Header

Familjen, kroppen, Vardag

Jag har känt mig hängig och haft huvudvärk ett par dagar, trodde att det kanske var nåt på gång men jag brukar oftast klara mig från förkylningar, men inte denna gång..
Vaknade tjock i halsen och med feber imorse.. Att vila är inte det allra lättaste härhemma men har tagit en ipren nu och tänkte snart lägga mig på soffan en stund..

Det är ingen influensa för illa är det inte men det räcker till ändå, man blir ju så himla trött i kroppen och orkar ingenting..
Det sägs att det är som värst de tre första dagarna så mot helgen ska jag nog börja må bättre! ✊🏻

Man vågar knappt nämna nåt men vi har klarat oss fruktansvärt bra i vinter *peppar peppar* hittills så hoppas även detta är snabbt övergående och att de andra klarar sig ifrån det!
Hur har ni haft det den här vintern med sjukor?

Amor Vincit Omnia

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Familjen, Tips

Nu är det bokat! Det blev en stuga i Rättvik, det är ju ändå i närheten av Leksand, knappt nåt ledigt i Leksand samt att vi vill ha hund med plus att vi vill bo tillsammans allihopa, i samma stuga, då är det inte det enklaste att hitta nåt..
Men nu blev det iallafall en stuga i Rättvik med minigolf, inomhusbad och närhet till rodeln..

Jag är så sugen på att fortsätta efter de två dygnen, jag var inne på två dygn i Idre men det är så långt och att åka långt är inte så roligt med massa småbarn.. 🤔

Nu eftersöker jag tips på ställen i och runt dalarna, som är barnvänliga och gärna med aktiviteter passandes familjer, ös gärna på!

Amor Vincit Omnia

Likes

Comments

Arbete, Familjen, kroppen, Vardag

En del dagar känns det rätt skönt att åka iväg till jobbet, när barnen bara är trötta, gnälliga och bråkar hela tiden.. Att bara lämna över till pappan och åka iväg och ladda batterierna.. Idag är en sån dag..

Dock kommer jag mig inte riktigt hundra.. Fryser och känner mig svag i kroppen.. Jag som knappt aldrig blir sjuk hoppas på att jag klarar mig även denna gång.. Med ipren i kroppen ska det nog gå bra ändå, det här är ju värsta tiden att sjukskriva sig, då nästan alla är sjuka eller vabbar och personalbrist är ett faktum.. Så jag kämpar på så långt det går 💪

Ledig imorgon så då kan jag kurera mig!
Vad gör ni en dag som denna?

Amor Vincit Omnia

Likes

Comments

Arbete, Familjen, Fritidsaktiviteter, Kärlek, Vardag

Det har verkligen gått i ett idag, sen vi vaknade imorse.. Göra ordning barn, utfodra dem, se till att de klär sig ordentligt, för att åka vidare till ishallen, grabbarna hade poolspel idag, jag hann dessvärre bara se första matchen då jag började jobba tre, men jag blir uppdaterad hela tiden!

Mellan matcherna gick jag och de små till pizzerian för att beställa med oss en familjepizza, jag kan inte berömma de på infarten att vara de snabbaste inte.. Kände stressen komma, då jag skulle börja tjugo minuter senare..
Jag hann trycka i mig en slize innan det var dags att åka mot jobbet..

Infann mig på avdelningen två minuter försent, sen när jag satte mig och kopplade av, då kom huvudvärken, det var som att nu fattade först kroppen hur stressigt det varit och att jag inte hunnit känt efter..

Det blev ju inte bättre lite senare av att jag fastnade i hissen heller.. Jag skulle gå och hämta matvagnen och åka upp, men dörrarna öppnades inte.. Jag började känna paniken smyga sig på! Försökte med egen kraft att pressa upp dörrarna men inte.. Tankarna började snurra, vad skulle jag göra, hur skulle jag komma ut, men det jag tänkte på mest var att nu måste min kollega undra vart jag tagit vägen 🤣
Åkte ner och där gick dörrarna upp, tänkte att det var nåt tillfälligt så testade att åka upp igen..

