Serietips #3

Film och serier

Jag tänkte börja om den här kategorin och göra på ett annat sätt. Tidigare har jag bara tipsat om serier jag gillar och bara ett tips i varje inlägg. Nu tänkte jag tipsa om 5 serier i varje inlägg och även skriva med de serier jag sett men som jag inte gillade. Detta för att alla gillar olika, och även om inte jag gillade en serie så betyder det inte att inte ni kan gilla den. Det är en salig blandning i olika kategorier.

__________________________________________________________________________________________________

♡ THE FOSTERS. Serien handlar om familjen Adams Foster, som består av det lesbiska paret Lena och Stef, och deras blandning av både biologiska, adoptiv- och fosterbarn. Brandon är Stef biologiska son, tvillingarna Jesus och Mariana är deras adobtivbarn och syskonen Callie och Jude är deras fosterbarn. Serien lyfter många viktiga frågor, så som hbtq+, rasism, stereotyper, oskyldigt dömda, fördomar och massa annat. En riktigt mysig och väldigt lärorik serie.

Mitt betyg: 9/10. Serien finns att se på Viaplay.

♡ GOOD TROUBLE. Denna serie är en fortsättning (eller spin-off) på The Fosters. Här får vi följa Marianas och Callies liv efter att de flyttat hemifrån och börjat på deras drömjobb. Även denna serie lyfter många viktiga frågor i samma stuk som The Fosters.

Mitt betyg: 7/10. Serien finns att se på Viaplay.

♡ CRAZY EX GIRLFRIEND. En komediserie om New York-tjejen Rebecca som trivs med sitt liv i New York och har ett bra jobb på en advokatfirma. Men helt oväntat stöter hon på sin tonårskärlek Josh, som berättar att han flyttat till West Covina i Kalifornien. Helt plötsligt har hon sagt upp sig från sitt jobb, packat sina väskor och flyttat till den lilla staden. Där gör hon allt för att få honom tillbaka.

Mitt betyg: 6/10. Serien finns att se på Netflix.

♡ THE SOCIETY. En serien om en grupp tonåringar som måste samarbeta och organisera sig för att styra samhället och ta reda på varför alla vuxna helt plötsligt har försvunnit mystiskt. Mysteriet börjar efter att eleverna på en skola återvänder från en skolresa som vart inställd och upptäcker att alla vuxna är borta. Serien skulle ha fått en andra säsong, men inspelningen ställdes in på grund av covid-19.

Mitt betyg: 9/10. Serien finns att se på Netflix.

♡ ZOO. Serien handlar om att helt plötsligt börjar alla djur i världen att attackera människor. Det börjar i Afrika där en zoolog och en parkvaktare upptäcker att ett par lejon oprovocerat börjar attackera människor. Samtidigt infaller en lejonattack av en förrymt lejon i Los Angeles. Därefter rapporteras det från hela världen att djur helt plötsligt börjat attackera människor. Ett team, bestående av personer med olika specialområden, tar sig an detta uppdrag att ta reda på vad som händer med djuren, varför de attackerar människor och hur man stoppar dem. En riktigt bra serie där rollerna är ombytta. Nu är det inte människan som jagar, utan tvärtom.

Mitt betyg: 9/10. Serien finns att se på Netflix.


FOLLOW ME FOR MORE - INSTAGRAM

Gillar

Kommentarer