Serietips #4

Jag tänkte börja om den här kategorin och göra på ett annat sätt. Tidigare har jag bara tipsat om serier jag gillar och bara ett tips i varje inlägg. Nu tänkte jag tipsa om 5 serier i varje inlägg och även skriva med de serier jag sett men som jag inte gillade. Detta för att alla gillar olika, och även om inte jag gillade en serie så betyder det inte att inte ni kan gilla den. Det är en salig blandning i olika kategorier.
__________________________________________________________________________________________________

♡ GOSSIP GIRL. Serien handlar om ett par privilegierade ungdomar på Manhattans Upper East Side i New York. Gossip Girl är en känd anonym bloggare som avslöjar många hemligheter från ungdomarna i Manhattans och saker som inte borde ha kommit ut, gjorde just det. Serien handlar om hemligheter, kärlek, vänskap och mycket mer. Den utspelar sig både på Upper East Side och Brooklyn.

Mitt betyg: 8/10. Serien finns att se på Viaplay.

♡ PRETTY LITTLE LIARS. Serien handlar om de fyra highschooltjejerna Aria, Spencer, Hanna och Emily, som ett år innan serien utspelas, var med om något hemskt. Deras vän, Alison, försvinner spårlöst och ingen har sett eller hört någonting. Efter ett år hittas Alisons kropp och samtidigt börjar tjejerna få konstiga och läskiga sms från en mystisk person som kallar sig "A". A hotar att avslöja alla deras hemligheter och ligger alltid ett steg före. Tjejerna försöker ta reda på vem A är och vad som hände Alison, men ju mer de gräver, desto djupare hamnar dem. Deras familjer ligger i farozonen, deras hemligheter sprids och deras vänskap och deras liv står på spel.

Mitt betyg: 9/10. Serien finns att se på HBO.


♡ V WARS. En serie som kretsar kring vännerna Dr. Luther Swann, som är forskare, och Michael Fayne. De undersöker en forskningsanläggning och utsätts för ett virus som har legat begravt i isen som smälter på grund av den globala uppvärmningen. Fayne börjar utveckla krafter och begär, och förvandlas till en blodtörstig vampyr, medan Swann inte blir påverkad alls. De två vännerna hamnar på helt olika sidor, där Michael leder vampyrerna och vill ta över allting, och Luther försöker hitta ett botemedel och försöka förutspå vilka som är mottagliga för viruset. Seriens huvudkaraktär spelas av Ian Somerhalder (Damon Salvatore i Vampire Diaries) och han har även regisserat och producerat serien.

Mitt betyg: 10/10. Serien finns att se på Netflix.


♡ NURSES WHO KILLS. En dokumentärserie om sjuksköterskor som dödar patienter. Varje avsnitt har ett nytt fall och vissa är så hemska att man knappt kan tro det. Här får vi reda på varför vissa sjuksköterskor väljer att döda istället för att bota, och vi får reda på vilken som är den vanligaste metoden. I serien får vi följa experter inom kriminologi, medicin och psykologi, som försöker ge oss svaren. Väldigt intressant dokumentärserie!

Mitt betyg: 9/10. Serien finns att se på Netflix.


♡ SHADOWHUNTERS. Serien handlar om tonårstjejen Clary som, utan att hon vet om det, kan se både människor och änglar. Hennes liv vänds upp och ner när hon får reda på att hon är en demonjagande människa, som är till hälften ängel. Hon börjar gräva djupare i sin uppväxt och får reda på saker som hon aldrig någonsin kunnat tro.

Mitt betyg: 8/10. Serien finns att se på Netflix.

Gillar

Kommentarer