Förra året kom det en liten Nisse och flyttade in hos oss vid lucia.

I fredags flyttade lilla Sture in hos oss 🎅

Ebba var väldigt exalterad igår när hon kom hem hit och såg att en Nisse flyttat in. Hon skrev genast ett brev till honom och gav honom choklad från sin kalender.

När alla sover är Nissen vaken. Inatt hade han klättrat in i kylen och tagit en bit av pepparkaksdegen och gått in i Midas rum och lånat hans kavel. Sedan hade han försökt baka pepparkakor men det hade inte gått så bra. Så han frågade om barnen kunde hjälpa honom att baka

De ville såklart hjälpa till och bakade lite pepparkakor. Så nu har vi bjudit Sture på lite pepparkakor och Ebba gav honom lite pynt till sitt hus som hon gjorde på miniorerna ikväll.

Spännande att se vad Sture hittar på framöver🎅

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

När jag lämnade Midas första dagen på förskolan var han inte ledsen. Sedan lämnade Christoffer och han var glad varje morgon. De dagar jag lämnade grät han lite men han tystna när jag tog av mig skoskydden i hallen.

Förra veckan var han hemma lördag-tisdag för att han var sjuk.. När Christoffer och Ebba lämnade honom på onsdagen grät han kraftigt.. han hade varit ledsen från och till i mer än en halvtimma.. De andra 2 dagarna var han lite ledsen..

Idag var det min tur att lämna...
Det började redan i hallen för jag fick inte sätta ner honom när jag skulle ta på mig skoskydden..

När jag räckte över honom till hans fröken så såg han helt förstörd ut.. som att han skulle vråla men det gick inte.. då sa jag hejdå och gick och då började han vråla på riktigt..
Jag ville bara vända om och krama om honom men det kunde jag ju inte..

Hans ansiktsuttryck fastnade på näthinnan.. Uttrycket som sa, överge mig inte mamma..
Jag grät i bilen, enda till Mönsterås.. (För er som inte vet är det ca 3 mils körning)..
Kände mig helt tom, och varje gång jag tänkte på Midas såg jag hans förfärande ansiktsuttryck framför mig..

När jag kom in på hans avdelning på eftermiddagen möttes jag av en stort vackert leende och blev varm i hjärtat. Han hade gråtit tills jag gick ut ungefär.  De sa att jag gärna får ringa och fråga hur det är.. Men jag drar mig för de.. tänk om han fortfarande gråter när jag ringer?

Eftersom jag läser till förskollärare så vet jag ju varför hsn gråter.. och det är ju egentligen positivt eftersom det betyder att han har en trygg anknytning till mig och Christoffer.. När den tryggheten försvinner känner han sig lite otrygg men ju tryggare han blir på förskolan, desto lättare kommer lämningarna gå sen.. Tror inte att han förstod att vi gick i början 💗 mammas lilla diamant 💎

Likes

Comments

Nu är första veckan avklarad. I måndags hade jag kursintroduktion och kursstart. Eftersom jag tagit studieuppehåll fick jag nu börja i en ny klass, vilket kändes väldigt nervöst. Som tur var så kände jag en tjej lite som gjort samma som jag, så vi hade iallafall varandra.


För en månad sen började jag få ångest.. Jag skulle snart lämna det finaste jag har, hos andra än familjemedlemmar. Dock i en verksamhet jag känner till väl och till pedagoger jag har en relation till. Men det kändes som att någon skulle slita bort en del av mitt hjärta..


Jag har inte lämnat ifrån mig Midas särskilt mycket under det här året. Inte för att möjligheten inte funnits utan mer för att jag inte känt behov av det.

Efter semestern och allt blev vardag igen började jag känna lite tristess.. Varje dag var den andra lik. Missförstå mig inte, jag älskar att leka med Midas, gå till kyrkis och träffa andra barn och föräldrar.. Men jag kände mer och mer hur Therese alltid var ett vi med Midas.. Alltid mamma och aldrig plats för att sätta sina egna behov först.. Någon stans började man att försvinna lite och orken började tryta...

Sen drog allt igång. Jag fick åka själv i bilen till Kalmar, med hög musik som jag själv valt för att jag vill. Jag får fördjupa mig i det jag finner mest intressant. Jag får sitta och diskutera med vuxna människor och ta del av deras tankar. Jag får äta utan att bli avbruten eller stressad. Sedan får jag sätta mig i bilen hem ännu en timme och lyssna på vad jag vill och sjunga hur högt och illa jag vill.


Sedan kör jag mot Norra skolan och Norrtorns förskola och får hämta det finaste som vill. Saknaden har funnits hela dagen och man känner hur varm man blir i kroppen när man får krama om de små liven.

Jag kanske är helt slut efter skolan men endå har jag mer energi till barnen när vi kommer hem. Jag orkar jaga Midas med ett leende på läpparna och att verkligen intresserat ta del av Ebbas idéer och tankar medan jag lagar mat och fixar.


