KUULUMISIA LUURIN LÄPI

Ehkä olisi jo korkea aika hyvästellä kesä ja toivottaa syksy tervetulleeksi. Eikä muuten haittaa vähääkään, syksy on heittämällä vuoden parasta aikaa! Syksy tuo tullessaan tutut rutiinit (eli ne kaksi rutiinia, jotka mun lennokkaasta elämästä on mahdollista löytää), ihanan melankolian, kauniit värit ja villapaidat.

Mun kesä meni lomaillessa, osittain tahtomattani. Lomailu näkyi täällä bloginkin puolella, vaikka näin ei missään tapauksessa ollut tarkoitus käydä. Erinäiset tekniset ongelmat, elämän myllerrys, muutto ja asiakkaiden kesälomailu toi haasteita omaan suorittamiseen. Otinpa sitten ihan kunnolla rennosti koko kesän ja näin syksyn koittaessa, voin taas ryhtyä hommiin tutulla työnarkkityylilläni. Terveen rajoissa, tietenkin.

Siitä on jo jonkin aikaa, kun olen viimeksi höpötellyt kuulumisiani. Mitään syväanalyysiä mieleni sopukoista en aio teille kirjoittaa nytkään, vaan ajattelin Instagramin stoorien välityksellä avata hieman sitä, että mitä mulle tällä hetkellä kuuluu. Pienenä spoilerina: pelkkää hyvää! <3

Olenkin tainnut joskus mainita, että olen todellinen museohiiri. Kaikki museot ovat mielenkiintoisia ja niistä oppii valtavasti uusia juttuja, mitä ei välttämättä netistä tulisi opiskeltua. Kesän aikana käytinkin aikaani mielenkiinnonkohteisiini.

Viime kuussa matkustin ystäväni kanssa Helsinkiin vain nähdäkseni erään tietyn näyttelyn. Kyseessä oli Chi Modun valokuvanäyttely Artsissa. Näyttely ei enää ole esillä, mutta jos sulle koskaan osuu silmään tämä nimi, niin kannattaa käydä vilkaisemassa! Tyttöjen reissu oli ihan huikea, vaikka käytännössä me vaan matkustettiin Helsinkiin ja takaisin. Semmonen miniminiloma, joita tein useammankin kesän aikana mm. häiden ja kuuskymppisten siivellä.

Hox! Jyväskylässä pääsee perjantaisin vierailemaa kaupungin museoissa ilman sisäänpääsymaksua.

Kesällä oli mahdollisuus panostaa yhteiseen aikaan Seetin kanssa. Molemmat meistä tykkää hyvästä ruoasta ja juomasta, joten luonnollisesti vapaa-aikanamme tykkäämme kerätä kokemuksia näiden parissa. Kesän aikana treffi-illoissa ollaankin syöty laittoman monta kertaa ulkona, testattu siinä samassa pari uutta ravintolaa, tsekattu naurettavan monta elokuvaa joista 3 uutukaista koettiin leffateatterissa ja 5 klassikkoa vilkuiltiin Viaplaysta ostettuna tai vuokrattuna, sotkettu vaatteemme popparimausteisiin ja petytty Rosson vegaaniseen risottoon.

Hox! Jyväskylässä asuville tai näillä kulmilla vieraileville suosittelen ravintola Versoa, jos etsinnässä on loistavan hinta-laatusuhteen illallinen. Herkullisten cocktailien ja artesaanipizzojen perässä kannattaa suunnata Pettola Lorenzoon ja kaupungin parhaat lounaat löytyy puolestaan junaradan toiselta puolelta, Le Qulkurista.

Mahtui kesään muutakin, kuin treffejä. Yhteisen kodin rakentaminen 22 neliöön on tuottanut päänvaivaa. Parin hankinnan ja DIY-projektin jälkeen, tavarat ovat kuitenkin löytäneet paikkansa ja elämä sujuu pahimmitta mutkitta. Tilanne ei tietenkään ole ihanteellinen, mutta haluamme seuraavan kotimme olevan täydellinen. Asumiskuvioihin viittaakin tuo ihanalta @rosacamilla :lta tuparilahjuksena saatu Nukku-Maija.

Pinja puolestaan kiikutti mulle kukkia yrittäjän päivänä. Kesäkuussa mulla tulikin vuosi täyteen yrittäjänä ja voi hyvä tavaton, voisinpa sanoa osanneeni odottaa tätä. Rehellisyyden nimissä, kaikesta vaivannäöstäni huolimatta, olen hieman yllättynyt siitä, että yritykseni näki vuosipäivänsä. Varovainen, vasemman käden olantaputus minulle. Hyvin tehty.

Olen pyrkinyt keskittymään yksityiskohtiin ja elämän vaatimattomiin iloihin. Pienet, kauniit tai muuten poikkeukselliset asiat saavat mut todella onnelliseksi, miksi en siis hidastaisi hieman tahtia ja avaisi silmiäni. Pieniä onnenkokemuksia on kaikkialla ja silloin, kun niitä pieniä ilonhetkiä ilmestyy päivän aikana useampia, on takuulla hyvä päivä.

Muutamia kesän aikana ilostuttaneita:

- Lähikaupasta löydetyt pakkauksettomat paprikat
- Vanhat korut, jotka pääsivät taas käyttöön
- 70-luvun meikki- ja sisustustrendit
- Valkoinen rajaus eyelinerin alla
- Kippo-ravintolan biohajoavat smoothiekupit
- Sesonkivihannekset
- Muumitikkarin kanssa tarjoiltu cocktail
- Liinavaatteiden viikkaaminen
- Mansikan makuinen hattara ja Hubbabubban makuinen jäätelö
- Upeat auringonlaskut ja -nousut.

Syksyn lähestyessä työrintamalla kuohahtaa, sillä elokuusta alkaa työkuvioideni ehdoton sesonki. Vaikka välillä tuntuu siltä, että työtä olisi enemmän, mitä kahdella kädellä on mahdollista suorittaa, on olo silti levollinen. Kesällä oli aikaa lomailla. Rehellisesti sanottuna, lomailu tuntui hieman turhauttavalta, mutta näin jälkikäteen ajateltuna, se oli kuitenkin juuri sitä, mitä tarvitsin. Syksyn sykkeet tuntuvat levänneellä keholla ja mielellä, huomattavasti paljon paremmalta.

Mitä sulle kuuluu?

- Jasu

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Kirjoita kommentti...
IP: 82.99.3.229