Jo men hej, längesen jajamensan.


Jag visste att detta skulle hända, så ingen surprise direkt, men jag ber om ursäkt för att mitt uppdaterande har varit dåligt de senaste veckorna. Det har helt enkelt hänt för mycket, eller för lite för jag minns helt ärligt inte vad jag har gjort? Men jag ska försöka uppdatera er lite vad som har hänt.


Tiden går dock så fruktansvärt fort, om 1 måndag precis har jag varit här i 150 dagar och då kommer även mamma och pappa och hälsar på. Jag hade aldrig föreställt mig att detta skulle gå så bra som det faktiskt gjort. Dom som känner mig bra vet att jag har haft fruktansvärt mycket ångest i mina dar och aldrig kunnat vara borta från min familj och hem i mer en än vecka utan att få hemlängtan och panik attacker. Sen jag kommit hit har jag inte haft ångest en endaste gång eller hemlängtan at all!!! Har ett mirakel hänt eller vad är det som händer.


Okej över till det roliga. Senaste jag uppdaterade var ju homecoming. Efter det har det varit halloween och det var väl inte JÄTTEspeciellt det heller. Halloween här för 18 åringar är inget speciellt då de mest fokuserar sig på barn som går trick or treat och vuxna över 21 som kan festa och grejer. Tonåringar går ca varenda kväll till haunted houses vilket jag är 100% ointresserad av så det blev inte mycket halloween för mig inte. Sen klädde folk ut sig till saker i skolan på halloween. Många Donald Trump och Hillary Clinton blev det, och att typ hela lärarkåren klädde ut sig till star wars karaktärer? Hur Grymma!!

Jag har även varit på en del simtävlingar, simsäsongen är nu över och vi har även haft vår swim banquet (avslutningsmiddag typ) och det är väldigt tråkigt att det är över.

Jag har fått en ny släkting! Paul Huntsinger Thor, hur han är relaterad till mig är en lång historia men efternamnet talar att vi är släktingar iallafall ;)

Det har varit val, och ja.... behöver jag ens skriva mer om det......

Det har varit Veternas day, vilket är en liten högtid för att fira alla veteraner, var inte mer speciellt för mig än att jag var ledig från skolan och åkte o kollade på agility vilket jag tyckte var jäääättteeee kul då jag alltid önskat att jag gjort agility men aldrig fått chansen att göra eller se på det så de var väldigt kul!

Jag har skaffat learners permit, det är alltså det som gör att man får övningsköra här i USA. Men här måste man göra ett teoritest och inte bara gå på ett möte som vi har i Sverige. Så mycket som jag klagat på kollektivtrafiken som inte existerar här ska det bli kul att börja köra och förhoppningsvis väldigt snart skaffa körkort (det är väldigt enkelt att skaffa körkort här och det ser man tydligt eftersom alla kör som idioter!!) så det är jag väldigt exalterad för!

Nästa vecka är det även Thanksgiving och Black Friday så jag kommer säkert (ska försöka) uppdatera då, men nu så har jag alldeles för mycket huvudvärk för att skriva mer men jag bifogar lite bilder från tiden som gått.


Kram!


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Denna vecka har varit homecoming week, vilket innebar att det varit dress up (tema vecka) hela veckan, homecoming game på fredag och homecoming dance igår, och i detta inlägg kommer jag fokusera på dansen bc inte så mycket att säga om tema vecka då man bara klär på sig kläder efter temat och att jag inte gick på football matchen i fredags då jag inte mådde på topp.

Igår innan dansen åkte jag hem till Anna (en tysk utbytis), vi fixade oss tillsammans åt lunch, försökte peppa upp oss inför dansen och lite sånt. Därefter kom min kompis Sam och hämtade upp mig och så åkte vi till en "sjö" som hette Lakewood (väldigt komiskt tyckte jag då staden i min favoritserie heter lakewood, inte så najs dock för alla dör där men jaja) där vi tog bilder med hela gruppen vi gick på homecoming med. Senare åkte vi hem till Sam och åt middag och därefter bar det av till dansen.

