Serietips #6

Film och serier

I den här kategorin tipsar jag om både serier jag gillar, men som jag också inte gillar. Jag tipsar helt enkelt om serier jag har sett, berättar lite om serierna och vad jag tycker. Varje inlägg har 5 serier i olika kategorier, så förhoppningsvis hittar ni något ni gillar!♡ I AM A KILLER. En dokumentärserie där dömda mördare berättar i intervjuer sanningen bakom deras brott och varför de valde att göra det.

Mitt betyg: 8/10. Finns att se på Netflix.


♡ ORANGE IS THE NEW BLACK. Serien handlar bland annat om Piper Chapman, som i sina ungdomsår smugglat knarkpengar åt sin dåvarande flickvän Alex. Hon blir dömd för brotten och väljer att ta de 15 månader i fängelse, istället för att riskera att få ett högre straff. Väl inne i fängelset blir hon ovän med Red, den intern som är ansvarig för köket i fängelset, vilket leder till att hon inte får mat. Hon stöter på uppdelningen mellan vita och svarta, homosexualiteten och dessutom stöter hon på sitt ex, Alex, som sitter i samma fängelse. Hon, och resten av kvinnorna i fängelset möter nya motgångar, utmaningar och det ena leder till det andra. Kvinnofängelset var inte så enkelt förbi som hon trodde.

Mitt betyg: 7/10. Serien finns att se på Netflix.


♡ TRUE BLOOD. En serie där människor och vampyrer lever sida vid sida i den lilla småstaden Bon Temps i Louisiana. En japansk forskare har lyckats framställa ett syntetiskt blodalternativ till vampyrer, som säljs under namnet Tru Blood. Vampyrer behöver därför inte livnära sig på mänskligt blod längre. Servitrisen Sookie, som har förmågan att höra andras tankar, förälskar sig i Bill, den 173-årige vampyren. Men kan en människa och en vampyr leva tillsammans?

Mitt betyg: 7/10. Serien finns att se på HBO Nordic.


♡ MYSTISKA SJUKDOMAR. I den här dokumentärserien får vi följa 7 personer som alla lever med en mystisk sjukdom som förändrar och påverkar deras liv. Vi får följa med i deras vardag och jakten på lindring eller ett botmedel.

Mitt betyg: 6/10. Serien finns att se på Netflix.


♡ BITTEN. Serien handlar om Elena, en kvinna som är uppvuxen i fosterhem och bara vill leva ett normalt liv, vilket hon trodde att hon hittat när hon möter sin pojkvän, Clayton. Men han bär på en hemlighet som kommer att förändra hela hennes liv. Och hennes "normala liv" är som bortblåst.

Mitt betyg: 8/10. Serien finns att se på Netflix.FOLLOW ME FOR MORE - INSTAGRAM

Gillar

Kommentarer