Men nej, återigen gick inte dörrarna upp, återigen denna panik! Jag har sett för mycket läskiga filmer så tänkte att nu kanske den störtar ner i marken också..
Jag åkte ner och hoppades på att dörrarna fortfarande skulle öppnas och det gjorde dom. Som tur är har vi en annan hiss på andra sidan huset också och jag fick sällskap upp också, kändes lite tryggare 😊
Nu är det felanmält och de kommer för att fixa den nu ikväll 👍🏻
Mem det kommer nog dröja innan jag vågar åka den hissen igen 😉

Ikväll jobbar jag till halv tio sen ska jag hem och gosa med familjen en stund innan läggdags ❤
De gjorde en strålande insats på hockeyn idag och Liam fick även göra ett mål *stolt hockeymorsa*, det behövde han, för sitt självförtroende! 💪
Vad har ni andra hittat på idag?

Önskar er en fortsatt trevlig helg!

Amor Vincit Omnia

Likes

Comments

Tankar

Står här på jobbet, med nedsänkt belysning och endast jag för tillfället då min kollega är på toaletten.. Jag har alltid varit mörkrädd, det har blivit bättre men sitter fortfarande i, jag vill gärna stå med ryggen mot något, som en vägg eller liknande, jag går inte ute i mörkret om jag inte måste och när Fredrik jobbar, har jag det rätt upptänt i hela huset 👍🏻

När jag var yngre och hade varit på fest och skulle gå hem, ensam i mörkret, då satte jag nyckelknippan med en nyckel mellan fingrarna utifall att jag skulle bli överfallen..
Jag tyckte om skräckfilmer förut, jag och Fredrik kollade ofta på såna men nuförtiden klarar jag inte av dom!

När man berättar för andra om sin mörkräddhet känner man sig bara löjlig men när man är ensam där i mörkret känns det inte lika roligt..
Någon mer som är mörkrädda?

Amor Vincit Omnia

Likes

Comments

Familjen, Kärlek, Tankar, Vardag

Jag är så trött på det fysiska härhemma.. Hur ska jag gå tillväga för att få bukt på det? Ibland (rätt ofta) känner jag mig så maktlös och ibland som att jag inte riktigt har kontroll över vad som händer och sker.. Jag försöker vara överallt, gå emellan, försöka förhindra att de skadar varann..

Det är mycket bråk om dagarna, oftast mellan samma individer hela tiden, den ena retas, den ena kommenterar och "lägger sig i" när andra bråkar, ibland är det som dominoeffekten, att de som började bråka från början är inte desamma i slutändan..

Problemet är att ingen kan lösa det genom att prata för att reda ut det, utan använder fysiskt våld, såsom slag, sparkar, dra i håret, rivas, bitas osv.. Även de två minsta har blivit mer fysiska mot varann..
Oftast så slutar allt med att alla är arga på varann, griniga och ledsna lång tid efter..

Jag tycker att det är jättetråkigt.. Visst, det är säkert mycket bråk i familjer och garanterat mer i stora familjer.. Men tjafs och bråk från morgon till kväll och att ständigt höra att "jag vill inte vara hemma", "jag önskar jag bodde någon annanstans", det tar!

Det enda jag vill är att vi ska vara en familj som självklart bråkar ibland, som tjafsar, som är oeniga, visar vad man tycker och tänker och står för det men ändå kan förstå vad den andra parten tycker och tänker och kan acceptera det, att visa hänsyn och respekt.
Som kan säga förlåt, visa ånger, kanske medge att nu var det jag som gjorde fel, att inte alltid behöva ha sista ordet, att kunna reda ut bråk och tjafs utan att vara fysisk...

Att fylla huset med massa skratt, glädje och kärlek, det är min högsta önskan! ❤
Självklart existerar det också hemma men mer av den varan skulle ju inte skada 😚

Hjärtat värker när jag ser er, mina älsklingar, mitt allt, utan er vore jag inget, ni är det bästa som hänt mig ❤❤

Amor Vincit Omnia

Likes

Comments

Familjen, Tips, Vardag

..Och att vara ute i god tid! Vi håller på att kolla upp boende i Leksand till i sommar, men det är inte lätt! Det ska vara barnanpassat, man ska kunna ta med hunden och inte alltför dyrt, jag har hittat på att par stugor som jag håller på att jämföra, antingen den platsen där vi bodde förra året eller en annan stuga som jag helst vill ha, rymligt, inhägnat, man kan alltså låta hunden springa fritt, närhet till centrum och strand.. Problemet är att de helst inte hyr ut dygnsvis utan veckovis under högsäsong..

