I onsdags bestämde jag mig för att sluta amma, det har ju varit på tapet så att säga ett tag och Alfred har enbart velat amma på nätterna nu i snart ett par månader. Detta har slutat med att jag är någon slags snutte för Alfred och så fort bröstet inte har varit i munnen på han på nätterna så har helvetet brakat loss.. Det har skrikits och gråtits en hel del dessa månader på nätterna och jag har knappt sovit en blund. Jag visste med mig att Alfred skulle sova hos farmor på fredag natten och tänkte att då är det ett perfekt tillfälle att också ta bort amningen på natten. Det var dock väldigt ledsamt att besluta det då de är väldigt mysigt att amma när det fungerar bra! Alfred var inte rolig första natten, alltså natten till torsdag och natten till fredag. Men sen fick jag ju natten till lördag gratis så att säga då han sov hos farmor. Sedan dess har han inte försökt att ta bröstet något mer så jag tyckte ändå att det gick väldigt lindrigt. Men däremot så vill han ju äta från flaskan hela tiden på natten nu istället 😓. Han är nu 7 1/5 månad och bör snart börja sova hela nätter. Bara att hålla tummarna för det! Nu är han dock väldigt förkyld och har feber så han har all rätt i världen att vara lite bråkig på nätterna tycker jag. Vi får vänta och se hur denna natt slutar.. Pappan har redan lagt sig för att sova på soffan 😂.


Kram!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Åh vi håller planerat för fullt. Igår satt vi och försökte skriva upp rum för rum vad vi skulle göra. Dock hade vi en liten pojk här hemma som tyckte att både mamma och pappa skulle leka med honom istället för att sitta med något tråkigt papper och skriva. 😂 idag tänkte jag fortsätta med listan när lillemannen sover middag. Jag skriver om det här sen när jag har fått ihop någon vettig lista tänkte jag. Himla bra att skriva här tycker jag så att det sparas någon slags dokument on bad vi ska göra och vad vi gjort. Sen kommer det ju så klart före och efter bilder. Denna helg som kommer så kommer lillen att sova hemma hos farmor och farfar fredag till lördag så att vi kan börja röja i lägenheten och åka till tippen med skräp! Känns att det verkligen är på gång nu! 😊

Kram!

Likes

Comments

Alfred blev 7 månader i Augusti, helt sinnes! 😲

Jag har upplevt att det har hänt mycket i hans utveckling den senaste månaden faktiskt. Han sitter upp utan några helst problem, flyttar sig själv i sittande ställning, byter liksom plats på benen och jag är livrädd varje gång som ajg ser att han vill sitta på ettt annat sätt än han gör man han klarar det galant. Han äter en hel del mat också. Gröt är favoriten sen smoothie. Riktig mat har varit lite svårare men som sagt han är ju bara 7 månader så att det finns ju fortfarande tid att lära sig. Vi har dock köpt Änglamarks ekologiska barnmat senaste veckan och det verkar han tycka om. Man får dock passa sig att inte ge för mycket på engång. Vill ju inte att han ska få ont i magen men det är lätt att bli ivrig när man märker att han gillar något.

Han har inte börjat krypa än men han vill gärna och står på knäna och vaggar fram och tillbaka och han blir då fruktansvärt upprörd över att han inte tar sig någonstans. Man märker också på hans sömn att han utvecklas mycket  just nu. Kan ju säga att mamma är lite trött 😞. Utveckling hos barnet brukar jag läsa om HÄR

Likes

Comments

Igår var det besiktning på vårat hus som vi ska flytta in i! Jag var sååå nervös! M fick dessutom inte ledigt från jobbet så jag trodde jag skulle få gå själv först men som tur var så kunde svärfar följa med, vilket var väldigt skönt! Det kändes bra på besiktning och visst fanns det väl saker att göra men ingenting som vi inte redan hade räknat med. Mest småjobb och lite moderniseringar av vissa saker. Så nu känns det verkligen som att det är på G! Micke börjar också få glädjen tillbaka känns det som. Han blev nämligen lite opepp och tillbakadragen på planeringen inför flytten när det ev. Inflyttningsdatumet blev framflyttat en månad men igår var han igång igen och tittade på nya innerdörrar.

Besiktningsmannen vi använde oss av blev vi tipsade om från banken. Mikael Persson heter han och jobbar på besiktningsbolaget i Falun. Han var grymt bra och jag kan verkligen rekommendera honom.

Likes

Comments


Det börjar bli dax för oss att köpa ny bilstol åt lillen. Eller ärligt talat så borde vi redan ha gjort det för ett tag sedan. Jag har läst omkring mycket på bloggar och hos olika företag ang. bilstolar åt barnen. Vi har alltså hela tiden trott att Alfred kan sotta i babyskyddet tills han har växt ur det i vikt och längd men vi har nu förstått att man helst ska byta bilstol direkt barnet kan sitta självständigt och det har Alfred kunnat gjort i en och en halv månad nu så det börjar ju bli dax känns det som.  Linda blom är en bloggare som jag har läst mycket hos ang. detta med bilstol. Hon är väldigt duktigt på att skriva och förklara samt att hon svarar jättebra på frågor man har. Hon kör med Besafe stolarna som jag tycker verkar grymt säkra samt väldigt stilrena. (läs mer här). Besafe är faktiskt den stol som jag är mest för hittils faktiskt, men några nackdelar enl. mig är att den fästes med isofix, dvs. farmor kan inte bara komma förbi och hämta Alfred med sin bil och vi måste hela tiden ta samma bil när vi åker med Alfred. vi har nämligen två bilar som vi byter mellan fram och tillbaka hela tiden. sen är det ju det här med Ekonomin.. Besafe är kostar ju faktiskt dubbelt upp i jämnförelse mot t. britax. Måste få tummen ur och betämma vilken det blir väldigt snart känner jag!