Dansen var i skolans gympasal, precis som det brukar vara på fim. Men herregud jag vet inte riktigt hur jag ska uttrycka mig om dansen, det är verkligen inget som jag sett utspela sig på tv innan iallafall, det var väldigt kul, men jag känner att jag är waaaay to old för det där. 90% av all dans var twerking och grinda mot varandra och alltså herregud vad jag bara ville springa iväg eller slå folk på käften ibland 😂 jag tror dansen beror väldigt mycket på vart man är men såhär var det iallafall i Arizona... men som sagt, bortsett från det var det kul och det var kul att träffa nya människor och även uppleva en amerikansk homecoming!
Dansen var från klockan 7-10 men jag och min kompis lämnade dansen lite tidigare och åkte till stället vi alltid hänger på, Dutch Bros vilket är en liten kaffe kedja som har det bästa grejerna!
Efter det åkte jag hem och efter nästan 6 timmar i klackar var jag väldigt lyckligt att ta av mig dom!

Men ja helhets intrycket var att det var en trevlig kväll men som sagt, jag känner mig lite för gammal eller "mogen" för denna sorts aktiviteter.... (alla i min skola är ju födda 99-02 så det är ändå förståeligt att jag känner mig lite gammal)

Bifogar även lite bilder från igår, vissa är i lite dålig kvalité för har behövt screenshota vissa men jag hoppas ni gillar dom ändå!

  • USA 16/17

Likes

Comments

Nu kommer äntligen lite mer bilder från senior night! Passar även på att lägga upp lite bilder från teamets Pasta Dinner som vi hade igår efter träningen hemma hos Sam!

  • USA 16/17

Likes

Comments

Idag är det torsdag och det betyder simtävling!!! Här i USA har man simtävlingar varje vecka om man är med i simlaget (iallfall i min skola) vilket är väldigt kul + man får gå från skolan tidigare, jag klagar inte.

Idag var iallafall en speciell tävling då det var en hemma tävling (i den poolen min skola simmar i), vi mötte Desert Vista vilket typ är vår "rivalskola" och sen efteråt hade vi senior night vilket jag ska berätta om i det här inlägget!


Senior Night gör man för att hylla sina seniors och få ett litet hejdå. Det hela började med att vi fick gå på en liten röd matta och så blev man presenterad. För mig var det lite jobbigt då jag inte gillar att stå i centrum som mig själv runt människor jag inte känner (för det var många föräldrar och vänner etc där), men det gick iallafall bra! Man skulle även egentligen gå med sina föräldrar men eftersom mina föräldrar icke är här och mina släktingar som jag bor med inte kunde komma gick jag med min kompis mamma vilket var jättesnällt av henne! I slutet av "catwalken" fick man en liten gåva ( en tröja med sitt efternamn och swim and dive senior 2017) och en medalj! Hela teamet hade även gjort posters (+ linda och mammis som skickade in bebis bilder, Tack!!) och skrivit saker om en på dom och jag blev verkligen jätteglad! Jag har ju bara varit i teamet detta år men jag har ändå kommit folk nära och det är så himla kul att ha denna poster som minne. Blir verkligen väldigt ledsen när jag tänker på att det snart är över för jag älskar verkligen mitt team så mycket!

Efter att alla blev presenterade skulle vi göra vårt "sista lopp" (det är ca 2 veckor kvar av simsäsongen men ändå). Då fick alla varsin flytleksak som man skulle simma 50 meter med! Därefter var det pizza dags och vi fick även tårta, kakor, allt möjligt!


Hade helt enkelt en väldigt bra kväll och jag har skrivit detta så många gånger nu men jag är verkligen blessed att fått vara med i det här teamet!

Bifogar även lite bilder, mer kommer säkert inom de kommande dagarna då många var där med sina systemkameror men ni får nöja er med mobil bilder än så länge!

