Therese Svensson

Instagram theresesvenssonInstagram theresesvenssonInstagram theresesvenssonInstagram theresesvenssonInstagram theresesvenssonInstagram theresesvenssonInstagram theresesvenssonInstagram theresesvenssonInstagram theresesvensson

Recept på min thai

Hej gosisar. En dag sent så kommer äntligen det efterfrågade inlägget med receptet på thaien. Som ni vet så är det lite tuffa dagar nu med vår sjuka hund så där av orkade jag helt ärligt inte skriva ett blogginlägg igår. Mycket annat i livet som får sättas på paus just nu då jag får åsidosätta en del jobb och sedan även min egen träning. Idag skulle jag gått upp och morgontränat men jag orkade helt enkelt inte, för trött, och ikväll efter en hel dags jobb på Boost så blir det att leda klasser på Barrys. Jonas är hemma med Issi idag, då hon varken kan vara med på jobbet eller vara själv hemma.

Det är så många utav er som bryr er på min Instagram och skickar så mycket kärlek och fina kommentarer. Kort sagt, så har Issi drabbats av någon form av magsjuka. Hon får inte behålla något av det hon äter och behöver gå ut stup i kvarten och där emellan så kräks hon. Vi var hos veterinären igår och det tyder inte på något livshotande så vi får bara ha tålamod hemma. Men det är gör ju ont i hjärtat när vi gör allt för att hon ska bli bättre och det händer absolut ingenting. Hon är ändå helt ok i allmäntillståndet, men det tar ju inte bort kraften det tar för henne att må så dåligt och hur jobbigt det är för oss att sova så dåligt och behöva pussla så mycket i vardagen. Håller bara tummarna för att det går över snabbt nu.

Meeeeen, här kommer receptet på min underbara thaigryta. Som sagt, jag är ingen kock och jag lagar heller inte mat efter recept så därför är det mycket höftande/på känsla här men det får ni också göra tänker jag. Ni får smaka av och testa er fram tills ni hittar något som ni tycker är gott.

Recept:

1. Stek gul lök i olivolja

2. Tillsätt sedan kyckling (jag brukar ibland skiva kycklingfile & ha i grytan, ibland gör jag som här på bilden. Steker kyckling vid sidan av på en egen stekpanna i lite valfria kryddor och lägger sedan direkt på tallriken).

3. Vid sidan av stekpannan så kokar jag broccoli, blomkål och morot lätt i saltat vatten. Häller av vattnet och lägger dessa i stekpannan.

4. Blandar i röd curry pasta, ganska rikligt. Och rör om. Låter steka på medelvärme och tillsätter någon minut senare kokosmjölk. Jag använder vanlig kokosmjölk då jag tycker light blir alldeles för blaskig.

5. Blandar i lite soya, lite sambal oelek, lite fishsauce och lite oystersauce. Saltar lite lätt och häller även i lite chiliflakes och lite lite vitlökskrydda.

6. Låter koka på medelvärme och tillsätter matlagningsgrädde. Detta kan absolut uteslutas men jag tycker den blir krämigare och att hettan kommer fram på ett bra sätt.

7. Låter det stå på och koka i kanske 10 minuter och sedan är det klart!

Till det äter vi alltid jasminris. Så, detta är en såååå enkel rätt och vi brukar göra så det blir ungefär 2 portioner till och det smakar nästan alltid bättre dagen efter när grytan fått stå till sig litegrann.

Jag älskar att servera det med lite sallad. Jonas brukar bara köra på ris då det är grönsaker i grytan också. Hoppas ni gillar den och glöm inte tagga mig på Instagram eller på din blogg när du testar receptet! Jag älskar ju mat som smakar mycket. Men som ändå är lätt att tillaga. Det är min grej! Också mat som är hälsosam och god på samma gång. Dessutom blir man glad av lite varm mat nu i detta ruggiga väder. Hoppas också att ni gillar recept. Just nu tycker jag faktiskt det är väldigt mysigt att laga mat. Så jag tar tillvara på det, för vem vet när det vänder ;) haha.

Gillar

Kommentarer

Två Månadslöner
Två Månadslöner,
theresess
theresess,
Sofie
Sofie,
Tips på bra restaurang i göteBorg? Gärna italiensk men annat funnar också 😊
theresess
theresess,
Finns ju en del. Vi var på Magazzino igår. Riktigt bra italienskt ställe! Annars är en annan favorit Bellora också för italiensk mat. Finns säkert massor fler godbitar men italienskt är inte min favorit!
nouw.com/theresess
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229