​Hej på er!

Nu är det måndag igen, och ingen gillar väl måndagar? Min favorit dag är nog Onsdagar och Torsdagar då jag får vara med hundar dom dagarna och såklart är Lördagar och en favorit dag! Vilken är eran favorit dag?

Men höstlovet är slut och det var mitt sista höstlov nu.. Väldigt tråkigt att man faktiskt vet att man inte kommer ha höstlov igen.. Men men, sånt är livet. Så skola igen, började 8.15 men var på ett möte så kom senare till skolan och hade samhällskunskap, som vi skulle börja svara på instuderingsfrågor till provet vi har nästa vecka.. Usch vad jag ogillar prov, har alltid så svårt att plugga till sånt. Men sen om man går vidare med dagen så hade vi entreprenörskap och företagande där vi fortsatte med vårat UF-företag som går framåt! Och på religionen så hade vi teori om hinduismen, faktiskt en intressant religion det. Och så slutade vi dagen med Djurspecialisering där vi hade föreläsare om räddningshundar, mycket intressant! Vi fick veta hur dom utbildar, hur dom tränar hundarna, hur man kan utbilda sig och sin hund till det och vad dom faktiskt gör. 

Efter skolan åkte jag och köpte mat och så åkte jag hem och kollade serier med Ante, vi kollade big bang theory senaste säsongen på dreamfilm, sedan kollade vi last man on earth samma där senaste säsongen på dreamfilm och till sist kollade vi lite av första avsnittet på senaste säsongen av Shameless på dreamfilm. Riktigt bra och roliga serier!

Och ikväll ska vi nog inte göra så mycket, ta det lugnt och tidigt i säng för imorgon är det skola igen!


Ha de så bra tills nästa gång vi hörs!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej på er!


Halva veckan har gått och det är så otroligt skönt att ha hela dagen till att göra det man behöver göra hemma eller bara inte gör något.

Igår så stor städade jag! Dammade alla ytor, plocka bort sånt som inte behöver ligga framme, la allt på sin plats och dammsög och tvättade golvet. Sedan tog jag det lugnt resten av kvällen.

Idag så har jag heller inte gjort så mycket, jag har mest bara tagit det lugnt och varit med Ante. Lagat god mat (Pasta med min goda köttfärssås!👌). Och nu gör jag inget mer än att vänta på att kvällens avsnitt av Paradise Hotel ska börja! Annars händer inget mer.

Detta blev ett kort inlägg men blir så när man faktiskt inte gör annat än att bara ta det lugnt. Då det ibland behövs en dag då man bara är.

Men ha de bra tills vi hörs nästa gång!

Likes

Comments

Hej på er!


Var ett tag sen jag skrev! Eller ja några dagar. Men tänkte berätta vad som hänt och vad jag gjort dessa dagar!

Torsdag, började jag klockan 8.00 hade samhällskunskap då vi gick igenom samhällsekonomi, inte det roligaste direkt.. Aktivitetsledarskap där vi gör en uppgift där vi fick 3 olika kurser och olika personer i kursen tex. Valpkurs för ägare som skaffat valp för första gången och valpägare som haft hund tidigare. så skulle vi skriva om deltagarna vad vi tror om dom sen vad vi skulle använda oss av för ledarskapsstilar. Fick 3 olika såna kurser som såg olika ut. Sen hade vi en föreläsare på djurspecialiseringen som kom och prata om jakt av vildsvin och eftersöks hundar, vilket jag blev super intresserad av och tyckte det var roligt och intressant att lyssna på, pratade även med föreläsaren efter lektionen! Väldigt trevlig person! Och sen slutade vi dagen med djurensbiologi, där vi kollade våra bakterie odlingar vi hållit på med och även skrev om vad vi kollade på och vad resultatet blev. Sedan fick vi skära pumpor, så jag, Felice och Bella gjorde det tillsammans. Sen åkte jag hem och vi gjorde inte så mycket mer den dagen.