Likes

Comments

Idag fick vi äntligen våra team pictures från simningen! Är väl inte jättenöjd med bilden på mig själv... MEN föreställ er att ta bilder i 40 grader och en stark lysande sol som lyser rakt in i dina ögon, det är lite svårt, förstår helt ärligt inte hur de andra lyckades hålla ögonen öppna! 😂

Detta är ett väldigt kort o snabbt inlägg men imorgon blir det nog ett litet längre, då är det nämligen senior night på simningen, och jag ska väl erkänna att jag inte är riktigt 100 på vad som kommer hända, men det återstår och se!

Likes

Comments

Jag har hört att det är många hemifrån som undrar hur dagarna här ser ut, vad jag har för ämnen och hur lektionerna ser ut, så eftersom jag precis avslutat denna dag tänker jag berätta lite hur den gick och hur mina skoldagar ser ut här! 😃


06.15 ringer klockan och det är dags att gå upp.

07.15 går skolbussen vilket tar ca 5 minuter att komma till skolan med. Varför den går så tidigt är en fråga jag frågar mig själv varje dag då skolan inte början förens 07.50.....

07.50 första lektionen, American/Arizona History. Denna kurs förklarar sig själv, helt enkelt går vi igenom amerikansk och Arizona historia från scratch. Enligt mig en ganska rolig kurs för jag gillar historia och det är ganska kul att få veta mer hur amerika byggts upp, och framförallt hur dom ser på andra länder....

08.54 andra lektionen, Biology 1-2. Biologi, inte så mycket mer att säga där heller. Dock så är denna kurs sjuuukt enkel. Jag har den med sophomores (födda 01) för att jag gått sam o då tyckte skolan helt enkelt att jag skulle gå den enklaste kursen biologi.... Vi har gått igenom vad en cell är i 2 månader nu, typ vad jag lärde mig i sexan så det är lite långtråkigt.

09.58 Tredje lektionen, Junior English. (Är egentligen en senior men det var väl samma sak här, eftersom jag inte har engelska som förstaspråk är det väl enklare att steppa ner en klass). Denna kurs går mestadels ut på amerikansk litteraturhistoria och är ganska parallell med American/Arizona History. Helt okej klass, förutom att läraren ger ut ca 1000 läxor per dag usch!

11.02 Fjärde lektionen, Advanced Yoga & Fitness. Innan ni frågar, JA! Yoga är en riktig lektion här. Istället för att ta idrott som är obligatoriskt kan man ta Yoga eller Dans som alternativ till idrott, och yoga är ju verkligen sååå najs! Jätteskönt verkligen att ha 50 minuter om dagen att bara slappna av och göra yoga på.

12.01 Lunch Vilket som för mig 99% av tiden består av Pommes och Cheese eller Kyckligburgare och Ice Tea! 🍔🍟Vi har alltid pommes och cheese/kycklingburgare och dagens rätt i stora cafeterian. Dagens rätt är ofta olika sorters mackor, korv, annan hamburgare, kyckling etc, här är det ingen kebabgryta eller korvstroganof </3 Vi har även en taco vagn utomhus där man kan köpa burritos och nachos men det brukar alltid vara hemsk lång kö dit (ännu längre en den i kafeterian, som också är lång, men sen är det ju nästan 40 grader utomhus också). Maten kostar även här, så man får betala med cash eller överföra pengar till sitt student ID, jag tror väl att jag får betala ca 4 dollar om dagen, och det är ju ändå helt okej!

12.39 21 century Mythology DETTA ÄR GUDS LEKTION TILL FOLKET!!!! Har nog aldrig tyckt om någon lektion så mycket. Vissa av er kanske tänker att ehhh vad har vi ens för mytologi på 2000 talet, och det är just det!!

