Husbygge, Blekinge

Efter en grymt jobbig höst händer det!
Att bygga hus är faktiskt som en graviditet. En känslomässig bergochdalbana där jag perodvis har varit så stressad över allt så jag har mått fysiskt illa. Under hösten ångrade jag mig big time att vi hade gett oss in i det här (ångrar inte någon av mina barn).
Men, dom senaste veckorna har markarbetet runt huset blivit klart, plattan är gjuten och materialet till huset har kommit!

Det kommer ligga väldigt högt upp. Med  utsikt över Rimérs ängar från kök och arbetsrum, utsikt över bokskogen från sovrummen  samt badrummet och från allrummen havsglimtar.
Nu när vi kan kika ut genom fönstrena så är vi sååå nöjda.
En blivande granne uttryckte det som "det känns som att sitta i en trädkoja när man tittar ut över skogen". En helt fantastisk känsla! Jag älskar att bo högt och ha himlen nära.

Grät av lycka när jag och Sigge hade varit där ute sista gången.
Nu håller vi tummarna för att vi får fira midsommar i vårt nya hus 🌼🌼🌼🌼

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Husbygge, Trädgård

Vi kommer ha en smal väg upp mot huset och på sina ställen är det rejält högt och brant om någon skulle trilla ner eller råka få sladd med bilen.
Vill ändå inte förstöra utsikten eller ha något modernt eller fult staket.
Vad tror ni om något sånt här?
Någon som råkar veta vart man får tag i såna? Vill gärna köpa gamla om det finns!

Likes

Comments

Husbygge, Trädgård

Klart vi ska ha en grillplats eller snarare en plats att tända en brasa. Sitta och prata, grilla en sluring (blekingst uttryck för korv) eller kanske göra en hajkbanan.
Maken roar sig friskt med att använda motorsågen på våra fällda träd, så vi har massor med ved. Men han har också delat upp en 4 meters bok i hälften och sen delat dessa på längden. Visst är han duktig 🙂

Likes

Comments

Husbygge

Jisses vilken resa den här hösten har varit. Det har mest känts som jag har tjatat och ifrågasatt, framför allt bank och husleverantör. Har känt mig oerhört besvärlig (och har fått höra det också), men tycker verkligen att man ska ifrågasätta omständigheterna och avtalen runt den största privata och personliga affären åtminstone vi kommer göra under vår livstid.
Till och från har vi nog båda känt att vi lägger ner hela bygget - mest för att vi har blivit stressade av att behöva ligga på och tjata om ALLT.

Lite har hänt iallafall! 38 träd är fällda och nu äntligen har dom börjat gräva. Allt är klart med banken (var inte en smidig historia).
Tanken är att materialet till huset kommer den 30/1 och då ska såklart plattan vara gjuten. Dock ingen panik eftersom den torkar under tiden regelverket sätts upp.

Slutsamråd ska bokas till den 21/6 (dagen före midsommar). Sen får vi flytta in. Återstår att se om det blir så, men vi måste iaf flytta ut från Terrassvägen före den 1/7 då en ny familj flyttar in här då.

Likes

Comments

Husbygge, Heminredning

Ska göras nu. Vi får dessvärre välja bort betonggolvet, det blir på tok för dyrt för oss.

Vi har haft tekniskt samråd nu - vilket är en förutsättning för att få startbesked. Sen blir det åka av! På måndag eller tisdag kommer dom och fäller träden vilket kommer göra en enorm skillnad. Kommunen har varit ute och fällt ett enda träd och det öppnade helt plötsligt upp ett perfekt ställe för en badtunna 🙂.

Likes

Comments

Husbygge, Blekinge

Väntar igen - den här gången på tekniskt samråd. Det måste man ha för att få ett startbesked på bygget.
Det går av stapeln nästa fredag, sen ska det vara fritt fram att börja med markarbetet!
Utöver det väntar vi på att vår bank ska betala tomten så att vi kan börja fälla träd.
Sen väntar vi på besked från 2 olika firmor om betonggolvet (vilket är en gåta för mig att det kan vara så svårt).

Under tiden njuter vi av vår bad-och båtplats med en kaffe. Inte hela tiden förstås, men då och då 🙂. Som maken sa - här ska vi dricka kaffe ofta!

Likes

Comments

Heminredning

Finns den? Hade för några år sen galet sköna köksstolar från Mio. Dessvärre var det konstläder som sprack och blev fula efter några år. Släpade runt dessa till olika tapetserare för att klä om dom, men det blev löjligt dyrt så till slut fick vi slänga dom 😢. Just nu har vi snygga och ganska sköna stolar, men jag kan inte låta bli att fortsätta sökandet efter den perfekta stolen.

Ellos har väldigt mycket snygga stolar (dom har väldigt mycket snygga möbler generellt) dom här 2 t.ex. Någon som har någon av dom?

Likes

Comments

Blekinge

Strandpromenaden som går från stadskärnan ❤
Karlshamn är väl värt ett besök! En fantastiskt vacker hamnstad i södra Sverige.

Likes

Comments

Alla vackra träd. Känner mig som en skurk som tar bort dom, samtidigt som jag är tokexalterad över att se hur tomten blir när dom är borta.

Likes

Comments

Husbygge

Strawberry daquiri och välja braskamin (och om den ska vara toppansluten eller bakansluten). Känns som om vi håller på att knäcka alla leverantörer 😂

Badrummen är vi klara med alla beslut till. Kommer i ett annat inlägg.

Likes

Comments