Vi tänkte hyra i två dygn och inte i en vecka som förra året.
Oj vad Oliwer har pratat om Tomteland sen vi var där sist! Han vill träffa tomten, trollen, prinsessan och häxan igen, helst nu!
Så det blir ett givet mål såsom även sommarland och rodel.

Har ni nåt tips på roliga sommaraktiviteter man kan åka till med barnen? 

Amor Vincit Omnia

Likes

Comments

Familjen, Kärlek, Tankar, Vardag

Jag har varit riktigt effektiv idag kan jag säga! Fyra rum på nedervåningen är helt städade, alla berg med rentvätt vikt, kört tre maskiner, leias garderob är rensad på för smått, trasigt samt sånt hon aldrig använder, Hampus garderob är näst på tur.

Men just nu är jag så trött, både i kroppen och huvudet så måste nog sitta ner ett tag så jag inte stupar..

Just nu längtar jag till jobbet, efter lite lugn och ro och positiv energi.. Är jag hemsk som känner så just nu?!
Oliwer och Vega har gnällt, skrikit och grinat hela dagen, orsaker har bytt av varann hela tiden och sen skolbarnen kom hem har det bara tjafsats och bråkat, oftast om småsaker..

Sitter i soffan just nu med skallvärk, man kommer liksom inte ifrån barnen ens på toaletten för att få andas ut lite och hämta energi, då alla är som ett plåster på en och sätter man sig i soffan, är Vega där direkt och ska ligga och amma och de andra skriker på varsin sida av en...
En del dagar är bra, andra är bara...kaos! Som idag...

Skenet bedrar, dessa förvandlas ibland till små monster, gäller även de större 😉
Meen jag älskar dom lika mycket för det såklart även om en del dagar känns tyngre, ibland måste man ju få känna att man lever!

Amor Vincit Omnia

Likes

Comments

Familjen, Kärlek, Vardag

Ledig idag, ja iallafall från jobbet! Vilket betyder att jag har massor hemma att hinns ikapp med! Tvätten växer och vilken röra det är!
Just nu dricker jag kaffe samtidigt som jag förbereder dagens middag, makaronilåda och viker tvätt, multitasking på hög nivå med andra ord💪

Så mycket som skulle behöva göras hemma men såå lite tid!
Även de två små som är hemma måste ju ses efter och roas, känner mig som världens sämsta mamma för ja, jag har både teve och plattor igång.. Annars hade jag inte hunnit med ett dugg idag då Fredrik jobbar hela dagen också.. 😔

Men gud vad de två börjat bråka mycket, man måste vara med hela tiden! De biter varann, rivs, slåss 🙈 Oliwer har alltid varit gullig mot Vega sen hon föddes men antar att hon blev som ett litet hot efter att hon blev äldre, kan röra sig mer och ta hans saker... 🤔

Glad alla hjärtans dag på er, visa kärlek varje dag, hela året ❤
Och ett stort Grattis till min syster som fyller år idag och dessutom har hon och svågern bröllopsdag idag! ❤❤🌹

Amor Vincit Omnia

Likes

Comments

kroppen, Tankar, Vardag

Jag har såna smärtor just nu, tycker väldigt synd om mig själv.. Kan knappt sitta ner.. Jag fick mensen imorse, har ju knappt mensvärk numera men så ont i livmodern, kan ju inte använda tampong längre, när jag jobbar mm så för jag tvinga mig.. Man känner sig ofräsch ändå den här tiden på månaden men ännu mer då..

Jag blir ju rädd att något är fel.. Det kanske borde kollas upp?
Jag måste ju ändå till barnmorskan för cellprov, har avbokat de senaste besöken, svårt att få ihop det när vi båda jobbar och går om varann..
Det är ju så viktigt, livsviktigt och måste göras, jag skäms..
Man kanske skulle ta upp även detta då..

Någon som kört med Natural cycles förresten? Jag vill ha det så naturligt som möjligt, inte tillsätta kroppen en massa hormoner mm så funderar starkt på denna metod..

Amor Vincit Omnia

Likes

Comments