På Fredagen började jag 8.00 igen, kom till skolan och så kom personen från receptionen och tog närvaro och sa att våran lärare var sen, så vi satt tills lektionen sluta utan lärare för hon blev så pass sen, så kändes totalt onödigt att komma till den lektionen då man kunde sovit längre... Sen hade vi religion där vi skrev det sista på en uppgift som handlade om religion och vetenskap, en väldigt jobbig uppgift då jag tycker religion är svårt. Sen började vi kort med Hinduism. Sedan så hade vi entreprenörskap och företagande där vi fortsatte med våra UF-företag, om ni vill veta mer om mitt UF-företag kan ni följa oss på facebook genom att klicka HÄR eller följa oss på instagram genom att klicka HÄR, kommer komma upp mer information på facebook och instagram nästa vecka och förhoppningsvis en hemsida snart! Sen fortsatte vi på aktivitetsledarskapen med samma uppgift som på Torsdagen. Sen hem och så kollade jag hockey med Ante, var Djurgården - Skellefteå och Djurgården vann med 2-1! 👏

Lördagen så vaknade vi åt frukost sedan lunch och sen gjorde vi även hemma gjord milkshake! Väldigt gott blev det, var choklad milkshake och för att göra det behöver du: Mjölk, vaniljglass och oboy och vispa ihop det eller använda en mixer! Sen kollade vi hockey på kvällen, återigen Djurgården - Skellefteå och slutade 2-1 till Djurgården igen! 👏 Sen gick vi typ och la oss.

Söndag, så var skulle jag och handla, men var problem då jag skulle fixa en sak men gick inte att lösa någonstans där jag var så fick åka tillbaka och lösa det och sedan åka dit jag skulle handla igen.. Tog väldigt lång tid, och väl framme där jag skulle handla var det slut på det jag skulle ha, sen åkte jag och handla lunch och middag. Käkade lunch och sen gjorde vi inte så mycket den dagen, eller jo jag gick och köpte två stycken pumpor! Då jag tjatat om det hela helgen för jag ville skära pumpor och ha här hemma! Men vi fixade inte pumporna på Söndagen då det blev så sent och vi gick och la oss rätt tidigt.

Idag då, vaknade vid 10 ungefär, Ante käkade då, jag äter aldrig när jag vaknar då jag inte känner mig hungrig och är rädd för att bli illamående om jag äter fast jag inte är hungrig. Sen skar vi pumpor faktiskt! Blev jätte fina! Och var väldigt roligt. Antes blev finast men jag är nöjd med min också. Sedan gick jag och handlade mat till sen lunch och middag. Så nu har vi ätit korv med bröd för ett tag sen och kollat tv. Nu händer det nog inte så mycket, Ante spelar jag ska sätta mig och kolla på youtube eller något och sen senare ska vi äta tacos! 😍

Men det var allt för nu!

Ha de bra 😘

Detta är då våra hemma gjorda milkshakes!
Antes pumpa till vänster och min pumpa till höger!
När jag var och handla här om dagen så såg himlen så fin ut så beslöt mig att ta några bilder!

Likes

Comments

Hej på er!


Jag skrev ju att jag skulle skriva igår men var så kort dag och hände inte så jätte mycket så tänkte att jag slår ihop Tisdag och Onsdag i ett inlägg!

Igår så hade vi mentorstid där vi pratade om studenten. Vi planerade vad för ställe vi skulle äta på då man egentligen ska ha studentskiva så tänker vi att vi bokar bord och åker tillsammans och äter och betalar var för sig och sedan går ut. Sedan pratade vi även lite om att göra "klassens ****" alltså att alla andra i klassen skriver vad tex. vem jag är i klassen och ett rim till det, sedan pratade vi även lite om annat. 😏
Sedan hade vi djurensbiologi där vi skulle göra bakterieodling och då valde jag och två till i klassen att kolla två olika snusdosor och kolla en kopp från vårat café jämfört med en kopp från personal rummet och så ska vi sedan se vilken som har mest bakterier på sig vilket vi får reda på imorgon! 😱