Men visst är den fin?

Likes

CommentsHur länge ska man amma? Vem är det som bestämmer? mamman? Barnet? Omgivningen? Jag och Alfred har slutat amma på dagen, men natten har vi fortfarande våra amningstunder. Under dagen får han gröt, ersättning, smoothie, ersättning, puré mat, ersättning, välling. Sen är det natten. Han är inte så intresserad av bröstet på dagen utan föredrar helst gröt faktiskt. Skulle han bestämma helt så skulle han enbart äta gröt tror jag 😅 en riktig liten tok! Jag har faktiskt diskuterar detta med M, hur vi ska göra med amningen. För om jag ska va helt ärligt så tycker jag mest att det är drygt att amma. Dock vill jag ju fortsätta för Alfreds skull. Jag har velat fram och tillbaka hur vi ska göra och jag har försökt sluta nattetid också men det har inte funkat. Fortsätter därför att amma nattetid ett tag till för att sen prova längre fram om kanske både jag och Alfred är mer mogen för att sluta amma på natten.

Jag vet att många anser att det ska helammas till 1 års ålder och endel tom. Till 2 års ålder. Men som sagt A är inte intresserad under dagen och han kräver även väldigt mycket för att han ska bli och hålla sig mätt. Det jag bävar lite för är att berätta för BVC att vi enbart nattammar då en vän till mig "gav upp" amningen tidigt pga att barnet ej var intresserad, fick väldigt dålig kritik från BVC sköterskan.

Likes

Comments

Jag kom på att jag aldrig skrev hur det gick i budgivning pp det hus som vi la bud på innan sommaren. Jo förstår ni, vi la oss... Redan på 810' faktiskt trots att planen var att följa med upp på 900'. Anledningen till detta var för att vi fick erbjudande om att titta på ett annat hus, som i våra ögon lät perfekt. Sagt och gjort. Vi tittade på det huset och föll pladask. Exakt vad vi letat efter i två år! På måndag ska vi besiktiga huset och jag är så nervös! Det blir jag och Alfred som ska va med under besiktningen då M inte kunde ta ledigt från jobbet så de blir det att spetsa öronen.

Skriver om hur det gick till veckan!

Likes

Comments

Godkväll! Idag har jag haft ett kärt återseende med en kär "gammal" vän till mig. Hon frågade mig när jag skulle gå hem om jag hade en blogg. Mitt svar blev nej. Påväg hem så kände jag ändå att det var något som inte stämde med mitt svar och jag insåg då att jag inte hade varit riktigt ärlig med det svaret för visst har jag väl en blogg. En väl bortglömd blogg men ändå en blogg.. Jag googla fram min adress när jag kom hem och insåg va skönt jag tyckte det var att skriva. Vi har äntligen hittat vårat drömhus och jag kommer förhoppningsvis skriva här under renovering. Hoppas nu på att jag inte glömmer igen 🙈

Likes

Comments

Idag har Alfred fått smakat mat för första gången. Han blev fyra månader i onsdags och vi hade då tänkt att tillsammans ge hon lite mosad banan men då var Micke iväg på avtackning av en kollega på jobbet och kom inte hem förrän Alfred lagt sig för natten. Jag valde då att inte ge något till honom då jag ville att båda skulle vara med första gången. I går var jag på babycafe och blev rekommenderad att prova Sempers mangopuré. Detta skulle tydligen vara en succé hos barnen. Glad i vågen hade jag därför tänkt att fånigt köpa detta igår. Fram tills jag sitter och kikat omkring på nätet och får upp massa videos på mammor som matar sina typ 3 månaders bebisar med, vad jag fått lära mig, betydligt mycket mer mat ön en smakportion. Jag blir faktiskt riktigt irriterad på sånt. Varför har alla så bråttom med att sina barn tidigt ska kunna äta eller göra andra saker så som sitta och gå? De är ju bara små en gång, stressa inte med att göra dem stora! Därför blev jag lite trotsig och valde att vänta med maten men idag så var vi på affären och köpte med en liten burk hem. Han fick smaka en liten liten sked och han verkade faktiskt tycka att det var gott. Dock förstod han väl inte att han skulle svälja det. 🙈 blir ju ganska mycket tvätt här kan jag säga, idag spydde han dessutom ner hela med hår när jag busa med honom och gjorde pruttljud på hans mage. Underbart! 😊

Likes

Comments

Budgivningen är igång. Vi är lite försiktiga och samtidigt lite dryga genom att höja med 10.000 vid varje höjning. Det är vi och en budgivare till. Utgångspriset låg på 1,2 miljoner men budgivningen började på 700 000 pga. det stora renoveringsbehovet. Vid en budgivningen anser jag att det finns 2 olika tillvägagång sätt.. Antingen drygar du ut motståndarna och höjer med en liten summa hela tiden, lägger ett nytt bud direkt när de har lagt ett nytt bud. Eller så chock höjer man men en väldigt hög summa på engång. Det negativa med det förstta sättet är ju att budgivningen kan bli väldigt långdragen men det andra alternativet kan innebära att du får lov att betala mycket mer för huset än vad du kanske på riktigt skulle behöva göra. In och läs om mer tips till budgivningen HÄR 

Kram!

Likes

Comments