Jag vet att folk kommer snacka och tycka att det är lustigt. Men att jag får komma iväg och gå i skolan gör att jag kan vara en gladare och bättre mamma/bonus mamma 💗

Likes

Comments

Den här veckan var det dags för inskolning på förskolan för Midas.

Han går på lilla torget grön på Norrtorns förskola 💚

På måndagen fick vi komma dit vid 8.30. Både jag och Christoffer var med honom då. Det försts han gjorde var att springa med sin fröken in på toaletten för att de var hon skulle lägga hans blöjor. Sedan följde han med in på avdelningen och lekte med alla saker. Han brydde sig inte så mycket om oss. Vid 10 var det dags att gå hem.

På tisdagen var det bara jag som följde med och då fick vi vara där 8.30-10.30.

På onsdagen kom vi vid 8.30. Midas sprang in med ytterkläder på så en av hans fröknar fick hjälpa honom. Strax innan 9.30 så fick vi lämna och gå. Vi hade sådan lyx att min kompis och hennes son (Midas kompis) skolade in samtidigt så vi gick ner en sväng på stan. Sedan kom vi tillbaka 10.30 och fick vara med ute en stund och sedan äta med våra barn. Midas hade varit lite ledsen och han ville inte äta utan gallskrek så vi fick gå hem innan matstunden var över. Han var övertrött och somnade i vagnen innan vi hann ut på parkeringen... Jag kände mig ledsen och orolig o tänkte att det skulle bli tufft för honom att orka med, han är ju bara 13 månader..

Igår (Torsdag) började vi också 8.30 och vid 9 fick vi mammor gå hem. Midas skulle följa efter mig så han ställde sig vid grinden ut till  hallen och började gråta lite men när jag gick ut i hallen hade han lugnat sig. När de var ute hade han vilat 20 min i sin vagn och det gjorde att han orkade med lunchen. Dock hade han inte ätit något mat men det gör han sällan hemma heller, bara macka som gäller.  Vid 11.30 fick han följa med hem.

Idag (Fredag) skulle vi lämna som en vanlig dag. Så vid 9 kom vi till föris. Midas sprang in direkt så vi vinkade hejdå till varandra och sedan gick jag. Han började leka och blev inte ledsen när jag gick. Vid maten hade det gått sådär, han var inte förtjust i maten så tallriken hamnade på golvet. Sedan hade han somnat i sin vagn inne. När jag och Midas mormor kom var han ledsen för att de väckt honom men sedan var han jätteglad när han lugnat sig.

Är så stolt över honom och vet att han kommer ha det bra där medan jag är i skolan. Dock saknade jag honom så det gjorde ont i mamma hjärtat 💗 men det blir ju skillnad nästa vecka när man själv är i gång med sitt.

Nu börjar en ny fas i livet. I ett år har allt kresat runt barnen och hemmet men nu är det dags att börja fokusera på skolan också och det ser jag fram emot 😍

Likes

Comments

Att man ändras som person när man blir förälder är ganska självklart. Man upptäcker sidor hos sig själv som man inte visste fanns. Man börjar också uppskatta vardagliga saker på ett annat sätt. De som var så självklara förut och kanske lite tråkiga.

Här kommer en liten lista på sånna saker!

1. Att åka till mataffären ensam
Ja, faktiskt. Det kan kännas som att man har semester. Tänk att få gå inne på maxi och släpa fötterna efter sig. Ha tid att fundera på vad man ska laga, hitta nya produkter och läsa innehållsförteckningar. Istället för att ca 50 gånger säga, sitt ner i vagnen, ät inte på skruven där man sätter scannern. Samtidigt som man smusslar ner klämmisar och majskrokar i kassarna för att slippa ett vredesutbrott 🤣

2. Städa utan att bli störd
Städa är en sån grej som är så otroligt tråkigt. Men att då ha en som gärna hjälper till att plocka fram det man lägger undan, sitta o vifta på toaborsten, dra i dammsugarsladden, stänga av dammsugaren, glida runt på golvet efter skurmoppen gör att städningen tar 2 timmar längre. Tänk att få städa själv, i lugn och ro. Det kan faktiskt vara som terapi 😍

3. Tvätta
I princip samma som ovan. Att få fixa tvätten utan att någon står och sliter i dörren till tvättmaskinen och klämmer sig eller få tvättställningen över sig. Och detta upprepas många gånger i veckan för ja, det blir MYCKET MER tvätt 🤣

4. Att äta ifred
Att äta hela familjen tillsammans är något jag värdesätter och tycker är viktigt. Men jag tror att alla föräldrar ibland längtar efter att få sitta och äta middag utan barn. Att hinna njuta av maten istället för att gluffsa i sig som en utsvulten hund 🤣

