Therese Svensson

Instagram theresesvenssonInstagram theresesvenssonInstagram theresesvenssonInstagram theresesvenssonInstagram theresesvenssonInstagram theresesvenssonInstagram theresesvenssonInstagram theresesvenssonInstagram theresesvensson

Wkndvibes: Äter jag annorlunda under helgen?


Hej finaste ni. En fråga jag ofta får, och som jag ofta pratar med vänner/bekanta/följare/klienter om är om helg & mat. Äter du annorlunda på helgen gentemot vardagar? I träningsbranschen/fitnessvärlden så är det ju ganska så välkänt det här med att äta strikt måndag-torsdag/fredag & sedan fritt under helgen. Antingen hela helgen eller en dag - en så kallad "cheatday".

Jag tänkte ta detta lite way back och berätta för er att jag har varit i den sitsen där jag ätit "bra mat" måndag-fredag & sedan ätit allt "onyttigt" under lördagen för att sedan hoppa på den där bra kosten igen på söndagen. Och det sätter ju sig i huvudet det där. Att man måste äta helt enkelt? Och att man ska passa på att äta medans man kan, vilket är helt sjukt egentligen.

Ett tag vet jag att jag åt onyttigt både fredag & lördag och hade nog egentligen lite smått ångest över det under söndagen då jag kände mig lite värdelös över min karaktär. Men, hör på den här.. När jag bodde hemma så åkte vi ofta och storhandlade på torsdageftermiddagen. Då kunde jag handla man grejer redan inför lördagen, och jag åt nästan alltid samma saker.. Jag är en person som får dille på grejer så jag kunde köpa exakt samma godisar så påsen kostade exakt lika mycket varje vecka, haha, eller samma glass från B&J.

Dock har jag aldrig haft cheatdays på det sättet att jag äter allt jag ser under en heeeel dag. Utan jag har kört på "en annan middag & sedan ngt gott där efteråt".


Men hörrni. Hur äter jag på helgerna nu? Först vill jag säga att jag försöker tänka så lite som möjligt på kost och dvs hur jag äter. För jag vill inte att hela min tankeverksamhet/eller att dagarna ska gå åt till att tänka på hur, vad & när jag ska äta.

Men helgen är ändå helig & jag älskar mat/godis och allt som hör där till. Men med det sagt så äter jag verkligen det jag är sugen på, jag bestämmer inte innan helgen kommer att jag ska äta godis på lördagen osv. Men jag är också ganska enkel och väldigt vanemänniska så det blir oftast samma grejer. Vi brukar alltid se till att äta andra middagar än vad vi äter till vardags och där kan det bli allt ifrån hamburgare, thai till pizza eller något hemlagat. Och efter middagen blir det ofta något snacks så som popcorn eller godis. Det är mina 2 favoriter! Men det kan lika gärna inte bli något alls, om jag inte är sugen. Det är det som är grejen!!!! Jag går på feeling och äter det jag är sugen på. Jag är också ganska tråkig ibland, jag skulle kunna äta en sallad och sedan äta godis efteråt. Jag har aldrig varit ett fan av jätteonyttig mat utan är mer intresserad av det som kommer efteråt. Haha.. Ni som känner mig vet ju att jag är otroligt kräsen... :P

Egentligen så tycker jag ju att man kan ha den här dagen, eller äta godis osv på vilken dag som helst. Men jag har valt att ha helgerna för att äta sådant här & det är främst för att jag är lite av en allt/inget person och sedan för att jag tycker att det funkar bra. Jonas exempelvis kan ju ha en chokladkaka i kylskåpet och äta 1-4 rutar varje kväll, det är inte riktigt något som passar för mig. Jag får då också längta lite efter att äta något gott. Tycker det är härligt. Och för er nu då som tycker att jag som tränar borde kunna äta vad som helst när som helst. Det är inte hälsosamt för mig, lika så som det inte är hälsosamt att äta salladsblad varje dag så är det faktiskt inte hälsosamt att äta pizza varje dag heller - anser jag!

Hur tänker ni kring allt det här? Äter ni onyttigt när som helst eller håller ni er till helgen? Vad unnar ni er helst? Kommentera!!! <3

Gillar

Kommentarer

Julia
Julia,
Ännu ett klokt inlägg (kommenterade för ngåra dagar sedan om din syn och hur du ser på din på träning idag till skillnad från tidigare/förut, följt dig länge). Så kul att du kommit hit idag och att du delar det här i bloggen, så viktiga ämnen idag <3 Jag tänker nästan precis som du och håller mig till helgen och då en dag, det liksom räcker för att längta tillbaka till det vardagliga/bra maten men sen är just det där man tar en gång i veckan också lika viktigt, gott för själen liksom. 😊 För mig blir det nästan alltid choklad, köper jag godis är det liksom 90% choklad haha:)
theresess
theresess,
Ja! Visst är det så!!! Älskar när man kan känna likheter med andra, haha. Man får sig alltid ett gott skratt. Choklad alltså! Jag gillar också choklad, men då blir det mest snickers 😉 haha! Kram nouw.com/theresess
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229