Det tar mycket kraft och energi av en..

Det är turbulent i skolan av och till och det tar mycket energi av mig, man kan aldrig slappna av och det händer saker ofta.. Det enda jag vill är att mina barn ska få en så bra skolgång som möjligt och en bra start och fortsättning men det är ibland lite mer kämpigt en del dagar än andra.. Som nu ikväll...

Ett av barnen klagar ofta på senaste tiden på magont, vi har funderat på någon allergi och har tänkt boka tid hos läkare för utredning.. Tills det kom fram nu ikväll att h*n tydligen har det kämpigt i skolan och klassen just nu, det är ett annat barn som inte är jättetrevlig och snäll.. Magont varje kväll och varje skoldag, gråter i skolan och saknar mig...

Jag är väldigt noga med att det är viktigt att säga till en vuxen om någon inte är snäll, vilket h*n gjort några ggr men har fått känslan av att denna vuxen inte bryr sig..
Allt raserade nu ikväll, hysterisk gråt och allt kom ur, h*n bröt ihop i min famn och mitt mammahjärta gråter ännu en gång..

När mina barn inte mår bra då reagerar jag och kämpar för dom! ❤️
Det känns som att jag tillbringat halva barnens skoltid i skolan..

Jag gillar Bo Heljskov och hans syn på barnuppfostran, ett lågaffektivt bemötande och jag såg faktiskt ett klipp med honom häromdagen om just skolan och att det mesta händer just på rasterna och speciellt de långa rasterna, det har varit turbulent i ca 174 år (minns inte exakt år) det skylls på något barn, att det är dennes fel att det blir såhär, men om det pågått under så många år, är det verkligen ett specifikt barn det är problem med då?

Nu ska mitt barn få byta klass på måndag, tillbaka till den klassen h*n gått med från början, vi bytte efter jul pga att det fanns inte riktigt någon arbetsro i den andra klassen men att trivas och inte bli ”mobbad” väger just nu tyngre, att slippa gå med magont och tårar som bränner i ögonvrån vareviga dag, att få komma tillbaka till sina vänner och få trivas i skolan igen det betyder allt! ❤️

Men lärarens reaktion när jag tog upp det... Tystnad.. ”Jaha, det var ju inte bra” med ett litet fniss.. tystnad.. Leende... tystnad..

Varför inte bara ifrågasätta ”är det något som känns jobbigt i skolan”, att undra varför, att isåfall göra nåt åt problemet osv istället för att få mitt barn att känna sig obekväm och inte hörd..

Jag fortsätter kämpa med näbbar och klor för mina barn, mitt allt! Jag kommer fortsätta vara den där ”jobbiga” föräldern men vet ni, det skiter jag fullständigt i, mina barn och deras välmående betyder mest!

Amor Vincit Omnia

Gillar

Kommentarer