Serietips #5

I den här kategorin tipsar jag om både serier jag gillar, men som jag också inte gillar. Jag tipsar helt enkelt om serier jag har sett, berättar lite om serierna och vad jag tycker. Varje inlägg har 5 serier i olika kategorier, så förhoppningsvis hittar ni något ni gillar!

♡ 3%. Den här serien handlar om en fattig sida och en rik sida. Alla startar på den fattiga sidan, där man får kämpa för att få mat och tak över huvudet. Varje år får alla 20-åringar chansen att byta sida, och får vara med i en process med flera tester. Men bara 3% av de som söker varje år, kommer att komma till Offshore, den rika sidan. På Offshore finns allt man kan tänka sig: Läkare, mat, vatten och en ljus framtid. Denna serie sätter människor mot varann och de behöver kämpa för att överleva. Jag tycker att den påminner lite om The Hungergames. Den var riktigt spännande i början, men började spåra ur och det gillade jag inte.

Mitt betyg: 4/10. Den finns att se på Netflix.


♡ LIE TO ME. Serien handlar om Dr. Cal Lightman och hans kollega Dr. Gillian Foster, som är specialiserade på att upptäcka när personer ljuger genom att läsa av deras kroppsspråk och ansiktsrörelser. De använder detta till att hjälpa t.ex. polisen vid förhör. En riktigt bra serie som är intressant. Den liknar The Mentalist och Numbers en hel del.

Mitt betyg: 9/10. Serien finns att se på Viaplay.


♡ Z NATION. Detta är en dramaserie med både zombies, drama och humor. Den handlar Murphy, som är den enda kända människan som är immun mot zombiebett. Han har blivit ett uppdrag, och ett par personer går samman för att få honom från New York till Kalifornien. Där ska det finnas ett labb som ska försöka göra ett motgift av Muprhy's blod, i hopp om att rädda världen och stoppa smittan. Men resan dit är svårare än man trott och fler hinder på en resa finns nog inte. Serien är nog inspirerad av The Walking Dead. Jag älskar den här serien. Den är riktigt spännande och rolig!

Mitt betyg: 10/10. Serien finns att se på Netflix.


♡ THE FLASH. Detta är en spin off på serien Arrow som handlar om Berry Allen, som till följd av en stor explosion i en partikelaccelerator vid STAR Labs, blir The Flash. Detta gör att han blir snabbast i världen, och då menar jag snabbast. Allens pappa blir anklagad för mordet på sin fru, men Allen vet att han är oskyldig och börjar samarbeta med tre andra personer som jobbar kvar på STAR Labs. Tillsammans skapar de Allens alter ego, The Flash, och tränar för att bli snabbare för att kunna rädda Central City från de andra människor som fått superkrafter av explosionen. Men han möter en fiende, Reverse Flash, som dessutom är ännu snabbare och allt blir inte så lätt som de tänkt sig.

Serien kan vara lite svår att hänga med i, speciellt om man inte har sett Arrow. Den ska också höra ihop med Legends, men den har jag inte sett. Men denna serie är absolut sevärd om man gillar action och superhjältar.

Mitt betyg: 6/10. Serien finns att se på Netflix.


♡ ARROW. Miljardären Oliver Queen hittas på en ö i Stilla Havet, fem år efter ett skeppsbrott. Han återvänder hem till Starling City, men han är inte sig lik. Dessa fem år har förändrat honom. Kanske har det med alla hemligheter hans far berättade precis innan sin död. Oliver skapar ett alter ego, Arrow, en rättskipare som ska kämpa mot samhällets orättvisor och rätta hans synder. Han försöker också återuppbygga relationerna till sina nära och kära, men det är inte så lätt som han trott. Snart är det han mot hela staden.

En riktigt bra serie som det händer saker hela tiden i. Den kan vara lite svår att hänga med i och kanske borde ha slutat någon säsong tidigare, men den är helt klart sevärd.

Mitt betyg; 8/10. Serien finns att se på Netflix.

    FOLLOW ME FOR MORE - INSTAGRAM

    Gillar