Serietips #1

Film och serier

Jag tänkte börja om den här kategorin och göra på ett annat sätt. Tidigare har jag bara tipsat om serier jag gillar och bara ett tips i varje inlägg. Nu tänkte jag tipsa om 5 serier i varje inlägg och även skriva med de serier jag sett men som jag inte gillade. Detta för att alla gillar olika, och även om inte jag gillade en serie så betyder det inte att inte ni kan gilla den.

__________________________________________________________________________________________________

♡ HOUSE MD. En sjukhusserie från 2004. Den handlar om Dr. Gregory House som är chef över avdelningen diagnostisk medicin och tillsammans med sitt team tar sig an fall som ingen annan läkare kan lösa. Han är egoistisk, arrogant, rak på sak och bryr sig egentligen bara om sig själv. Han ser varje fall som ett pussel som måste lösas och han undviker kontakt med patienter så långt det går. Han går sin chef på nerverna och ingen förstår hur hans bästa vän orkar med honom. Serien har humor, är intressant och, enligt mig, en av de bästa serierna som finns.

Mitt betyg: 10/10. Serien finns att se på Viaplay.

♡ GINNY & GEORGIA. En humoristisk serie som handlar om den 15-åriga Ginny, hennes lillebror Austin och deras 30-åriga mamma Georgia. Efter att Georgias man dör i en olycka flyttar hon och barnen norrut för att få en nystart i livet och försöka ge sina barn ett bättre liv än hon själv har haft. Men det är svårare än hon tror att börja om. Sakta men säkert börjar det förflutna komma ikapp.

Mitt betyg: 8/10. Serien finns att se på Netflix.

♡ THE GOOD DOCTOR. En sjukhusserie som handlar om Dr. Shaun Murphy, en autistisk kille vars dröm är att bli kirurg och hjälpa andra. Han har en förmåga att se saker i medicinsk väg som många andra missar. Han får jobb på ett sjukhus och måste försöka anpassa sig i den nya miljön och bevisa att han är en bra läkare och kirurg och att hans talanger räddar liv, men det blir inte lika lätt som han tänkt sig. Serien är intressant och lärorik och det är en av mina favoritserier.

Mitt betyg: 10/10. Serien finns att se på Viaplay


♡ CONFESS. Serien handlar om Auburn, en ung kvinna som mist allt hon hade. Hon flyttar till Los Angeles för att få en nystart i livet och komma sin son närmre, som bor hos sin farmor. Auburn möter en konstnär som äger ett gallri, Confess, och hon börjar jobba där. Båda deras liv förändras för alltid, men hemligheter i det förflutna gör det betydligt svårare när det kommer upp till ytan. En mysig serie med lite spänning. Finns bara en säsong än så länge och jag vet inte om det kommer en till, men jag hoppas det.

Mitt betyg: 8/10. Serien finns att se på Viaplay.

♡ CHANCE. Serien handlar om en neuro-psykiatriker, Dr. Chance, som tar sig an en patient med dubbla personligheter vars historia ska förändra hela hans värld. Helt plötsligt är både hans och andras liv i fara, han möter våldsamma personer, poliskorruption och fler hot än han kunde ana. Serien är väldigt spännande och jag gillar det psykologiska stuket i den.

Mitt betyg: 8/10. Serien finns att se på Viaplay.


FOLLOW ME FOR MORE - INSTAGRAM

Gillar

Kommentarer