Star Wars, Superhjältar, Sagan om Ringen, Harry Potter! Lektionen går ut på att vi tittar på dessa filmer, diskuterar, tittar på historierna bakom allt detta, hur det har påverkat oss, a heroes journey etc. Allt som en fangirl kan drömma om! 😍

13.43 US/Arizona Government. En klass som är väldigt intressant nu i valtider, som kanske förstått, jag som svensk "bråkar" alltid med folk i denna klass om saker som gun control etc. Vi fick även läsa en artikel en gång om hur gratis universitet/college kommer förstöra för hela usa och världen kommer rasa, har nog aldrig skrattat så mycket i hela mitt liv.

14.42 skoldagen är slut.

Därefter åker jag hem eller till en kompis, käkar mellis, pluggar lite och sen åker jag till träningen vilket är mellan klockan 5 och 7 🏊. simningen är verkligen så himla kul här och det är så tråkigt att den snart är slut. Skolsporter håller bara på 1/3 av skolåret så vi har fall sports, winter sport och spring sports. Och detta betyder att simningen snart är över. Under min lilla tid här så har jag utvecklats något otroligt i simningen och det gör mig så glad då jag har haft flera år av motgångar. Förhoppningvis kommer jag börja på club swimming när skolsäsongen är över om jag hittar någon bra klubb som inte är allt för dyrt (för allt här kostar ju).

Sedan kommer jag hem vid halv 8 ish, antingen så äter jag mat med mina släktingar eller själv beroende på om dom har ätit middag än eller inte och sen är väl dagen slut efter lite mer pluggande och netflix tittande.

Bättre än så blir det inte! Och för er som inte vet så är schemat här lika dant varje dag till skillnad från Sverige där vi har olika klasser varje dag. Jag hoppas iallafall att ni gillade det här inlägget och om ni har något specifikt ni vill att jag ska skriva om så får ni gärna kommentera eller kontakta mig på annat sett 💗

Har inte så jätteroliga bilder till det här inlägget men bifogar en bild från skolbussen och en lunch!

Likes

Comments

Nu sitter jag här, 23.20 på en lördagkväll och för 100 gången försöka starta upp en blogg IGEN.

Det har gått 80 dagar sedan jag lämnade Sverige bakom mig för ett utbytesår i USA. 80 dagar är ju ändå ganska mycket, men bättre sent en aldrig att börja dokumentera vad som händer här på andra sidan atlanten.

Vad har hänt under 80 dagar då?

Ska försöka hålla detta kort och inte så detaljerat,

Den 21 juli åkte jag alltså hit, jag bor tillsammans med mina släktingar Linda och Bob i ett jättefint hus i Phoenix, Arizona. Jag går på Mountain Pointe high school och är med i simlaget, så tränar varje dag efter skolan förutom torsdagar då det är tävling (jag kan dock inte tävla vilket suger), men är så himla glad över att vara med i det här simteamet för alla är så snälla och jag har blivit en bättre simmare sen jag kom hit vilket gör mig otroligt glad efter flera år av sjukdomar och motgångar. Jag har även shoppat mycket sen jag kom hit, kanske lite för mycket, men är man i USA så är det lite svårt att säga nej. Jag har försökt lära mig football vilket är hemskt förvirrande och ja jag försöker fortfarande förstå, har även varit på en baseball match, ännu en amerikansk sport som är minst lika förvirrande. Jag har även fyllt 18. Firat många födelsedagar, ätit många släktmiddagar och teamdinners, varit på min första babyshower, vaknat upp av att en skorpion kröp upp längs min hals (är fortfarande traumatiserad), ätit väldig god snabbmat och överlevt första kvartalet av ett high school år i USA.

Så ja det är väl lite vad som hänt hittills, förhoppningvis kommer jag lyckas hålla uppe den här bloggen men man vet ju aldrig, försökte när jag precis kom hit men det gick åt skogen.... Men det som händer, händer! Vi får hoppas på det bästa, men jag hoppas ni är intresserade och kommer följa denna bloggen, om den nu fortsätter.


(bild 1, baseball matchen. bild 2, min skolas läktare. bild 3, bassängen vi tränar i. bild 4, från min första amerikanska footballs match. bild 5, utanför mitt hus)


Likes

Comments