Musik

Hej!

Precis som förra året hade vi i år besök av Simon Ljungman och Fredrik Berglund. Två fantastiska musiker och en enastående duo. Tillsammans har de gjort boken The Boxer. En samling med arr på Simon and Garfunkels fantastiska låtar. Tillsammans med Simon och Fredrik hade vi tre stycken fullsatta konserter med bla Cecilia, Sound of silence och min personliga favorit; Mrs Robinson.

Det var superkul att återigen få sjunga tillsammans med dem och känslan när två människor man verkligen ser upp till känner igen en från förra året är svår att beskriva. Tog bild med dem i år också (såklart) och det var kul att se hur vi alla tre hade förändrats på ett år. I sommar ses jag och Simon igen men då står han på scenen och jag i publiken skrikandes till Mr Håkan H. Som jag längtar!

Ha en fin dag!

Puss Therese

Min fantastiska klass <3

Fantastiska Lisa <3

24 Januari 2017

17 Februari 2016

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

  • Filed under: Musik

Likes

Comments

Vardag

Hej igen!

Länge sedan jag var här inne. Mycket har hänt sedan sist. Jag har haft konserter, jobbat en massa, firat jul, firat in det nya året samt levt en del i sorg.

Idag är det alla hjärtans dag. En dag som för mig innebär att uppskatta mina nära lite extra. Jag hade en sånglektion imorse. Åkte sedan och handlade lite presenter. Svängde förbi bästa Elin med lite gottis och blev bjuden på kaffe och frukostlunch ala macka och kiwi. MUMS!

Vidare hem och ge blommor och en liten presentpåse till mina fina föräldrar. Snabbfika med dem och sedan åter vidare till skolan. Där bjöds det på konsert av Furubodas Folkhögskola. WOW!! Så sjukt grymma och de lyckades sälja in skolan och deras utbildning väldigt bra. Nu är jag extremt kluven vad jag egentligen vill göra till hösten. Kanske ska jag fokusera lite till på musiken och utmana mig själv lite mer innan jag ger mig ut i riktiga skolbänken? Den 14 mars är det öppet hus på Furuboda så dit ska vi iallafall.

För en kontrollmänniska som jag är det svårt att inte ha sin framtid planerad. Jag skulle jättegärna ha de kommande tio åren planerade. Men det funkar inte riktigt så i vuxenlivet har jag förstått. Jag har fått släppa taget om mitt kontrollbehov och jag börjar lite smått tycka om att bara "go with the flow". Det känns spännande men samtidigt lite läskigt att mitt liv är ett blankt papper. Ett papper där jag får skriva alla bokstäver. Alla kapitel i min alldeles egna bok om mitt alldeles egna liv. ÄLSKAR´T!


Båda mina föräldrar jobbar ikväll så här sitter jag ensam. Tänkte ta en liten stund att snitta alla rosor och öppna alla beundrarbrev jag fått idag. (Läs; ska sätta mig vid pianot och spela pepplåtar om att jag är bäst)


Hoppas ni har en fin dag! Vi hörs snart igen!


Puss Therese

Likes

Comments

Vardag

Tredje dagen jag ligger här helt utslagen, och nu börjar jag bli extremt rastlös.. Jag har tre framträdanden och en massa jobb i helgen så måste verkligen bli frisk!


Det enda lilla positiva som finns just nu är väl att det är rugby i stan och jag kan följa livesändningen via 24kalmar.se. Nu är det dags för Stagg/Jenny att ta dubbelseger!


Nu ska jag kura in mig i täcket, leka kåldolme, luta mig tillbaka och njuta av rugbyn i många timmar framöver!

Vi hörs!

Puss Therese

Likes

Comments

Resa

Hej!

Inför mig 20-års dag valde jag att unna mig en resa till Stockholm för några spännande och roliga dagar. Jag fick umgås med fina vänner och familj och hade turen och lyxen att få ha båda mina bröder där. Då jag inte tycker om att vara stilla så särskilt länge så passade jag på att utforska staden och fara runt som en äkta turist. Och jag gjorde det JAG ville! Jag blev upphämtade på Arlanda av Kevin. Kevin blev en av mina närmsta vänner på Högalid förra året och efter sommaren började han studera i Gävle. Extremt långt ifrån Kalmar. Sist jag såg honom var i maj så tro att det var ett kärt återseende! Jag fick bo hos honom och hans familj i Sollentuna. Otroligt tacksam! Jag köpte ett tredagars SL-kort(MYCKET BRA VAL!) då bara första resan från Sollentuna till Stockholm C kostade över 50kr. Och reste runt det gjorde jag!

Första dagen blev väldigt lugn, jag stannade mest i huset och umgicks med Kevins och hans fina familj.

Men redan andra dagen var jag igång. Jag startade tidigt och mötte upp mina sysslingar Robert och Cassandra vid Centralen. De sysslingar som jag innan april 2016 inte visste existerade. Trots att det skulle vara ett så sorgset ögonblick som min farfars begravning som skulle föra oss samman så är jag så otroligt lycklig att jag har dem i mitt liv nu!


När jag nu var uppe i Stockholm så skulle vi bege oss ut på äventyr! Vi började med Skansen och jag kände mig hemma som den lantis jag är! 😉

Då jag är väldigt fågelrädd efter en liten attack av en duva i Polen så var det ett starkt och speciellt ögonblick att gå in i denna fågelbur och ha 15 sådana här fåglar runt mig. Paniken var extrem! 

