att jag har inte mått bra. Har haft så ont i magen efter sprutorna jag har tagit för äggblåsorna samt har jag vart så svullen och mått illa och kräks. Så det har inte alls vart något vidare. Men nu äntligen börjar jag bli människa igen så det känns super skönt!

Men iallafall, idag var dagen för äggplock så tänkte skriva lite om hur det gick o kändes.

Dennis väckte mig runt kvart över sex imorse och när jag vaknade så var jag sååå svullen och mådde piss. Så försökte ta en dusch för man skulle göra det innan operationen. Sen så skulle man försöka dricka söta drycker rikligt men fick i mig en MER och typ 2st klunkar av vatten sen var det stopp. Så jag försökte bara att andas och tänka på något annat innan vi skulle åka. Så strax innan sju åkte vi till sjukhuset och jag mådde så illa påvägen dit så var tvungen ha med mig en påse. Hade tid där halv åtta och vi kom lagom till dess, så när vi kom så fick vi ett eget rum som bara var för oss det det var skönt. Så när jag kom in på rummet fick jag byta om till såna där höga vita operationstrumpor och en blå skjorta och en mössa på huvudet, kände mig ur snygg! Haha..
Men iallafall så innan operationen så fick jag ta lite smärtstillande tabletter och så satt dom en pvk på mig. Och jag kände att mitt illamående började sakta men säkert försvinna men jag fick inte i mig så mycket att dricka, men det gick bra.
Sen klockan åtta så var det tags. Fick börja med att lägga mig i gynläge som man gör och sen kollade läkaren med ultraljud för att se om dom hade växt på sig mer. Och det hade dom. Så hon sa det att det var inte konstigt att jag var så spänd om magen och hade ont, blåsorna var stora och så hade jag vätska i buken.
Men så fick jag lite iv. Smärtstillande i armen och hon la lokalbedövning i fiffi, och det kändes ingenting då så det var skönt. Och man vart lite lullig av medicinen så det var skönt för kroppen. Sen så körde hon in ultraljudet med en nål med en slang och började suga ut äggen, det kändes ingenting det heller och sköterskan fyllde på med smärtstillande titt som tätt så hela operationen gick jättebra!
Sen när vi var klara så räknade vi att vi hade tömt 57 st äggblåsor så det var inte illa.

Sen när det var klart så fick jag gå tillbaka till vilorummet och fick ligga på sidan men det gjorde inte alls så ont som det gjorde innan. Och sen fick jag fika med smörgås och te, har aldrig smakat så gott. Så sen efter ett litet tag så kom sköterskan tillbaka och berättade att dom hade fått ut 45st ägg av 57st äggblåsor så jag har nog slagit rekord så det var lite kul.

Så efter en halvtimme så fick jag åka hem och känner redan nu att jag mår mycket bättre och inte alls lika ont. Illamående är över och nu känner jag bara lite molande värk men det går över med värmesäcken och Alvedon.

Så nu ligger jag i sängen och vilar o ser på film. Så det blir en lugn dag❤️

xoxo, Thilda

Gillar

Kommentarer