Tårarna bara rinner, jag ångrar att jag åkte dit!

Vi ringde om Vega förra veckan, det som hände tar upp hela mitt liv, jag kan inte leva normalt efter det, jag vill ha en utredning på henne, vad som orsakade det.. Vi fick en tid idag och jag ångrar att vi åkte dit..

Läkaren bad mig berätta vad som hänt, vilket h*n knappt lyssnar på och avbryter innan jag pratat klart med orden att läkaren på ackis är en duktig barnläkare och han gjort bedömningen att det var en svimning pga hunger.. Jaha och? Den bedömningen gjorde han klockan tolv på natten enbart genom den vanliga hälsoundersökningen, kollade öron, hals, lyssnade på hjärta och lungor, han verkade väldigt stressad och vi var trötta och ville åka hem, jag godtog det svaret just då med tanken om att söka vidare hjälp sen..

Det var just det vi gjorde, men vi fick inte komma till barnspecialisten utan en väldigt nonchalant allmänläkare som verkligen inte förstod min oro..

”Även vuxna kan svimma”, ”oftast hittar dom ingen orsak”, men hallå, jag såg inte det här som enbart en svimning, jag såg det som att mitt barn höll på och dö i min famn, framför mina ögon, jag trodde aldrig jag skulle få hålla henne igen, aldrig få höra hennes skratt igen, aldrig bli sådär gråhårig av hennes klättrande och bus..

Jag började bli gråtfärdig, försökte förklara än en gång hur orolig jag är, hur mitt liv upptas av det här, hur jag inte kan tänka på annat, dag som natt.. Då börjar läkaren gå genom med mig hur man gör vid en svimning, ja tack men jag vet det redan, försökte inflika att ja man vet mycket väl vad man ska göra men just där och då, när man tror ens barn håller på och dö kanske man inte tänker helt klart, jag visste inte ens om hon hade svimmat, jag visste inte ens om hon andades, min enda tanke var att hitta en telefon och ringa ambulans, jag tänkte påbörja hjärt och lungräddning, h*n visade då hur man gör det också, men jag vet hur man gör!! Fattar du inte vad jag menar?? Jag tänkte inte klart, tack för att du dumförklarar mig också och får mig att känna mig som världens sämsta mamma..

Läkaren går igenom hur man ska göra flera gånger om och demonstrerar även på golvet, ja men jag vet har jag sagt och jag försökte inflika flera gånger om att jag inte tänkte klart just då!
H*n tilla också att man inte får sätta personen upp, för då dör man direkt.. Thanks for the info liksom!

Jag fick noll respons, noll förståelse, det jag fick var ett dumförklarande, en person som bara avbröt, ja i princip kändes det som att läkaren skrattade åt mig, inombords..

Är det hjärtat du vill utreda? Inte fan vet jag! Jag vill utreda henne ordentligt så att det aldrig händer igen! Men jag orkade inte tjafsa tillbaka nu utan godtog en remiss till barnspecialisten, mm det var dit vi ville från första början..

Läkaren avslutade undersökningen med orden ”men det är inte alls säkert att de godkänner en remiss”..
Nej men tack för allt och hejdå!

I bilen på väg hem började tårarna rinna, är det såhär det ska vara? Ska man nöja sig med en vanlig undersökning och ett stressigt utlåtande efter att ha varit med om den värsta dagen i sitt liv? Ska man behöva gå och vara orolig livet ut nu för att det ska hända igen? Varför kan ingen ta min oro på allvar?

Jag är så ledsen just nu, kan inte sluta gråta, ångrar så att jag åkte dit idag, ångrar att jag utsatte mig för det här..

Amor Vincit Omnia

Gillar

Kommentarer

minframtid
minframtid,
Men usch. Din stackare. Hoppas Vega mår bättre idag och att ni slipper fler anfall!
nouw.com/minframtid
AngelicaCarlsson
AngelicaCarlsson,
Men fy fan rent ut sagt. Stackare. Hoppas ni får den hjälp ni behöver så att oron försvinner, 💕
nouw.com/angelicacarlsson