5. Att få dricka varmt kaffe
Ja, det är bara att inse. När man är småbarnförälder är kallt kaffe mer regel än undantag.  När de är nyfödda kan man inte dricka kaffe när man håller sitt barn i famnen. När de blir större får de super långa armar, eller så springer de iväg när man ska sätta sig ned o dricka. När man kommer tillbaka är det kallt 🤣

6. Att få sova en hel natt
visst, de finns de som har barn som sover 12 timmar varje natt.  Men vi som inte har det drömmer om att få sova en hel natt medan vi sover. Men när barnet väl sover vaknar man och blir orolig och tror att det är något fel eftersom barnet inte vaknat 🤣

7. Att babblarna och andra barnprogram finns
Ja det kan anses som dåligt föräldraskap. Men jag älskar att babblarna finns så de kan underhålla mina barn medan jag lagar mat utan att de ska få alla grytor över sig eller välta ut papperskorgen 🤣

8. Att få duscha ifred
Det här är nog det jag saknar mest.  Att få stå i duschen så länge jag vill, utan att någon står och skriker, gör hyss eller klättrar in i duschen 🤣

Men även om det ibland känns tufft att vara förälder så finns det inget bättre än kärleken till sitt barn 💙

Likes

Comments

Oj vad ont det gör i mamma ❤ när jag tänker på det.

V 44 börjar Midas inskolning på förskolan. Det är lite skräckblandad förtjusning. Jag vet att han kommer trivas och ha jättekul där. Jag ser också fram emot att få börja skolan igen så jag får göra färdigt det sista. Men endå så känns det lustigt att man inte ska dela hela dagarna längre när man gjort det i ett år ❤

Likes

Comments

oj! Det var verkligen länge sedan jag bloggade! mycket har hänt!
Den 16 september firade vi Midas 1 års dag samtidigt som vi firade mig, Ebba, Christoffer och min systerdotter Isabella.

Tre dagar efter 1års dagen tog Midas sitt första steg. Sedan fortsatte han att ta några enstaka steg men vågade inte riktigt släppa taget. Med förra måndagen, 9 oktober började han gå. Nu försöker han dock springa vilket inte går sådär jättebra!
Nu är det iallafall full fart här hemma 😍

Likes

Comments

Det är många gånger varje dag som hjärtat är i halsgropen.

Midas tror att han kan släppa och gå iväg. om han håller i något så kan han stå utan att hålla i sig, tills han kommer på att han står utan stöd.

Han slår sig hela tiden, vissa gånger värre än andra. Nu längtar jag efter att han ska få lite mer kontroll över kroppen 💕

Likes

Comments

oj vad tiden går, blir helt nostalgisk när jag tänker på det. Idag på kyrkis var det flera små bäbisar och då blir det så tydligt. vi har ingen bäbis längre, han blir ju snart 1 år (!)

sedan midas blev mer rörlig har läggningarna blivit mer intensiva, han vill bara resa sig upp och stå och hoppa i sängen.. vissa läggningar kan ta upp till en timme så vi fick ändra rutinerna.

en halvtimma innan han ska sova så är det på med torr blöja, ev pyjamas och borsta tänder. sedan får han sitta i soffan och se på sin favorit Daniel Tiger och sedan får han titta på nalle puhs godnatt sång innan han säger godnatt till familjen.

sedan går vi upp och lägger oss och han får sin välling. han måste ha sin snuttefilt som han fick på BB och sin doddogose han fick av mormor och morfar efter operationen och sedan nappen  💕

Vi sitter på en stol bredvid honom och klappar på honom tills han somnat 💕

dock har han börjat vakna på nätterna igen. han är orolig och har svårt att komma till ro, oavsett hur mycket eller lite han sovit på dagen. men antar att det är ännu en "fas".

Det är så mysigt att gosa med min lilla prins 💕

godnatt älskling 💕🌸

Likes

Comments

Andra helgen i juli började Midas att förflytta sig framåt, tidigare har han bara förflyttat sig bakåt, i sidled och rullat. Den veckan lärde han sig att ta sig snabbare och snabbare framåt men kunde fortfarande sitta still och leka på golvet medan jag städade, tvättade och lagade mat.

Sedan för det dags för semester för pappa  i huset.  Midas blev bara mer och mer aktiv men när man var två var det inte lika märkbart. idag var vi ensamma igen då Christoffer börjat jobba. Det märktes stor skillnad eftersom jag inte vågar lämna honom ur sikte.

Han reser sig upp hela tiden  och i
försöker släppa och stå utan att hålla i sig.
man får ha sina knep, så när jag skulle hänga tvätt ute fick jag sätta honom i vagnen. Blir ett helt nytt sätt att tänka på. Blev också bad två gånger i Akeela vatten skål idag som står snällt på och kollar när hans tvåbenta lillebror både tar hans skålar och tuggben 💕

Likes

Comments