​En sak som jag aldrig fattat är varför inte bara människor i sin egen ålder runt omkring en men även vuxna säger att man tycker synd om sig själv när man ligger hemma och inte mår bra. Hur går det ihop? Jo visst jag ligger hemma och nästan gråter och när dem väl pratar med en ''Du tycker barra synd om dig själv'' ''Du kanske inte ska tycka synd om dig själv så mycket''. Men då är min fråga till dig som är vuxen och även till dem i samma ålder som säger ''Äsch du gör det bara för uppmärksam het'' '' Du mår inte alls det dåligt'' '' Varför mår du dåligt du har ju det bra'' hur vet du om jag får fråga hur jag mår? Har jag pratat med dig om det? Har jag nämnt någonting om hur jag mår? Nej. För jag kunde nästan ana att du ändå skulle tycka detta. 

Grejen är att oftast dem som inte mår jättebra brukar inte gå runt och säga det till alla. Dem kanske säger det till sina närmsta vänner, ibland inte ens till dem, de kanske inte ens har sagt någonting till sina föräldrar pga osäkerhet för hur de ska reagera. Om de sen kommer och säger någonting eller iallafall hintar om att må dåligt. Säg inte att dem gör det för uppmärksamhet. Det gäller alla. Säg inte det om du inte vet till 100% och ända gången du kan veta det är om de har sagt till dig innan att den gör det för att få uppmärksamhet. För är det någon som mår dåligt så kan den må ännu sämre och bli ännu mer osäker för att berätta för andra eller be om hjälp för att det finns dem som har sagt att den inte mår dåligt egentligen. 

Så tänk er för innan ni säger någonting! Både i verkligheten och på nätet. 💛

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Det finns dem som säger ''Det finns dem som har det värre'' när dem får veta att någon mår dåligt eller bara är ledsen. Det är precis som att säga ''Du får inte må dåligt för det finns dem som mår sämre eller har det värre''. Ja det finns det men det är som att säga ''Du får inte var glad för det finns dem som är gladare''. Det är precis samma sak. Man har rätt att vara ledsen och det spelar ingen roll om det är någon som mår sämre eller också mår dåligt. 

''Du har ingen anledning till att må dåligt''. Men vet du hur mitt liv är då? Nej. Man kan inte säga till någon att den inte har en anledning till att må dåligt för du ser inte det från samma perspektiv som den som mår dåligt gör. En kan se det som om det inte vore någonting medans en annan skulle kunna må skit för det.

Det är helt orimligt att säga någonting sånt för det är inte du som varit med om det. Visst personen som säger det kanske skulle ha reagerat på ett annat sätt men det har ingenting med vad som hända att göra. Det har med personen att göra. Nu menar inte jag något illa med att en reagerar på ett sätt och en annan på ett annat sätt. Nu menar jag bara att alla reagerar vi på olika sätt för olika saker. 

Om du är på väg att säga något sånt så tänk en gång till, för det kan göra så att personen mår sämre för att de kan tycka att dem är patetiska för att må dåligt över något sånt när andra kan ha det värre. 

Likes

Comments

Hej!

Jag skapade denna bloggen för att jag vet att det finns dem som inte mår så jättebra. Det finns dem som är utsatta för mycket och det spelar ingen roll vilken ålder eller så. Det finns både vuxna, tonåringar och yngre barn som inte mår bra. Men det är inte alla som vet det. Det kan vara att dem ända som vet att en person mår dåligt är bara den personen. Det kan vara familjen eller det kan också var så att familjen inte vet något utan att det är kompisarna som vet det.

Jag startar denna bloggen för jag vill att dem som mår så ska veta att dem är inte själva. Det finns folk som bryr sig om en. Man är inte ensam. Man kanske känner sig det men man är det inte. Det finns alltid någon som är villig att lyssna och om ingen annan är det så är jag det.

Jag kommer inte säga att jag förstår hur det känns att vara till exempel mobbad eller hur du känner om du är självmordsbenägen för det vet jag inte men jag kan tänka mig. Jag kan se det från er synvinkel. Jag vet att det finns dem som säger att dem förstår hur det känns men dem har ingen aning egentligen.

Likes

Comments