Och det var min dag i skolan, sedan gick jag och Felice till tunnelbanan och och mötte upp min kille Ante och gick och åt för sedan åkte jag och Ante till vårat förråd och tömde det och kollade vad vi ska slänga, spara och sälja. Så vi stod där ett tag och sedan avslutade vi vårat avtal där och har nu mera inte förråd mera och det är en stor lättnad! Sedan kom Antes pappa och hämta oss och vi lämnade av lite grejer, åkte och slängde saker som var sönder eller på annat sätt inte går att använda/sälja. Och sen åkte vi hem och tog det lugnt, jag kollade PH, handlade och sen kollade vi på hockey, och sen kollade vi på andra program! 👌

Idag då så började jag dagen med att försova mig.. Är ingen nyhet för mig att jag lyckas försova mig men ja, sen åkte jag till skolan på ett litet möte för att sedan ta mig ut till Stockholms hundkapplöpningssälskap då vi skulle dit på studiebesök! Var jätte mysigt! Först fick lite information om vinthundarna och historian om hundkapplöpning och även om hur deras klubb funkade. Och sedan fick vi gå ut och kolla hur en tävlingsdag kunde se ut. (+ Jag fick hålla i en pensionerad hund som tävlade förr men skadades och inte fick tävla mera). 😍

Men en dag på en tävling såg ut såhär ungefär:

Man kommer dit, går på veterinärkontroll (Varje gång) där man vägde hunden för att se att den inte gått upp för mycket eller gått ner för mycket i vikt osv. Sedan kollade dom igenom hunden och kolla att hunden inte hade hon i handleden, ryggen eller andra ställen och kollade musklerna. Och sen fick ägaren få hunden att jogga lite utanför så man såg att den rörde sig rätt.

Sedan skulle man ut på banan, där alla blev presenterade (1-6) och sedan fick gå in i dom där start "burarna" eller vad man ska kalla dom och sedan kom det dom ska jaga och så släppte man ut hundarna och dom fick springa efter och den som kom först den vann då.

Hundarna har på sig ett täcke med siffran på starten dom har och munkorg. Munkorg för att dom inte ska skada varandra och för att dom inte i slutet ska lyckas bita det dom jagade då dom lätt kan rycka ihop där då.

Sedan fick dom som hade hund med sig testa med sina hundar, och dom var super duktiga för att inte vara vinthundar samt aldrig gjort det förr! Sedan gick vi in och fick mer information och fick ställa frågor. Sen slutade vi dagen där. 😊

Jag åkte hem och har precis kollat klart på gårdagens avsnitt av PH och har ätit tacos! Super mysigt och gott faktiskt när vädret är så dystert. ☔

Men det var allt för idag faktiskt! Så ha de bra så länge! 😘

Likes

Comments

Hej! 😄


Jag har absolut tråkigaste livet och inte mycket att göra så tänkte att jag skulle blogga och skriva om mitt sista år på gymnasiet, t.ex. studenten, gymnasiearbete, praktik, kurser och vad som händer. Dels för att lätta för mig själv och sen dels för att kanske hjälpa andra på något sätt och få andra att känna mindre stress och press i skolan. 🏫

Detta blir ett väldigt kort inlägg om jag bara skriver detta så tänkte att jag skriver lite om mig själv och vad som hänt sen senast och sedan startar jag på riktigt imorgon!


Jag är då 20år, går sista året på djurgymnasiet med inriktning hund. Är en glad och tjej som älskar hundar och min kille. Kommer från Åland men bor numera i Stockholm. Har ADHD om det är till någons intresse så har väldigt mycket energi. Alltså ja, det är typ allt som man kan skriva om mig för finns inte så mycket mer intressant att berätta..😓
Det har då gått 1 år sedan jag skrev något sist, sen dess har ju en del hänt. Har firat jul uppe i min killes stuga med hans pappa med familj, har tyvärr förlorat en släkting i början av året (Vila i frid). Har varit på Åland med min kille och bästa vän, har börjat sista året på gymnasiet, har startat UF-företag, och tränat hund i skolan. 😍

Lägger även upp en bild då jag färgat och fixat håret lite sen sist haha!

Men det var allt för nu!

Ha det bäst! 😘

Likes

Comments