Och där kom det, som jag väntat på..

Och där kom det, som jag väntat på..

Det har kommit rätt successivt, dottern haft lite ont i magen kvällen innan skoldag, lite mer klagande över halsont mm..


Det har varit lite (läs väldigt) stökigt i klassen den senaste tiden, ja rätt mycket sen starten i förskoleklass men det satte fart i princip sen de började efter sommarlovet och sen har det bara eskalerat.. Hon berättar jämt allt som hänt efter varje skoldag, både bra som dåligt, men jag tänkte ju att så är det ju, ibland är det bra och ibland är det mindre bra..


Men när dottern började gråta när vi pratade om skolan, när hon började få väldigt ont i magen, väldigt ofta inför skoldagen, när det märktes att hon var mer nere än uppe som hon alltid varit förut då hon älskar skolan, hon älskar att lära sig nya saker, hon älskar läxor osv osv, började jag fundera på om det var något som var ordentligt fel..

Jag tillbringade två dagar i skolan med henne, det var riktigt mysigt att vara med henne, att hon fick visa allt, vi åt lunch tillsammans och lekte på rasterna.. Hon själv sa att hon tyckte det var så kul att jag var med. Värre var det med allt annat.. Nu började jag förstå varför hon mådde som hon gjorde..

Hon fick hoppa över i en annan klass, lite som avlastning för henne för att orka med skoljobb, få arbetsro, kunna koncentrera sig men varje dag är en kamp att få henne till skolan, hon känner att hon har inga vänner, ingen att vara med, andra barn retar henne på rasterna, hon har heeelt mist hela den lyckan över skolan hon en gång hade..


Hon som alltid la fram kläder dagen innan, ville ta hem läxböcker för att hon fick för lite läxor, som inte ville ha helg, än mindre lov, för hon ville bara vara i skolan.. Hon har förändrats till den som inte har lust, är ledsen och nere ofta när det pratas om skolan, som i princip jämt har ont i magen kvällen, morgonen innan skolan, inte vill dit alls helt enkelt och det smärtar i mig att se..

Det här var det jag varit orolig för och nu är den dagen kommen..

Amor Vincit Omnia

Gillar

Kommentarer

Jezzie
,
Jag blir så ledsen.. lilla vän !