Barn och mat

En annan sak jag vill skriva av mig om är barn och mat, en del barn är ju "bra" på att äta men en del "sämre", jag personligen har ju aldrig tyckt att det varit/är ett stort problem, jag serverar det vi har till middag den dagen, är det något av barnen jag vet inte tycker om maten, gör jag två rätter, vill de inte äta just när vi äter, ställer jag in deras tallrik i kylen och låter de äta när de är hungriga. Att låta barn gå hungriga för att de inte äter det som serveras tycker jag bara är stenålderstänk och då kanske man ska tänka om...


Jag serverar alltid grönsaker mm till middagarna, de älskar de mesta. Jag har aldrig varit tvungen att tvinga, muta, eller liknande, barnen har alltid ätit bra av det. Vi sitter alltid hela familjen samlad runt middagsbordet (om inte något barn äter hos en kompis)

Det finns ju även olika sätt att säga saker på, säg aldrig nånsin liknande som "ska du äta upp allt det", "ska du ta mer", "räcker det inte nu", jaa ni fattar!

En måltid ska vara en njutning och en trevlig stund och inte ångestladdat, blir det åt det värre hållet är chansen stor att det kan utvecklas till ätstörning senare i livet..

Middagarna ihop är en unik chans att diskutera allihop.

Det allra bästa med helger är dessa mysiga frukostar, luncher tillsammans hela familjen ❤
Amor Vincit Omnia

Gillar

Kommentarer