Scenen jag en dag hoppas få stå på.

Jag mötte sedan upp en saknad vän för fika i stan. Lyckades matcha hans hemfärd från studier och efter att inte ha setts på nästan tre år hade vi en del att prata om. Timmarna gick och jag mötte upp mina sysslingar lite försent för att kunna återgå till Skansen och Akvariet. Så det sköt vi upp till dagen efter. Jag åkte tillbaka till Sollentuna för att äta och göra mig iordning för utgång. Jag, Robert, Cassandra och deras vänner gick till en bar mitt i Stockholm och kul hade vi!

Lördagen började vi sent av naturliga skäl 🍸😉

Vi begav oss till Skansen för att ta oss an Akvariet och som jag längtade! Vi kollade på coola sengångare, apor, lemurer, små djurbebisar, stingrockor, spindlar, ormar, ödlor. Men framförallt kollade vi på alligatorer! Två fina stora alligatorer!

Någonstans i mitten ligger det små lemurbebisar.
Morgonstretch!
Det ser ju ofantligt skönt ut för surikaten närmast glasrutan.😳
Denna fanns möjlighet att klappa.. Om jag gjorde det? Absolut inte! Om jag klappade ormen som låg i glaslådan bredvid? JA! 😳 Det finns filmbevis med jag lyckas inte få med det här.. Om jag fortfarande ryser av tanken? JA!
Så kom vi då till alligatorerna! Jag var lyrisk som ett litet barn på julafton då jag nu snörat in mig extremt på alligatorer. Inte ens sprickan som ni ser på bild 2 gjorde mig orolig. Jag satt bara där i 15minuter och kollade på dem. Så otroligt vackra, mäktiga och fantastiska djur!

Mål nummer ett av min resa var avklarat och siktet på mål nummer två var inställt: ABBA-museet! Som den musikbörd jag är var detta ett självklart val! Jag stod i studion och spelade in samt stod på scenen "med" ABBA. De var projekterade men vilken mäktig känsla det var! Tyvärr tappade jag bort min biljett in dit som man sparar allt på så inspelningarna är förlorade men jag hade turen att mina fina sysslingar filmade när jag stod på scenen så det har jag iallafall.

Vi tog en tur på stan, hittade en skivbutik(!) och gick lös på alla fina LP-skivor och CD-skivor. Efter det begav vi oss till Robban och Cassis farmor. Alltså min farfars svägerska. Det var kul att äntligen få träffa henne även om det blev en extrem kortis. Jag lyckades ta mig från Södermalm tillbaka till Sollentuna för att göra mig iordning för att möta upp mina bröder i stan. De bjöd mig på födelsedagspresentmiddag och bio. Och vad jag njöt av att få ha dem bägge två nära.❤ Lördagen tog slut och efter välbehövlig sovmorgon skulle jag ta mig från Sollentuna till Farsta för att besöka en vän och hennes familj. Hon har fått en sockersöt liten flicka och jag fick äntligen träffa henne! Kärlek vid första ögonkastet! 💟

Söndagskvällen valde jag att bara ta det lugnt, äta godis och umgås med Kevin framför en film.


Sedan var det då dags att åka tillbaka till Kalmar. Äntligen! Även om jag trivdes i Stockholm så måste jag ändå säga att hemma är bäst. Jag kände att jag sett tillräckligt mycket människor på dessa dagar och kaoset är inte direkt något som lockar. Nej, lantisen i mig tog över och även om Kalmar inte är jättelitet så kändes det väldigt skönt att komma tillbaka till en liten stad i jämförelse.


Jag vill passa på att återigen tacka ALLA jag mötte och umgicks med! Ni gjorde min resa! TACK! 💙

Speciellt tack till Kevin och din familj! Tack för att ni öppnade upp ert hem för mig! 💙

Flygplan på kö för att få lyfta.


Avslutar detta långa inlägg med den vackraste faceswap jag sett! Therese 💜 flygplan

Puss Therese

  • Filed under: Resa

Likes

Comments

Jag

Hej!
Mitt namn är som många säkert vet Therese och jag är nyss fyllda 20.
Jag bor strax utanför Kalmar tillsammans med min mamma, pappa och min stora kärlek Blaine. Min fantastiska, fina, tuffa, speciella musikaliska bil 💙

Jag pluggar just nu Sång&Vokalgrupp på Högalids folkhögskola i Smedby utanför Kalmar, vilket innebär att jag får göra det jag älskar hela dagarna. Sjunga. När jag inte sjunger. Utöver studierna jobbar jag på Coop i Kalmar. Jag är dessutom helt fast i speedway och åker så ofta jag kan till Målilla för att heja på Dackarna. Nu när speedwaysäsongen är över så behagar jag mitt sporthjärta med Ishockey och då såklart HV71. På den lilla fritid jag har umgås jag med vänner, sjunger lite till och återhämtar mig.

Jag har Ä.N.T.L.I.G.E.N börjat få ett hum om vad jag vill göra i livet och just nu är planen att flytta till Växjö och plugga till förskollärare. Dels så känner jag att jag vill komma bort från Kalmar och stå på egna ben men ändå inte vara alldeles för långt bort. Alla i familjen är inte helt nöjda med detta beslut men jag vet att Växjö kommer bli bra. För mig.

​Jag hoppas ni kommer trivas här inne!

Puss Therese
  • Filed under: Jag

Likes

Comments