Vaccination trots sprutfobi

Tankar och känslor

Nu är det min tur att erbjudas vaccination mot Covid-19. Jag har haft sån ångest kring den här dagen. Jag vet att jag vill ta den och jag känner att jag måste ta mitt ansvar om den här pandemin ska vara över någon gång. Jag har varit bestämd på att jag ska ta den, oavsett hur dåligt jag mår över det. Idag bokade jag tid och nästa vecka är det dags. Jag är totalt livrädd. Jag har haft svår sprutfobi sen jag var liten, efter att jag blev hundbiten i ansiktet och fick sprutor hit och dit. Jag måste till och med ha bedövningssalva för att ta blodprov, annars är risken att jag får en panikattack och det känns som jag ska dö.

Och jag bara känner hur ångesten kring sprutan bara växer. Jag har inte tagit en enda spruta sen jag var 12 år. Jag är helt klart för vaccin och tycker det är bland det bästa som uppfunnits. Men rädslan har gjort att jag inte har tagit någon vaccination alls sen jag fick bestämma själv. Inte mot influensa, TBE, livmoderhalscancer eller något annat.

Jag har fått utskrivet akut ångesttablett jag ska ta strax innan vaccinationen, i hopp om att det ska hjälpa. Känner mig lite lugnare när jag vet att jag fått det utskrivet. Jag är bara rädd att det inte funkar. Att jag kommer få panik och springa därifrån. Och att alla där ser det. Jag kommer aldrig våga mig ut igen om det händer. Ja, ni märker ju hur mina katastroftankar bara växer...

Jag är inte rädd för vad vaccinet ska göra eller vilka biverkningar jag kommer få (jag får alltid biverkningar av ALLT så jag är helt hundra på att jag kommer få det). Jag är livrädd för själva sticket. Känner mig så barnslig och löjlig bara jag tänker på det, men det är det allra värsta.

Har ni tagit vaccinationssprutan? Kommer ni ta den? Hur går era tankar kring detta? Självklart är det fritt att tänka och tycka här i kommentarerna.


FOLLOW ME FOR MORE - INSTAGRAM

Gillar

Kommentarer