Det här tär på mig..

Allt det här med skolan tär på mig.. Allt som händer och sker.. Jag har varit med samtliga barn så gott det går men känns som det händer saker hela tiden just nu.. Det "började" den här terminen med att ena sonen som fick ett hot riktat mot sig genom snapchat, faktiskt helt oprovocerat, jag är så glad att han vågade berätta för mig, att han kunde peka ut vem det var och att läraren tog tag i det och att jag kunde kontakta föräldrarna (pappan) privat, fick dock inte så mycket ut av det mer än att jag fick känslan av att han tyckte att sonens agerande var okej...

Sonens pappa fick vara med första dagen efter frånvaro för att ge honom extra trygghet.. Det har pågått samtal och insatser att satts in, såsom fler vuxna närvarande på rasterna..

Sen ett tag efter det så fick andra sonen allvarliga anklagelser mot sig, ett barn hade gått och spridit ut på skolan att han hade gjort sexuella övergrepp på detta barn, vilket såklart inte stämde, inte nånstans! Detta barn påstod att mamman spridit ut det, då hen inte riktigt ville kramas hemma längre sen hen började umgås med min son, vilket inte stämde, mamman var inte inblandad, så alltså har detta barn hittat på och spridit ut det på skolan, jag kan dock inte förstå hur en elvaåring kan komma på tanken att göra detta?! Sonen var hemma ett par dagar, såklart väldigt ledsen för dessa anklagelser då han är faktiskt den mest omtänksammaste och den som alltid tänker på andra före sig själv.. ❤

Och så nu idag fick jag ett mejl av tredje sonens lärare att han hade försvunnit från skolan och de skulle höra av sig när han kom tillbaka... Jo jag tänkte ju säkert sitta hemma och vänta.. Precis när jag backade ut bilen så såg jag honom, sittandes i vägkanten, ledsen, alltså riktigt ledsen.. Jag pratade med honom och fick ut att han blivit slagen av två andra barn.. Han hade varit inne i storebrors kapprum, när det ringde in, hade några barn sagt till honom att gå till sitt kapprum, han hade sagt nej och sen blev han påhoppad, två barn drog i hans armar och slog honom i magen, sonen hade försökt ta sig loss..

För att tillägga så har det ena barnet som slog en resurs, som fanns i kapprummet och som "försökt" sära på dom.. Hallå dom är tio år gamla, hur svårt ska det vara?

Denna resurs sa även senare när barnen bad om ursäkt att det gick för långt..

"Ja det gick så långt att han inte vill gå till skolan längre" Tillade jag..

Grattis till er, återigen, får se om det ens går och få upp sonen till skolan imorgon, då han gjorde väldigt klart att han inte ville tillbaka dit, vi har två tuffa skolår bakom oss då vi kämpat med sonen att gå till skolan..

Jag har fyra skolbarn, vilka det hänt mycket runtom på senaste tiden, hot, våld och grova anklagelser och det ska väl tilläggas att den fjärde fått byta klass för att få arbetsro, lugn och slippa råka illa ut fysiskt....

När ska det ta slut och hur mycket ska man orka som människa?!.….. Jag är så glad för lov, sjukdomar mm för att barnen ska slippa skolan.. Jag känner mig inte trygg att lämna barnen i skolan längre... Ska det behöva vara så?!

Jag har varit ledsen hela dagen, gråtit hela kvällen.. Vad ska jag göra, jag känner mig helt maktlös ... Jag vill ju bara att mina barn ska få en så bra skolgång som möjligt ❤Amor Vincit Omnia

Gillar

Kommentarer

Millasmat
Millasmat,
Usch. Jag hade en jobbig skolgång med hot osv. Jag kunde inte koncentrera mig under lektionerna och mådde riktigt dåligt. Jag hoppas det löser sig för dina barn, låter inte som en bra skola.
nouw.com/millasmat
Angelica Ö
,
Men NEJ! Så där får det ju bara inte vara!
Skolan ska vara en trygg och bra miljö för barnen, inte en hemsk plats som man får ångest att gå till! Det där bara MÅSTE det ändras på!
Stackars barn! ❤️
Hoppas ni får det lugnare snart och att det blir ändring på det hela! ❤️